کد خبر: ۲۸۱۵۹۹
زمان انتشار: ۱۸:۴۴     ۰۸ دی ۱۳۹۳
در آستانه سال جدید میلادی، صادرات نفت ایران در سایه سقوط آزاد قیمت طلای سیاه جهش یافته، این درحالی است که با ادامه سیاست‌های نفتی اعراب، بازار خود را برای نفت 30 دلاری برای سال 2015 آماده می‌کند.

به گزارش پایگاه 598 به نقل از مهر ؛ کشورهای عربی عضو اوپک به ویژه عربستان سعودی، امارات متحده عربی و کویت عزم خود را برای کاهش قیمت نفت به بشکه ای ۳۰ تا ۴۰ دلار جزم کره‌اند و با راه اندازی یک جنگ تمام عیار ارزان فروشی طلای سیاه، قیمت نفت این روزها رکوردهای بیشترین کاهش قیمت نفت را به نام خود در بازار ثبت می کند.

شعله جنگ کاهش قیمت نفت خام از یکصد و شصت و ششمین نشست اوپک روشن شد؛ جایی که الکساندر نواک وزیر انرژی فدراسیون روسیه با پیشنهاد علی النعیمی وزیر نفت عربستان سعودی مبنی بر کاهش تولید و صادرات نفت خود مخالفت کرد.

مهدی عسلی مدیرکل امور اوپک و روابط با مجامع انرژی وزارت نفت اخیرا در یک گردهمایی نفتی با تشریح برخی از پشت پرده های نشست ۱۶۶ اوپک در وین، گفته است: " پس از آن که روسیه با هرگونه کاهشی در تولید نفت خود مخالفت کرد، این خواسته بیشتر اعضای اوپک با مخالفت عربستان و سه کشور صادر کننده نفت حاشیه خلیج فارس روبرو شد و به نتیجه نرسید."

بر این اساس در طول یک ماهه گذشته تاکنون شیب سقوط آزاد قیمت نفت در بازار جهانی تندتر شد به طوری که برای نخستین بار از سال ۲۰۰۹ میلادی تاکنون قیمت هر بشکه نفت به بشکه ای کمتر از ۶۰ دلار کاهش یافته است و رمزگشایی از اظهارنظرهای این روزهای کشورهای عربی عضو اوپک نشان می‌دهد که اوپکی ها باید برای سال ۲۰۱۵ میلادی خود را برای نفت بشکه ای ۳۰ دلار آماده کنند.

افزایش صادرات؛ هدیه بابا نوئل به ایران

سید محمدعلی خطیبی نماینده سابق ایران در اوپک با بیان اینکه در شرایط فعلی جنگ سهم خواهی در بازار نفت راه افتاده است، تاکید می کند: هر یک از کشورهای عضو اوپک با ارائه تخفیف و امتیازاتی به دنبال حفظ سهم خود در بازار جهانی نفت هستند.

همسو با رونمایی از این استراتژی کلان کشورهای عضو اوپک، آمارهای رسمی منتشر شده از ثبت رکوردهای جدید صادرات نفت ایران به کشورهای آسیایی به ویژه چین، کره جنوبی، ژاپن و هند حکایت دارد.

اداره اطلاعات انرژی آمریکا روز گذشته با انتشار گزارشی، اعلام کرد: در ۹ ماهه نخست سال ۲۰۱۴ میلادی حجم تولید نفت و میعانات گازی ایران به بیش از سه میلیون و ۲۳۸ هزار بشکه رسیده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته روزانه حدود ۱۲۵ هزار بشکه افزایش یافته است.

همزمان با افزایش تولید، حجم صادرات طلای سیاه ایران هم در سایه کاهش شدید این کالای استراتژیک جهش یافته است به طوری که در ماه نوامبر سال جاری میلادی حجم فروش نفت ایران به بیش از یک میلیون بشکه در روز رسیده است.

هند، چین، کره جنوبی و ژاپن به عنوان چهار مشتری سنتی نفت ایران در مجموع در نوامبر سال جاری میلادی بیش از یک میلیون و ۷۰ هزار بشکه طلای سیاه از ایران وارد کرده اند که نسبت به سال گذشته رشدی ۱۱ درصدی را صادرات نفت تجربه می کند.

در همین حال بیژن زنگنه وزیر نفت ایران با بیان اینکه سیاست وزارت نفت کاهش تولید نفت نیست، نسبت به افزایش تولید نفت برخی از اعضای اوپک پس از تحریم ایران هشدار داده و تاکید می کند: "حالا زمان آن رسیده که با کاهش تولید برخی کشورها جا برای بشکه‌های نفت ایران باز شود."

جشن ارزان فروشی اعراب و دیپلماسی انرژی ایران

کشورهای عربی عضو اوپک برای کاهش بیشتر قیمت نفت در بازار جهانی هم قسم شده‌اند و در این بین این روزها دیپلماسی خاموش انرژی ایران به شدت مورد نقد کارشناسان اقتصاد انرژی کشور قرار گرفته است.

از این رو در حالی کارشناسان یکی از مهمترین ویژگی وزارت نفت دولت تدبیر و امید را دیپلماسی فعال انرژی عنوان می‌کردند اما دیپلمات‌های این وزارتخانه فعلا در برابر تاکتیک جنگ روانی کشورهای عربی عضو اوپک سکوت پیشه کرده‌اند.

با ادامه سکوت وزارت نفت، وزیران نفت و انرژی عربستان سعودی و امارات متحده عربی در طول چند هفته گذشته بر طبل کاهش قیمت نفت بیش از ماه‌های گذشته می کوبند و حتی با استفاده از ابزارهای رسانه ای بازار را برای پذیرش نفت ارزان قیمت تر آماده می کنند.

علی النعیمی وزیر نفت بزرگترین کشور صادرکننده طلای سیاه در گفتگو با رسانه‌های خارجی با تاکید بر حفظ سقف تولید نفت اوپک، تاکید کرده است: دولت ریاض خود را برای کاهش بیشتر قیمت نفت آماده کرده است.

در همین حال، روزنامه سعودی الحیات به نقل از وزیر نفت عربستان نوشته است: این کشور آماده است تولید نفتش را افزایش داده و سهم بزرگتری از بازار را بدست بیاورد تا تقاضای مشتریان جدید را تامین کند.

عادل عبدالمهدی وزیر نفت عراق هم به عنوان دومین کشور بزرگ تولید کننده نفت اوپک پس از عربستان از توافق نهایی با اقلیم کردستان عراق خبر داده و اعلام کرده است: تولید نفت عراق پس از توافق صادرات نفت با اقلیم کردستان عراق به روزانه چهار میلیون بشکه خواهد رسید.

انبارهای نفت آمریکا پر شد
  از سوی دیگر با ادامه اختلافات در بین کشورهای بزرگ تولید و صادر کننده نفت، گزارش رسانه های بین المللی از افزایش قابل توجه ذخیره سازی طلای سیاه در ایالات متحده آمریکا حکایت دارد.

آمارهای دولتی اعلام کردند که با بالا رفتن واردات نفت و ثابت ماندن تولید پالایشگاه ها، ذخیره‌سازی نفت خام آمریکا هفته گذشته با افزایشی پیش بینی نشده به بالاترین سطح در ماه دسامبر رسید.

ذخیره نفت خام این کشور هفته گذشته ٧,٣ میلیون بشکه در حالی افزایش یافته که تحلیلگرانی را که کاهش ٢.٣ میلیون بشکه‌ای ذخیره نفت را پیش بینی کرده بودند، متعجب ساخته است.
اخبار ویژه
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها