کد خبر: ۲۸۳۴۸۸
زمان انتشار: ۲۱:۵۱     ۱۴ دی ۱۳۹۳
رئیس سازمان مدیریت با اشاره به اینکه اجرای مرحله اول یارانه‌ها و بدتر شدن محیط سیاسی کشور باعث تشدید تورم و رکود در کشور شد گفت: کاهش نرخ تورم به‌معنای کاهش قیمت‌ها نیست و افزایش قیمت‌ها همچنان ادامه دارد.


 محمدباقر نوبخت در همایش اقتصاد ایران اظهار کرد: از سال 1327 نخستین برنامه توسعه کشور با عنوان برنامه عمرانی 7ساله و سه برنامه 5ساله پیش از انقلاب به‌قصد توسعه کشور اجرا شد.

وی تصریح کرد: اجرای برنامه‌های 5ساله با یک وقفه 10ساله پس از پیروزی انقلاب اسلامی از سال 1368 آغاز شد.

سخنگوی دولت با یادآوری "به‌جز سالهای 82 تا 86 که رشد اقتصادی پیوسته 6.2درصدی را سپری کردیم در سال‌های دیگر رشد کم و منفی را داشتیم" گفت: سرمایه گذاری‌ها تا سال 1392 پرنوسان بود و از سال 90 تشکیل سرمایه خالص شروع به تقلیل کرد و رشدهای منفی در مسیرهای جدی سال‌های 91 و 92 را تجربه کردیم.

نوبخت با ابراز "در سال 1374 به‌جهت اجرای سیاست‌های یکسان سازی نرخ ارز و ایجاد حساب تهاتر ارزی تورم 49.4درصدی را تجربه کردیم" افزود: مجدداً در سال 92 و حوالی زمانی که دولت تدبیر و امید می‌آمد تورم 32.8 درصدی را داشتیم، از‌ آن زمان درگیر کاهش تورم بودیم چرا که اقتصاد با وابستگی به نفت مواجه بوده است.

به گزارش پایگاه 598 به نقل از تسنیم، رئیس سازمان مدیریت با اظهار اینکه اجرای مرحله اول یارانه‌ها و بدتر شدن محیط سیاسی کشور باعث تشدید تورم و رکود در کشور شد، به سیاست‌های اقتصادی مقاومتی با هدف دستیابی به اهداف چشم‌انداز 20ساله اشاره کرد و گفت: 18 شهریور سال 92 اولین اصلاح برنامه بودجه توسط دولت تدبیر و امید انجام شد. پس از آن بودجه 93 و مصوبات رفع موانع تولید و سرمایه گذاری و بهبود فضای کسب و کار در 35 بند، لایحه خروج غیرتورمی از رکود و لایحه بودجه سال 94 از جمله سیاست‌ها و اقداماتی بود که مجموعاً توانست روند نزولی رشد اقتصادی و سرمایه گذاری را متوقف و سپس مثبت کند.

سخنگوی دولت بیان کرد: نرخ تورم در سالهای اخیر کاهش یافت، البته این کاهش تورم به‌معنای کاهش قیمت‌ها نیست و افزایش قیمت‌ها همچنان ادامه دارد. اما در تورم نقطه به نقطه به حدود 14 درصد رسیده‌ایم.

نوبخت در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اینکه در سال 92، 23 هزار میلیارد تومان اعتبارات عمرانی را پرداخت کردیم، گفت: امسال تاکنون نیز 24 هزار میلیارد تومان اعتبارات عمرانی پرداخت شده تا بتوانیم چرخه تولید را بچرخانیم. این در حالی است که در لایحه بودجه سال 94 رقم اعتبارات عمرانی با رشد 16درصدی به 47 هزار و 700 میلیارد تومان افزایش یافته است.

وی ادامه داد: اگر هفت هزار میلیارد تومان اعتبار برای طرح‌های عمرانی را به این عدد (47 هزار و 700 میلیارد تومان) اضافه کنیم بودجه عمرانی به حدود 53 هزار میلیارد تومان افزایش می‌یابد البته با احتساب 103 هزار میلیارد تومانی که شرکت‌های دولتی باید در طرح‌های عمرانی سرمایه گذاری کنند سال آینده در مجموع 158 هزار میلیارد تومان در پروژه‌های عمرانی جهت خروج از رکود سرمایه گذاری می‌شود.

سخنگوی دولت با اشاره به "در دو فصل اول و دوم امسال رشد اقتصادی 4.6 و 4 درصدی نسبت به سال گذشته را داشته‌ایم" این رشد را نمادی از خروج از رکود اعلام کرد و گفت: در لایحه بودجه سال 94 از بودجه 838 میلیارد تومانی کل کشور و 267 هزار میلیاردی بودجه عمومی فقط 77 هزار میلیارد تومان مربوط به درآمدهای نفتی است.

نوبخت با اشاره به اینکه بودجه عمرانی استان‌ها 100 درصد افزایش یافته است، گفت: تا اسفندماه امسال 296 طرح نیمه‌تمام عمرانی به بهره برداری می‌رسد.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها