کد خبر: ۲۸۲۶۷۸
زمان انتشار: ۲۰:۲۶     ۱۱ دی ۱۳۹۳
نشت گاز از اتصالات بخاری گازسوز در اتاق مطالعه یک خانواده بیجاری، جان یک خواهر را گرفت و دختر دیگر را مسموم کرد.
به گزارش598،به نقل از  ایرنا، دو فرزند دختر خانواده «باقری» یکشنبه شب در یک اتاق مشغول مطالعه بودند که به علت نشت گاز از بخاری هر دو دچار مسمومیت شدند که یکی از آنان با انجام فوریت‌های پزشکی از مرگ حتمی نجات یافت و فرزند دیگر این خانواده متأسفانه جان باخت. خواهر مسموم این خانواده هم اکنون در اورژانس بیمارستان امام حسین (ع) بیجار تحت درمان است.

 

یک کارشناس خدمات ایمنی ساختمان در این زمینه و با توجه به فصل زمستان، سرما و آغاز امتحانات دانش‌آموزان به خانواده‌ها توصیه کرد: بحث ایمنی خانه در برابر حوادثی نظیر حریق، گازگرفتگی و نظایر آن است که متأسفانه شهروندان کمتر به آن توجه می‌کنند، اما شرایط باید طوری باشد که شهروندان هنگام نصب وسایل پرخطر در خانه حتماً به این موضوعات نیز توجه کنند.


کمال فرمانی افزود: اگر شهروندان قصد خرید یا نصب وسایل گازسوز را دارند باید حتماً قسمت‌هایی که احتمال نشت گاز دارد را هر چند مدت یک‌بار با کف صابون امتحان کنند، دودکش‌های آن را با کمک افراد متخصص بررسی کرده و همچنین در صورت عبور دودکش موتورخانه و واحدهای دیگر از داخل دیوارهای واحد مسکونی‌شان خانه خود را با نصب هشداردهنده‌های منواکسیدکربن چک کنند.

 

این کارشناس خدمات ایمنی با اشاره به اینکه هرگونه وسایل گرمایشی با سوخت گاز باید هر سال یک بار مورد بازبینی و سرویس کامل قرار گیرد، اظهار کرد: یکی از مواردی که به کرات موجب گازگرفتگی و مرگ خاموش شهروندان شده، بروز نقص فنی در نصب شیلنگ، بست اتصالات و سیستم دودکش‌ها بوده بنابراین لازم است حتماً مسیر عبور گاز از داخل خانه و دود از دودکش‌ها مورد بازبینی و سرویس قرار گرفته و هیچگاه از یک دودکش برای خروج دو وسیله گازسوز استفاده نشود.

 

وی با بیان اینکه ارتفاع کل یک دودکش هرگز نباید کمتر از سه متر باشد، افزود: افزایش طول افقی دودکش احتمال وقوع مسمومیت با گاز منواکسیدکربن و مرگ خاموش را افزایش می‌دهد، بنابراین لازم است از نصب دودکش به شکل افقی در خانه‌ها و خوابگاه‌ها و نظایر آن خودداری شود. وی با بیان اینکه استفاده از اجاق گاز، گاز پیک‌نیک یا دستگاه‌های ابداعی دست‌ساز برای گرم کردن فضاهای بسته ممنوع است، گفت: استفاده از بخاری‌های بدون دودکش نیز در اماکن مسکونی و اقامتی بسیار خطرناک بوده و خطر گازگرفتگی را افزایش می‌دهد.


این کارشناس درباره رنگ مناسب و استاندارد برای شعله وسایل گرمایشی نیز اظهار کرد: شعله این وسایل همواره باید به رنگ آبی باشد در صورت زرد بودن رنگ شعله باید از متخصصان کمک گرفت البته باید به این موضوع نیز توجه داشت که آبی بودن شعله همواره به معنای کارکرد صحیح دودکش نیست و در کنار آن باید شهروندان با لمس دودکش دمای آن را نیز بررسی کنند و در صورت سرد بودن دودکش، حتماً موضوع را جدی بگیرند. به گفته وی، سردی دودکش نشانه انتشار گاز منواکسیدکربن در فضای داخل خانه است و در چنین شرایطی قطعاً حادثه گازگرفتگی برای شهروندان رخ خواهد داد. وی افزود: استفاده از شومینه به عنوان وسیله گرمایشی در خانه‌ها خطرناک است و به هیچ عنوان نباید این وسیله را هنگام خواب روشن گذاشت.


علائم گازگرفتگی را بشناسیم
کارشناس اورژانس بیمارستان امام حسین(ع) نیز در خصوص علائم گاز گرفتگی گفت: سردرد، سرگیجه، سیاهی رفتن چشم و حالت تهوع از علائم اولیه گازگرفتگی است و اگر بعد از خارج شدن از خانه این علائم از بین رفت یا اینکه چند نفر به شکل همزمان دچار این علائم شدند به احتمال زیاد مرگ خاموش در کمین ساکنان ساختمان است، بنابراین لازم است با کمک گرفتن از افراد مختصص نسبت به رفع ایراد اقدام شود.رئیس اداره گاز بیجار نیز در این مورد گفت: هنوز به‌طور قطع علت مرگ مشخص نشده و ما منتظر اعلام نظر پزشکی قانونی هستیم.

 


نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها