به گزارش پایگاه 598 به نقل از بنیاد برکت وابسته به ستاد اجرایی فرمان امام خمینی (ع) عارف نوروزی مدیرعامل بنیاد برکت در گفتوگوی جداگانه خبری با شبکه های خبر و جام جم با اعلام این مطلب افزود: بنیاد برکت در سال 86 تاسیس شد تا برنامههای ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) را برای خدماترسانی به محرومان کشور اجرایی کند و تاکنون خدمات گستردهای در زمینه توانمندسازی اقتصادی، کارآفرینی، انجام امور زیربنایی، ساخت اماکن آموزشی و فرهنگی و مذهبی، انجام داده است.
وی افزود: رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار مسئولان ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) با ایشان توصیه کرده بودند که تا با اموال این ستاد که متعلق به مردم است، اقدامهای اساسی برای رفع محرومیت از مناطق کمتر توسعه یافته کشور انجام شود و بنیاد برکت نیز تاکنون در همین مسیر گام برداشته است.
نوروزی با اشاره به افتتاح 998 طرح زیر بنایی، آموزشی و فرهنگی در سطح کشور در روز میلاد حضرت امام موسی کاظم (ع) گفت: از جمله این طرحها 40 مدرسه شامل 172 کلاس درس در 19 استان کشور است که میتواند 3500 دانش آموز را پوشش دهد و با هزینه 110 میلیارد ریال تاسیس شده است. همچنین 140 مسجد به بهره برداری رسید که برای ساخت آنها 170 میلیارد ریال هزینه شده است.
مدیرعامل بنیاد برکت با اشاره به بهرهبرداری رسمی از 818 طرح زیربنایی در مناطق محروم اندیکا، لالی و مسجدسلیمان افزود: رهبر معظم انقلاب اسلامی چند سال قبل هنگامی که از شرایط نابسامان اقتصادی این مناطق مطلع شده بودند، ستاد اجرایی فرمان حضرت امام را مسئول رسیدگی به این موضوع کردند.
ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) این مسئولیت خطیر را به بنیاد برکت واگذار کرد و براین اساس بنیاد با کمک استانداری خوزستان و دیگر دستگاههای استانی و با اعتباری به میزان 1840 میلیارد ریال این طرحها را عملیاتی کرد.
به گفته وی این طرحها در زمینههایی همچون برقرسانی، آبرسانی، امور مخابراتی، ساخت جاده و پلهای ارتباطی، تاسیس پاسگاههای انتظامی، خانههای بهداشت و ... است که حدود سه سال اجرای آنها بطول انجامید و بسیاری از این طرحها در این مدت در خدمت مردم بود اما رسماً از امروز به بهرهبرداری رسید.
نوروزی با اشاره به سیاست این بنیاد برای مشارکت در طرحهای اقتصادی برای حمایت از کارآفرینان محلی و توانمندسازی مناطق محروم گفت: این بنیاد حداکثر 49 درصد در این طرحها مشارکت میکند تا با پرهیز از تصدیگری، به تقویت توان مدیریتی بخش خصوصی و کارآفرینان محلی کمک کند.
وی ادامه داد: سیاست اصولی بنیاد این است که در این طرحها ماندگاری نداشته باشد و براین اساس پس از 3 تا 5 سال سهم خود را به شکل نقد و اقساط به کارآفرینان محلی واگذار میکند و سرمایههای خود را در دیگر طرحها بکار میگیرد.
مدیرعامل بنیاد برکت خاطر نشان ساخت: در این زمینه تاکنون این بنیاد در تاسیس 165 بنگاه اقتصادی 2200 میلیارد تومان مشارکت کرده که نهاییسازی این طرحها منجر به ایجاد 125 هزار شغل در مناطق محروم کشور می شود.
وی با اشاره به دیگر خدمات این بنیاد در حوزه سلامت افزود: این بنیاد برای ایجاد ارتباط میان محرومان روستایی با خدمات پزشکی، اقدام به ایجاد سلامت الکترونیک کرده است و در حال حاضر در با اجرای آزمایشی این طرح در 150 روستای سه شهرستان موفق به تحت پوشش قراردادن 200 هزار نفر شده است.
نوروزی ابراز امیدواری کرد بنیاد برکت بتواند این طرح را پس از کسب موفقیت در سایر نقاط کشور نیز عملیاتی کند.
وی همچنین خدمات بیمه ای و بانکی را از دیگر فعالیتهای این بنیاد ذکر کرد و افزود بنیاد برکت با کمک ستاد کوچک، کارشناسی و چابک خود این گونه طرحها را براساس مدل مدیریتی جهادی و مبتنی بر مطالعات علمی خود عملیاتی کرده و تاکنون بهترین دستاوردها را در پی داشته است.