محمدعلی باغستانی روز چهارشنبه در گفت وگو با ایرنا، در برازجان بوشهر
افزود: استفاده از واکس برای نگهداری بیشتر در انبار روی میوه جات از جمله
مرکبات و سیب صورت می گیرد که آن را وزارت بهداشت و درمان تایید کرده است.
وی
بیان کرد: در کشور ما با توجه به شرایط اقلیمی که وجود دارد محصولات
کشاورزی به صورت طبیعی واکس تولید می کند و آنهم قابل خوردن است.
باغستانی ادامه داد: در کشورهای دنیا برای افزایش طول دوره انبارداری و نگهداری محصول، از واکس استفاده می کنند.
وی
اظهارداشت: واکس ها بیشتر برای میوه های صادراتی با توجه به افزایش طول
دوره انبارداری مورد استفاده قرار می گیرد ولی برای تولید و مصرف داخلی
استفاده ازآن ضرورتی ندارد.
رییس سازمان حفظ نباتات کشور گفت: واکسی
که روی میوه جات مشاهده می شود بیشتر واکس های طبیعی است و وزارت بهداشت و
درمان هم تایید کرده است که واکس هایی که روی میوه از جمله سیب وجود دارد
واکس های قابل خوردن است.
وی یادآور شد: طبق نمونه برداری های که
وزرات بهداشت و درمان از میادین میوه و تره بار تهران انجام داده مشکل خاصی
در میوه هایی که از واکس استفاده کرده اند، وجود ندارد.
باغستانی اظهارکرد: استفاده از واکس روی پوست مرکبات که پوست آنها جدا می شود هیچ نگرانی ندارد.