کد خبر: ۲۸۰۵۰۲
زمان انتشار: ۰۹:۱۵     ۰۴ دی ۱۳۹۳
سفر «علی لاریجانی» به سوریه و دیدار وی با رئیس جمهوری این کشور در دمشق حامل پیام‌ها و مضامین بسیاری برای کشورهای غربی بود که مهمترین طرف‌های حامی تروریسم در منطقه و بخصوص کشور سوریه شمرده می‌شوند.
به گزارش پایگاه 598 به نقل از خبرنگار خبرگزاری فارس در دمشق، دیدارهای متقابل مسئولان سوری و ایرانی بیانگر تحرکات گسترده تهران و دمشق برای حل سیاسی بحران سوریه با حفظ روند عملیات‌های ارتش سوریه برای مبارزه با گروه‌های تروریستی است که خطری بزرگ نه تنها برای سوریه و منطقه که برای سراسر جهان است.

«بشار اسد»، رئیس جمهوری سوریه در دیدار با «علی لاریجانی»، رئیس مجلس شورای اسلامی ایران تاکید کرد که سوریه همچنان به خط مشی نظامی خود در مقابله با تروریسم ادامه می‌دهد و در همان حال به دستیابی به راه حل سیاسی پایبند است.

در واقع دمشق به این ترتیب تلاش می‌کند، به جامعه بین المللی تاکید کند که آغاز روند سیاسی در سوریه با وجود تروریسم امری غیر ممکن و محال است و گروه‌هایی که قتل و کشتار تنها ابزار آنها برای ابراز وجود و بیان دیدگاه‌ها و اعتقادات‌‌اشان است، نمی‌توانند، پای میز مذاکره‌ بنشینند، حال این مذاکرات در هر نقطه از جهان برگزار شود و هر قدرتی که بخواهد از آن حمایت کند.

به این ترتیب دمشق بار دیگر پایبندی خود به اصل حفظ تمامیت ارضی و وحدت و یکپارچگی سوریه را اعلام و تاکید کرد که راه حل بحران این کشور تنها سیاسی بوده و تحرکات دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران به عنوان یکی از مهمترین همپیمانان سوریه و شریک آن در مبارزه با رژیم صهیونیستی و مقابله با نفوذ آمریکا در منطقه که با حمایت از گروه‌های تروریستی مسلح همراه بوده، در این چارچوب صورت می‌گیرد.

در همین حال تاکید اسد در دیدار با لاریجانی بر التزام دمشق در ادامه روند آشتی‌های ملی در کشور، این پیام را به جامعه بین المللی می‌دهد که طرح «استفان دی مستورا»، فرستاده ویژه سازمان ملل در امور سوریه مبنی بر برقراری آتش بس در سوریه و ابتدا از شهر حلب، در واقع برگرفته از تجربه سوریه در حوزه آشتی‌های ملی و دستیابی به مصالحه‌هاست و کار بر روی این پرونده نشان داد که اگر مانع تراشی و دست‌اندازی تروریست‌های خارجی و غیر سوری نباشد، دستیابی به آشتی‌های ملی در مناطق مختلف سوریه امری سهل و آسان خواهد بود.

و سرانجام اینکه تاکید اسد بر پرونده آشتی‌های ملی در واقع این پیام را به جامعه بین المللی می‌دهد که این دمشق نیست که در برابر آتش بس مانع تراشی می‌کند، بلکه مهمترین عامل در این راه طرف‌های حامی گروه‌های مسلح تررویستی هستند و اگر این طرف‌ها به دخالت‌ها و تحریکات خود پایان دهند، سوریه نیاز به طرحی بین المللی برای برقراری آتش‌بس ندارد.

اما شرایط موجود نشان می‌دهد که سوریه در عمل نیازمند تلاشی واقعی و صادقانه مانند تلاش‌های جمهوری اسلامی ایران و روسیه برای حل بحران در این کشور است.

اما حضور لاریجانی در دمشق پیام‌های بسیاری برای غرب دارد، از جمله اینکه به این طریق تهران به غرب تاکید می‌کند که همچنان به رابطه خود با دمشق و حفظ وحدت و یکپارچگی اراضی‌اش پایبند است.

این درحالی است که سفر لاریجانی به سوریه چند روز پس از سفر «وائل الحلقی»، نخست وزیر این کشور به تهران صورت گرفت. اینکه الحلقی در این سفر چه پیامی از اسد برای روحانی داشت و پاسخ روحانی به اسد چه بوده، هنوز بر کسی آشکار نیست، اما اجماع نظر این کشور تاثیرگذار منطقه‌ای و دیدارهای مستمری که بین مسئولان سوری و ایرانی صورت می گیرد، این پیام را به غرب حامی تروریسم می‌دهد که خللی در روابط عمیق و گسترده تهران – دمشق حاصل نشده و نفوذ در محور مقاومت با فریب‌ها و وعده‌های اقتصادی و یا سیاسی به هریک از دو کشور امری محال و غیر ممکن است.

براین اساس نه تهران بخاطر پرونده هسته‌ایش حاضر است، وارد مذاکره و چانه‌زنی با غرب در پرونده سوریه سوریه شود و نه دمشق در قبال خروج از بحران حاضر است، برسر محور مقاومت با غرب وارد گفت‌وگو و مذاکره شود.

بنابراین سفر لاریجانی به دمشق حامل این پیام مهم بود که «سوریه همچنان خط قرمز تهران است».
اخبار ویژه
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها