کد خبر: ۲۸۳۰۹۱
زمان انتشار: ۱۴:۵۴     ۱۳ دی ۱۳۹۳
مشکلی که چرخ تولید و اشتغال را متوقف کرده و یک سوم اقتصاد ایران را در بر می گیرد.
آمار بالای قاچاق در ایران چند دلیل عمده دارد، که سود آوری بالای ورود کالای قاچاق نسبت به واردات رسمی از عمده ترین دلایل تمایل به سمت قاچاق در میان وارد گنندگان است.

تجار ایرانی برای واردات رسمی باید مشقت‌های ناشی از نرخ بالای حقوق ورودی، کاهش مسیر ادارای، تعدد مجوزها و هزینه های متعلقه به واردات نصیب آنها خواهد شد، که شاید در چند پروسه واردات رسمی آن را به دست نیاورند.

گمرک جمهوری اسلامی ایران در سال 92 هزینه واردات چند قلم کالا را به ازای هر دلار از طریق مبادی رسمی و غیر رسمی مقایسه کرده است که بررسی آن ها نتایج شگفت انگیزی از سود آوری بسیار بالای قاچاق را نشان می دهد.

طیق این آمار وارد کنندگان لاستیک در سال 92، 80684 دلار برای واردات رسمی هزینه پرداخت کرده اند، که اگر به عرصه قاچاق ورود می کردند مبلغ بسیار کمتری یعنی چیزی در حدود 3700 دلار می پرداختند. بررسی ها نشان می دهد سودآوری واردات لاستیک از طریق قاچاق نسبت به واردات رسمی چیزی در حدود 256 درصد است.

در خصوص تلفن همراه هزینه واردات رسمی 86719 دلار بوده است که چندین برابر هزینه قاچاق 3287 دلاری آن می باشد و 278 درصد سود برای قاچاقچیان به دنبال دارد.

قاچاق سیگار هم از قاچاق های پرسود سال گذشته به شمار می رفته است به شکلی که واردات رسمی آن 814148 دلار گزارش شده است که هزینه واردات قاچاق آن 4601 به ثبت رسیده است و سودآوری آن هم 265 درصد برآورد شده است.
جدول زیر، ریز مقایسه سودآوری واردات 9 کالای مختلف از مبادی رسمی و غیر رسمی به ازای هر دلار است:

بررسی جدول زیر نشان می دهد که مدیریت در کاهش هزینه های واردات رسمی تاثیر زیادی روی کاهش امار قاچاق دارد و شرایطی را فراهم می کند که وارد کنندگان غیر مجاز به جای ریسک واردات قاچاق برای دریافت سود بیشتر به سمت واردات رسمی با خطر کمتر سوق پیدا کنند.


نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها