به گزارش پایگاه 598 به نقل از ایرنا، دکتر «علی اکبر سیاری» شب گذشته در مراسم اختتامیه «نخستین کنگره
بین المللی تغذیه» افزود: در دنیا سالانه ۳۶ میلیون نفر براثر ابتلا به
بیماری های قلبی- عروقی، سرطان ها، دیابت و بیماری های تنفسی فوت می شوند.
وی تصریح کرد: در ایران نیز سالیانه ۸۳ هزار نفر افراد در رده سنی ۳۰ تا ۷۰
ساله بر اثر ابتلا به این بیماری ها جان خود را از دست می دهند که در صورت
اصلاح سبک زندگی می توان این عوارض را به میزان چشمگیری کاهش داد.
به
گفته معاون بهداشت وزارت بهداشت در میان چهار عامل خطرساز،کم تحرکی، مصرف
سیگار، الکل، تغذیه نامناسب بیشترین سهم را در ابتلای افراد به بیماری یاد
شده دارد. وی ادامه داد: در حوزه تغذیه نیز نقش روغن در ابتلا به بیماری
هایی همچون بیماری های قلبی- عروقی، سرطان ها و دیابت و نیز مرگ ناشی از آن
ها بیش از سایر مواد خوراکی است.
دکتر سیاری اظهار داشت: از
اقدامات مهم وزارت بهداشت در طرح تحول نظام سلامت، کاهش ۵۰ درصدی واردات
روغن پالم در سال جاری و کاهش ۳۰ درصدی آن در سال آینده و کاهش میزان اسید
چرب ترانس روغن های خوراکی است. وی بهترین روش برای اصلاح عادت های غلط
تغذیه ای را خوردن حداقل پنج واحد میوه و سبزی، کاهش مصرف نمک از ۱۰ تا ۱۲
گرم کنونی به پنج گرم و کاهش مصرف قند و شکر در طول روز عنوان کرد و بیان
داشت: فرهنگ سازی در زمینه مصرف روغن های مایع و آموزش صحیح تغذیه به
کودکان در مدارس نیز می تواند عادت های بد تغذیه ای را اصلاح کند.
معاون
وزیر بهداشت با اشاره به امضای تفاهم نامه این وزارتخانه با وزارت آموزش و
پرورش گفت: آموزش تغذیه صحیح به ۱۲ میلیون دانش آموز، نقش موثری در کاهش
بیماری ها و ارتقای سلامت مردم دارد و هزینه های بهداشتی و درمانی دولت را
کاهش می دهد. وی با بیان اینکه وزارت جهاد کشاورزی نیز نقش مهمی در تامین
سلامت غذایی دارد، افزود: تفاهم نامه ای با این وزارتخانه در زمینه کیفیت و
میزان مصرف کودها امضا شده تا مقدار مصرف سم از نظر کمی و کیفی در کشور
کنترل و از ورود سموم آلوده کننده آب به بدن انسان نیز جلوگیری شود.
دکتر
سیاری خاطر نشان ساخت: سیاست وزارت بهداشت کاهش فقر، افزایش سواد دسترسی
به غذاست که با اجرای آن طی ۲۰ سال اخیر منجر به کاهش ۵۰ درصدی سوء تغذیه
در کشور شده است. وی گفت:۲۰ سال پیش که این طرح را شروع کردیم، نگران
افزایش وزن و چاقی به شکل امروزی نبودیم، اما امروزه چاقی و داشتن وزن
بالاتر از استاندارد، نیز به مشکلات تغذیه ای شهروندان اضافه شده و سلامت
آنان را تهدید می کند.
معاون وزیر بهداشت یادآور شد: با وجود
اقدامات مثبت در زمینه جبران کمبود ویتامین دی (D ) موفق نبودیم و کمبود
این ویتامین در عرض ۱۰ سال گذشته به شش برابر افزایش یافته است. وی ادامه
داد: حل مشکلات تغذیه ای به دلیل گستردگی و پراکندگی بسیار مشکل بوده و
نیازمند همفکری اندیشمندان و همکاری های بین بخشی است.