به گزارش پایگاه 598 به نقل از خبرگزاری فارس از رشت، کوروش پرند بعد از ظهر امروز در نشست تخصصی توسعه کارآفرینی در جمع مدیران و مسئولان آموزش فنی و حرفهای گیلان از واگذاری ایجاد کلینیکهای خاص در زمینه بازاریابی، فروش، برندسازی و بازارسازی به بخش خصوصی خبر داد.
ضرورت توجه به گفتمان جدید در حوزه اشتغال کشور
وی توجه به گفتمان جدید در حوزه اشتغال کشور را ضرورت خواند و گفت: برای توسعه در زمینه اشتغال فعالیتهای مختلف به کارآفرینان و سرمایهگذاران واگذار میشود.
معاون وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه در مرحله تولید کنترل کیفیت و نیز بازاریابی، بازارسازی، برندسازی، بستهبندی و فروش اهمیت دارد، گفت: صنایع بزرگ که صنایع کوچک را ایجاد میکنند بازارسازی و بازاریابی را به بخشهای کوچکتر تولید ارائه میدهند.
وی جمعیت فعال کشور را 23 میلیون نفر ذکر کرد و افزود: این آمار اکنون با مقدار کم افزایش یافته است ضمن اینکه از این جمعیت فعال در سال 90، 20 میلیون نفر جذب بازار کار شدند که از این تعداد 2 میلیون و 800 هزار نفر بیکار ماندند.
پرند 40 میلیون نفر جمعیت شامل زنان خانهدار، دانشجویان و ... را غیرفعال خواند و خاطرنشان کرد: از این تعداد 5.3 میلیون نفر دارای تحصیلات عالی هستند و 34 میلیون نفر در دیگر گروههای غیر فعال قرار دارند.
تصویب طرح توانمندسازی روستاییان و عشایر مناطق محروم/وجود 2.9 هزار نفر بیکار در کشور
وی به امضای تفاهمنامه چند جانبه بین حوزه معاونت توسعه و کارآفرینی، صندوق مهر امام رضا(ع)، فنی و حرفهای، اشاره کرد و یادآور شد: طرح توانمندسازی روستاییان، عشایر و مناطق محروم در کشور بررسی و تصویب شد.
رئیس سازمان فنی و حرفهای کشور مراحل قبل از تولید، تولید و پس از تولید را در ایجاد اشتغال مهم دانست و ادامه داد: منابع اولیه، تسهیلات بانکی، آموزشهای فنی و حرفهای در مرحله قبل از تولید نقش مهمی دارد.
وی به جمعیت بیکار کشور در سال جاری اشاره کرد و گفت: امسال جمعیت بیکار کشور 2 میلیون و 900 هزار نفر هستند که 31 درصد دارای تحصیلات عالی هستند و 69 درصد تحصیلات عالی ندارند.
پرند مهاجرت روستاییان به شهرها و ایجاد سکونتگاههای غیرمجاز و حاشیهنشینی در شهرها را موجب آسیب روستاها ذکر کرد.
وی افزود: توانمندسازی و رفاه در روستاها میتواند نقش موثری در جلوگیری از مهاجرت مردم روستایی به شهرها داشته باشد.
معاون وزیر کار، بخش خصوصی را در حوزه سنگهای قیمتی و نیمه قیمتی، پوشاک، داروهای گیاهی، انرژی تجدیدپذیر، صنایع کشاورزی و غذایی فعال خواند.
اجرای طرح توانمندسازی فارغالتحصیلان دانشگاهی در کشور/نرخ بیکاری 9.5 درصدی در کشور
وی از اجرای طرح آموزش و توانمندسازی فارغالتحصیلان دانشگاهی با تاکید بر اشتغال پایدار در کشور خبر داد و افزود: یارانهها میتوانست در حوزه توانمندسازی روستاییان و در بخش درمان و دیگر حوزهها طراحی شود.
پرند درباره نرخ بیکاری کشور تصریح کرد: در سال 90 نرخ بیکاری کشور حدود 11.3 درصد بود که اکنون به 9.5 درصد رسیده است.
وی جمعیت غیر فعال ایران را نسبت به کشورهای دیگر بیشتر دانست و خاطرنشان کرد: جمعیت غیرفعال و بیکار مفهوم متفاوتی نسبت به یکدیگر دارند.
رئیس سازمان فنی و حرفهای کشور جمعیت بیکار را غیرفعال نامید و متذکر شد: از 75 میلیون نفر جمعیت ایرانی حدود 40 میلیون نفر غیرفعال هستند.
وی اضافه کرد: آمارها نشان میدهد هر فرد در جامعه امروزی 3.7 نفر را پشتیبانی میکند یعنی مورد حمایت یک نفر هستند و زمانی که فردی مسئولیت تامین معاش 3.7 نفر را دارد به این معناست که به جای یک شغل باید در سه شغل فعالیت کند.
پرند داشتن چند شغل برای یک فرد را موجب از دست رفتن فرصت اشتغال برای افراد جویای کار دانست و یادآور شد: 5.3 درصد جمعیت غیرفعال کشور تحصیلکرده هستند و برخی فارغالتحصیلان دانشگاهی نیز نمیتوانند وارد فضای کسب و کار شوند.
وی افزایش نرخ جمعیت تحصیلکردههای بیکار را تهدید کننده کشور عنوان کرد و متذکر شد: نرخ بیکاری جوانان دو برابر جمعیت متوسط بیکار کشور است که زنگ خطر جدی محسوب میشود.
رئیس سازمان فنی و حرفهای توسعه کسب و کارهای کوچک و مشاغل خانگی خرد و متوسط در کشور را بسیار مورد توجه خواند و گفت: هفته گذشته در شورای عالی اقتصاد مقرر شد بانک حرفهای کسب و کار ایجاد شود اما اکنون این بخش متولی در کشور ندارد.
وی وضعیت بیکاری زنان را بیشتر از مردان ذکر کرد و از تصویب مدل آموزش، تولید، بازاریابی و فروش در شورای عالی اقتصاد خبر داد.