کد خبر: ۲۷۶۶۶۲
زمان انتشار: ۲۲:۲۵     ۱۶ آذر ۱۳۹۳
پیش بینی کمیسیون اتحادیه اروپا از رشد اقتصادی 1.8 درصدی اتحادیه اروپا در سال ۲۰۱۵، اظهارات رئیس کل بانک مرکزی مبنی بر تخلف ۱۲هزار میلیاردتومانی یک گروه از سال ۸۵تا۹۱، حضور هیات تجاری آلمان پس از ۲۰سال در اتاق بازرگانی ایران و... از مهمترین اخبار اقتصادی امروز است.
گزیده‌ای از مهمترین اخبار اقتصادی امروز یکشنبه شانزدهم آذرماه 1393 به شرح زیر است:


* نمایشگاه الکترونیک کامپیوتر و تجارت الکترونیک از افتتاح به حاشیه رفت/ غربت الکامپ در جمع مدیران فرهنگ و صنعت

در مراسم افتتاح بیستمین نمایشگاه الکامپ به عنوان مهم‌ترین رویداد فناوری اطلاعات کشور هیچ یک از مدیران متولی آی‌تی حضور نداشتند و افتتاح در جمع مدیران وزارت فرهنگ و وزارت صنعت انجام شد.

در مراسم افتتاح امروز ، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، دبیر شورای عالی فضای مجازی، نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران، مدیر عامل شرکت سهامی نمایشگاهی، رئیس مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال وزارت ارشاد، معاون وزیر صنعت و در این مراسم حتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از ایراد سخنرانی خودداری کرد و این وظیفه را به رئیس مرکز فناوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال سپرد.

* واکنش سوال بر‌انگیز مسئولان ترکیه به تعلیق یک هفته‌ای پلمب مخزن سوخت کامیون‌‌های ترک‌

رئیس اتحادیه شرکت‌های بین‌المللی ترانزیت ترکیه به بیانیه تعلیق یک هفته‌ای پلمب مخزن سوخت کامیون‌های ترک در مبادی مرزی از سوی ایران، به شدت واکنش نشان داد و آن را بازی دیپلماسی نامید.

بنابر این گزارش، در مصاحبه با فاتح سنر رئیس اتحادیه شرکت‌های بین‌المللی ترانزیت ترکیه مدعی شد، ایران همچنان در برخی از مبادی ورودی مرزی با کامیون‌های ترک رفتاری غیرمنصفانه و نامناسب دارد. ادعاهای سنر به دنبال اظهارات احمد نوریان از مقامات وزارت خارجه ایران در روز پنج‌شنبه مبنی بر تعلیق یک هفته‌ای پلمب مخزن سوخت کامیون‌های ترک به منظور ایجاد ترتیبات لازم مطرح شد. ایران از اول ماه دسامبر پلمب مخزن سوخت کامیون ترک در مبادی ورودی مرزهای خود را آغاز کرده بود.

* پیش‌بینی رشد اقتصادی 1.8 درصدی اتحادیه اروپا در سال 2015


کمیسیون اتحادیه اروپا پیش‌بینی کرد کشورهای عضو اتحادیه اروپا طی سال 2015 متوسط رشد اقتصادی 1.8 درصد را تجربه خواهند کرد. آنچه بیش از همه در گزارش کمیسیون اتحادیه اروپا توجه جلب می کند اعلام رشد منفی اتحادیه اروپا در سال 2012 است.

از سوی دیگر این گزارش رشد منطقه یورو را برای سال های 2012 و 2013 منفی ارزیابی کرده است.

* نفت 72 دلار، دلار 2850 تومان و افزایش 14 درصدی حقوق کارمندان/ اتکای 33 درصدی به نفت+متن لایحه

جزئیات لایحه بودجه 94 حاکی است هر بشکه نفت 72 دلار، هر دلار 2850 تومان، افزایش 14 درصدی حقوق کارمندان و بودجه بدون فاز جدید هدفمندی یارانه‌ها و اتکای 33 درصدی بودجه به نفت از ویژگی‌های دومین لایحه بودجه دولت یازدهم است.

پس از سال‌هایی که سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور منحل شد، امسال این سازمان احیا شده و اولین بودجه دولت یازدهم با آرم این سازمان به مجلس ارائه شد. کسب اطلاع فارس از جزئیات لایحه بودجه سال 94 نشان می‌دهد، قیمت هر بشکه نفت خام در لایحه بودجه 72 دلار در نظر گرفته شده است. این در حالی است که بودجه 93 با نفت 100 دلاری بسته شده بود.

