کد خبر: ۲۷۶۶۵۹
زمان انتشار: ۲۲:۱۴     ۱۶ آذر ۱۳۹۳
در سال جاری و در دو ماهه مهر و آبان وزن پالم خریداری شده 16 درصد کمتر از سال گذشته بوده است.
به گزارش پایگاه 598 به نقل از اقتصاد آنلاین، روغن پالم یا همان روغن نخل، روغنی خوراکی است که از دو قسمت گوشتی میوه و هسته درخت نخل روغنی استخراج می شود. پالم به دلیل مقاوم بودن در برابر حرارت برای تولید روغن های جامد خوراکی استفاده می شود. این روغن دارای بیشترین میزان اسید چرب اشباع در حدود 50 درصد است.

در واقع دو محصول اصلی در این صنعت وجود دارد؛ یکی روغن پالم و دیگری روغن هسته پالم. البته از این دو نوع محصولات دیگری نیز استخراج می شود. روغن خام پالم پس از تصفیه فیزیکی روغن، به روغن تصفیه شده ای که به رنگ زرد طلایی است تبدیل می شود و مصارف خوراکی زیادی دارد. خصوصا از این محصول در صنایع غذایی به صورت روغن سرخ کردنی استفاده می شود. این روغن علاوه بر مصارف خوراکی، در صنعت صابون سازی و تولید لوازم آرایشی، بهداشتی و شیمیایی کاربرد دارد.

امروزه روغن پالم دومین روغن نباتی جهان از نظر تولید به شمار می آید و بالاترین میزان صادرات را در میان روغن های نباتی خوراکی به خود اختصاص داده است.

طبق آمار گمرک جمهوری اسلامی ایران  دو ردیف تعرفه واردات روغن پالم ثبت شده است. ردیف اول کد 1511 از نوع مفید روغن پالم که از گوشت میوه خرما تهیه می شود را به خود اختصاص داده و ردیف دوم 1513 روغن هسته که از سال گذشته تاکنون واردات آن به میزان قابل توجهی کاهش یافته است.

در 8 ماهه ابتدای سال گذشته 10 میلیون 612 هزار و 703 کیلوگرم از این روغن یا مبلغی معادل 12 میلیون و 557 هزار و 862 دلار به کشور وارد شد. اما در 8 ماهه امسال وزن واردات این محصول با کاهش 30 درصدی به 7 میلیون و 415 هزار و 283 کیلو رسیده و ارزش دلاری آن نیز با کاهش 8 درصدی به 11 میلیون و 548 هزار و 748 دلار رسید.

این در حالی است که در دوماه مهر و آبان سال 92 پالم صنعتی وارد شده به کشور وزنی معادل 2 میلیون و 469 هزار و 215 کیلو داشت که واردات این محصول معادل 3 میلیون و 85 هزار و 703 دلار خروج ارز به دنبال داشت اما در سال جاری در دو ماهه مهر و آبان وزن پالم خریداری شده 16 درصد کمتر از سال گذشته داشته و 2 میلیون و 68 هزار و 755 کیلو بود. هز


نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها