به گزارش پایگاه 598 به نقل از اقتصاد آنلاین ؛ با انتشار خبر تمدید مذاکرات ایران و طرفهای غربی، جهت شاخصهای «بورس» و «قیمت دلار» بهعنوان نماد بازار به طور کامل تغییر پیدا کرده است.
از سه شنبه هفته گذشته که بازار سرمایه و ارز وارد فاز متفاوتی شده است ، نشانهای که حکایت از تغییر در متغیرهای بنیادی اقتصاد کشور شکل گرفته باشد مشاهده نمی شود.
با وجود اینکه به زعم بسیاری از فعالان اقتصادی تغییری در متغیرهای بنیادی اقتصادی ظرف یک هفته گذشته به وجود نیامده است اما بار دیگر در جریان معاملات روز یکشنبه، بورس اوراق بهادار تهران یکی دیگر از سنگین ترین ریزش های پاییزی خود را تجربه کرد. بر این اساس شاخص بازار سرمایه با افت بیش از 1000 واحدی به کانال 72 هزار واحد سقوط کرد.
ریزش سنگین پاییزی بازار سرمایه در شرایطی اتفاق افتاد که بنا به گفته فعالان بازار سرمایه این اتفاق از نخستین ساعات آغاز به کار معاملات روز یکشنبه قابل پیش بینی بود. آنان دلیل این پیش بینی خود را اینگونه مطرح می کندد که از دقایق ابتدایی معاملات روز یکشنبه صفهای سنگین فروش شکل گرفت و قیمت تمامی سهام شرکتها به یکباره به رنگ قرمز درآمد. براساس صفهای فروش سنگین شکل گرفته در تالار شیشهای اکثر شرکتهای خودرویی و بانکی همچون سرمایهگذاری رنا، سرمایهگذاری سایپا، سایپا ، ایران خودرو، زامیاد، گسترش سرمایهگذاری ایران خودرو به همراه پارس خودرو و بانک ملت از بیشترین تقاضای فروش برخوردار شدند.
همچنین در بازار امروز شرکتهای هلدینگ خلیج فارس، فولاد مبارکه، گسترش نفت و گاز پارسیان، بانک ملت، مپنا، بانک تجارت، صادرات، مخابرات، تاپیکو، ایران خودرو، توسعه معادن و فلزات به همراه بانک های پارسیان، پاسارگاد و اقتصاد نوین بیشترین تاثیر را در افت شاخص بورس گذاشتند.
گفتنی است بنا به گفته کارشناسان بازار
سرمایه پس از آنکه انتظارات سهامداران از مذاکرات وین اتفاق نیفتاد و به
دنبال آن کاهش قیمت نفت رقم خورد بسیاری از فعالان بورس ترجیح دادند روز
های کم تحرک تری را از سر گذرانند.