* سهم 20 درصدی صندوق توسعه ملی از درآمد نفت و گاز/ کاهش 12 درصدی سهم صندوق نسبت به 93

دولت در لایحه بودجه 94 پیشنهاد داده است که سهم صندوق توسعه ملی 20 درصد باقی بماند و سهم سالانه 3 درصدی واریز نشود. به گزارش فارس، در حالی دولت قصد کاهش سهم صندوق توسعه ملی از درآمد نفت و گاز را دارد که پیش از این، این پیشنهاد در لایحه رفع موانع تولید (خروج از رکود) با مخالفت نمایندگان مجلس روبرو شده و این ماده در مجلس حذف شد.

* گام بودجه‌ای دولت برای اشتغال دانش‌آموختگان/ اختصاص 1000 میلیارد تومان برای اشتغال جوانان


دولت با اختصاص بودجه یک هزار میلیارد تومانی برای کمک به برنامه‌ اشتغال جوانان و فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌ها در لایحه بودجه سال 94 گام جدیدی در این زمینه برداشت.

حسن طائی درباره برنامه اشتغال فارغ‌التحصیلان دانشگاهی به خبرنگار فارس گفت: در این طرح 12 بسته و مدل اجرایی در نظر گرفته شده است، برای مثال آموزش در مراکز جوار دانشگاهی از گذشته تا الان در حال اجراست و بحث ما این است که این آموزش‌ها تقویت شده و توسعه پیدا کند.

* تأثیر رخدادهای بین‌المللی بر اقتصاد/ نقش بورس در تأمین مالی و تولید/ انتظارات از متولی بازار سرمایه

علل اصلی روند فعلی بازار، انتظارات از متولی بازار سرمایه، نقش بورس در مشارکت آحاد سرمایه‌گذاران در توسعه کسب‌وکارهای بزرگ، ملی و حتی جهانی و تأثیر رخدادهای بین‌المللی بر اقتصاد از مهم‌ترین محورهای گفت‌وگو با یک کارشناس بازار سرمایه است.

حسینی در ابتدا با تشریح دلایل شکل‌گیری روند فعلی در بازار سرمایه و ارتباط آن با ریسک‌های موجود، می‌گوید: عملکرد شرکت‌ها در بازار سرمایه را می‌توان در 2 بخش بازدهی سهام و همچنین عملکرد و فعالیت‌های عملیاتی شرکت دسته بندی کرد؛ بخش اول ناشی از انتظارات و رفتار بازار سرمایه است که در رشد برآوردی، بازده مورد انتظار سهامداران و ریسک‌های سیستماتیک خودنمایی می‌کند.

* تخلف 12 هزار میلیارد تومانی یک گروه طی 6 سال/ هیچ بانک خصوصی منحل نمی‌شود/ رقم 87 هزار میلیاردی معوقات بانکی


رئیس‌کل بانک مرکزی از تخلف بانکی 12 هزار میلیارد تومانی یک گروه از سال 85 تا 91 در نظام بانکی خبر داد و تاکید کرد هیچ بانک خصوصی قرار نیست منحل شود.

ولی الله سیف افزود:‌ استانداردهای حاکمیت شرکتی یکی از مسائلی است که باید مورد توجه قرار گیرد، ارتباط اشخاص حقوقی در بانک، بنیه‌های مالی و نوع دقت نظر در ریسک‌ها مقولاتی است که در این زمینه باید به آن پرداخته شود و با تقویت کنترل داخلی بانک‌ها، بانک مرکزی می‌تواند چارچوب اطمینان‌بخشی را ایجاد کند و این نظامات در حال شکل‌گیری است.

* مهلت ایران به ترکیه برای مدارا در پلمب مخازن سوخت کامیون‌ها تا روز شنبه/ اجرای 3 راهکار در هفته جاری

مدیرکل دفتر ترانزیت سازمان راهداری با اشاره به اینکه جلسه با هیات ترک درباره عوارض عبور از مرز و پلمب مخازن سوخت به نتیجه نینجامید گفت: به ترک‌ها یک هفته مهلت داده‌ایم تا تصمیم خود را بگیرند و در این مدت در پلمب مخازن مدارا می‌کنیم.

محمدجواد عطرچیان توضیح داد: مقرر شد تا شنبه هفته آینده کامیون‌هایی که امکانات پلمپ مخازن سوخت آنها فراهم است، پلمپ انجام شود، در کامیون‌هایی که سوخت به همراه دارند، اما امکان پلمپ فراهم نیست، پلمپ انجام نمی‌شود و در کامیون‌هایی که نه سوخت دارند و نه آمادگی پلمپ مخازن سوخت آنها وجود دارد، سوخت به آنها در ایران ارائه شود و مابه التفاوت از آنها دریافت می‌شود.

