'مسعود شجره' كه در قاهره به سر می برد، پنجشنبه شب به گزارش سرويس بين الملل 598 به نقل از ایرنا افزود: اعتراضات همچنان در میدان تحریر قاهره و برخی شهرهای دیگر مصر ادامه دارد ولی نسبت به دو روز پیش اندكی فروكش كرده است.
وی افزود: معترضان معتقدند كه بیداری اسلامی مصر مراحل مختلفی داشته است كه سرنگونی حسنی مبارك فقط مرحله اول آن بوده است.
'آنان می گویند نظام حاكم بر مصر فقط با بركناری مبارك اصلاح نشده است، چرا كه ارتش همچنان قدرت را در دست دارد و تقریبا ساختارهای سابق نیز دست نخورده باقی مانده اند.'
رییس كمیسیون حقوق بشر اسلامی انگلیس درباره علت شروع مجدد اعتراضات در مصر در هفته جاری اظهارداشت: تظاهرات اعتراضی اصولا به این دلیل شروع شد كه نظامیان می خواستند برای خود حق وتو و قدرت ویژه داشته باشند تا كنترل شان را بر جامعه مصر در آینده هم حفظ كنند.
وی گفت: شورای نظامی مصر به دنبال این بود كه این حق ویژه را در قانون بگنجاند و برای آینده رسمیت ببخشد و به همین دلیل اعتراضات مجددا شروع شد.
'این اعتراضات در ابتدا با تعداد اندكی شروع شد ولی واكنش خشن مقامات و نیروهای امنیتی باعث كشته و زخمی شدن چندین نفر شد كه به همین دلیل بسیاری از مردم بویژه جوانان احساس نگرانی كردند و دست به تجمعات گسترده زدند.'
آقای شجره افزود: خواسته اصلی معترضان این است كه ارتش باید فورا قدرت را به یك دولت غیرنظامی منتقل كند... با اینكه امروز فضای حاكم بر قاهره و میدان تحریر آرام تر از دو روز گذشته است ولی بسیاری از جوانان معترض در تاكید بر خواسته های خود بسیار مصمم هستند.
وی در پاسخ به سوالی درباره نوع برخورد نیروهای امنیتی با اعتراضات گفت: برخورد با معترضان بسیار وحشیانه بود و گاز اشك آورهایی هم كه علیه آنان استفاده می شد از نوع معمولی نبود و آثار بسیار عمیقی بر روی افراد می گذاشت.
'من از نزدیك شاهد برخی از آثار این گازها بودم كه باعث تهوع و غش كردن آسیب دیدگان می شد و حتی گزارش ها حكایت از این دارد كه تعدادی از معترضان بر اثر همین گازهای غیرمعمول كشته شده اند.'
وی افزود: من همچنین شاهد تردد بی وقفه آمبولانس ها در اطراف میدان تحریر بودم كه نشان می داد تعداد زیادی از معترضان بشدت مجروح و مصدوم شده اند.
رییس كمیسیون حقوق بشر اسلامی انگلیس اظهارداشت: این گازهای اشك آور عجیب و بسیار قوی همگی ساخت كشورهای غربی هستند و من شخصا پوكه ها و قوطی های برجای مانده از این گازها را در قاهره دیدم.
وی گفت: حداقل 38 نفر تاكنون در موج تازه اعتراضات مصر كشته شده اند و جالب اینجا است كه امروز مقامات ارتش به عنوان مسئولان فعلی اداره كشور هم از مردم به خاطر كشته شدن این معترضان عذرخواهی كرده اند و هم آنان را شهید خوانده اند.
'برخی از مردم مصر می گویند نظامیان از یك سو فرمان قتل معترضان را صادر می كنند و از طرف دیگر آنان را شهید می خوانند.'
آقای شجره اظهارداشت: كشورهای غربی و بویژه آمریكا می خواهند به هر نحو ممكن نفوذ خود را بر مصر حفظ كنند و این كار هم فعلا از طریق ارتش انجام می شود... در واقع بخش های اطلاعاتی و امنیتی ارتش مصر همچنان تحت كنترل آمریكا قرار دارد و كمك های مالی گسترده واشنگتن به مصر هم عمدتا از طریق ارتش ارائه می شود.
بخشی از معترضان مصری خواهان به تاخیر افتادن انتخابات پارلمانی آن كشور كه قرار است از روز دوشنبه آغاز شود، شده اند و بخشی دیگر از جمله گروههای اسلامی نظیر اخوان المسلمین از برگزاری انتخابات در زمان تعیین شده حمایت می كنند.
رییس كمیسیون حقوق بشر اسلامی انگلیس در این باره به خبرنگار ایرنا گفت كه فعلا شواهد و نشانه ها حكایت از این دارد كه انتخابات پارلمانی مطابق برنامه پیش خواهد رفت و مقامات قصد ندارند آن را به تعویق بیندازند.