* افزایش وام مسکن مهر در انتظار تصمیم بانک مرکزی/ فرصتی که برای تسریع ساخت از دست می‌رود

در حالی‌ که بهترین زمان برای سرعت دادن به ساخت و ساز مسکن مهر فصل‌های بهار و تابستان بود، دست دست کردن و مخالفت کمیسیون اعتباری بانک مرکزی با افزایش سقف تسهیلات فردی مسکن مهر باعث شد کندی روند تکمیل واحدهای مسکن مهر همچنان ادامه یابد.

از زمان بحث افزایش سقف تسهیلات فردی مسکن مهر که در اواخر سال گذشته از سوی دولت یازدهم به طور جدی مطرح شد ماه‌ها می گذرد و هنوز که هنوز است بانک مرکزی به دلایلی با آن مخالفت می کند، یکی از درخواستهایی که به طور جدی در فصل پاییز به کمیسیون اعتباری بانک مرکزی رفت در این کمیسیون همچنان به دلایلی نامعلوم خاک می خورد و حتی خبری از بررسی آن نیست.

* حضور مهم‌ترین هیأت تجاری آلمان پس از 20 سال در ایران


هیأت تجاری آلمانی پس از 20 سال برای رایزنی و همکاری‌ دوجانبه، صبح امروز در اتاق بازرگانی ایران مذاکرات رو در رو را آغاز کرد.

به گفته بورکهارددامن نایب‌رئیس انجمن خاورمیانه و نزدیک آلمان این هیات بنا دارد تا فرصت‌های سرمایه‌گذاری در ایران، حمل و نقل، ماشین‌آلات، مواد غذایی و فناوری به صورت ویژه بررسی کند. مدیریت منابع آب نیز از دیگر موضوعات مهمی است که آلمان‌ها روی آن تبادل اطلاعات خواهند داشت.

* 6 میلیارد دلار تجارت ایران و آلمان باید افزایش یابد/ تجربه آلمان‌ها در حوزه ریلی و انرژی را می‌خواهیم

رئیس اتاق بازرگانی ایران گفت‌:‌ آلمان‌ها تجارب خوبی در زمینه حمل و نقل ریلی و انرژی تجدیدپذیر دارند که با توجه به برنامه ششم توسعه کشور می‌توانیم، از این ظرفیت استفاده کنیم.

غلامحسین شافعی تصریح کرد: اثرگذاری ایران در اقتصاد منطقه بسیار برجسته است و نسبت به آسیای مرکزی، افغانستان، عراق و کشورهای حوزه قفقاز وضعیت متفاوتی داریم و همکاری‌ سه جانبه و یا چند جانبه با ایران در بازار 350 میلیون نفری منطقه موقعیت ویژه‌ای دارد.

* ایران در رتبه هفتم انتشار گازهای گلخانه‌ای دنیا/ کاهش 70 درصدی آلاینده‌های نفتی تا سال 2018

مدیر ایمنی، بهداشت و محیط‌ زیست وزارت نفت گفت: تا سال 2020 همه فعالیت‌های ما برای کنترل گازهای گلخانه‌ای به صورت داوطلبانه خواهد بود، اما بعد از آن مشمول جرایمی مانند مالیات بستن به نفت و امثال آن می‌شویم که شاید مشکلات آن کمتر از مشکلات انرژی هسته‌ای نباشد.

محمدحسین اردشیری با بیان اینکه ما در این باره قبلا کارهایی انجام داده بودیم اما منسجم نبود، اضافه کرد: ژاپنی‌ها 2 سال و 3 ماه با ما کار کردند و به اتفاق برنامه مفصلی برای کاهش آلایندگی‌های نفتی استخراج کردیم که در آن مشخص شده است برای آلودگی‌های گاز مشعل‌ها، آلودگی‌های دریا و زمین چه باید بکنیم.

* اختصاص 14 هزار میلیارد تومان برای خرید گندم، جو و ذرت داخلی در سال 94/ رشد 27 درصدی نسبت به امسال

براساس پیشنهاد دولت در سال آینده 14 هزار میلیارد تومان برای خرید گندم، جو و ذرت تولید داخل اختصاص خواهد یافت که رشد 27 درصدی نسبت به امسال دارد.

در تبصره 11 بودجه لایحه 94 کل کشور، بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران از طریق بانک‌های عامل مکلف است، با معرفی وزارت جهاد کشاورزی تسهیلات لازم را از طریق سامانه خرید گندم برای خرید گندم،‌ جو، ذرت دانه‌ای داخلی تولید داخل تا سقف 14 هزار میلیارد تومان از محل منابع داخلی بانک‌ها قبل از شروع بخش برداشت، در اختیار سازمان تعاون روستایی ایران، کارخانه‌های آرد و سیلوداران بخش خصوصی و سایر مباشران خرید تضمینی قرار دهد.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها