کد خبر: ۲۷۳۱۶۸
زمان انتشار: ۲۱:۴۲     ۰۳ آذر ۱۳۹۳
به گزارش پایگاه 598 به نقل از ایسنا ؛ محمد طحان‌پور با بیان اینکه می توانیم صادرات لوازم خانگی را به کشور‌های حاشیه خلیج‌فارس داشته باشیم، اظهار کرد: صادرات به این کشورها به لحاظ حمل‌ و نقل راحت‌تر و ارزان‌تر است ولی موضوع مهم این است که باید قیمت‌هایمان را اصلاح کنیم. چراکه قیمت تمام شده کالاها در حوزه لوازم خانگی بالاست و این معضل جلوی صادرات در این بخش را گرفته است.

کدام لوازم خانگی ایرانی صادر می‌شوند
به گزارش ایسنا، وی با بیان اینکه قیمت کالاها در مقایسه با رقبای خارجی‌مان بسیار بالاتر است، تاکید کرد: کالاهای ما باکیفیت است ولی قیمت‌ تمام شده آنها بالاست و این در حالی است که معمولا در کشورهای دیگر از صادر‌کنندگان حمایت می‌شود و امکاناتی در اختیار آنها قرار می گیرد.

طحان پور در عین حال افزود:‌ به عنوان مثال صادرات بخاری گازی، آبگرمکن یا چرخ خیاطی به کشور‌های دیگر خوب است و توان رقابت با آنها را داریم یا در زمینه صادرات کولر آبی به آفریقا و یا کشورهای همسایه مثل عراق و افغانستان وضعیت خوبی داریم و در زمینه تولیدات اجاق گاز نیز قابل رقابت هستیم.

یخچال، تلویزیون و ماشین لباس‌شویی ایرانی گران‌تر از دیگر کشورها
طحان پور افزود: در حوزه تولید لوازم خانگی مثل یخچال، تلویزیون یا ماشین لباس‌شویی فعلا نمی‌توانیم رقابت کنیم چون قیمت این لوازم بسیار بالاتر از کشور‌های دیگر است.

رییس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی تهران پیشنهاد کرد که دولت از تولیدکنندگان لوازم خانگی با برندهای خارجی دعوت کند و دلیل بالا بودن قیمت تمام شده را از آن ها جویا شود.

وی در پاسخ به اینکه دولت برای حمایت از تولیدات داخل به بانک‌ها این اجازه را داده که وامی در قالب خرید کالاهای تولید داخل به متقاضیان پرداخت کند، ولی با این حال این وام برای خرید کالاهایی ایرانی هزینه نمی شود، گفت: تا سقف ۲۰ میلیون تومان وام خرید کالای ایرانی داده می‌شود ولی متاسفانه این وام برای خرید کالاهای تولید داخل هزینه نمی‌شود.

صادرات آبگرمکن به اروپا
وی با بیان این‌که در حوزه آبگرمکن نیز صادرات خوبی به اروپا داریم، گفت: با توجه به این‌که یک تولید‌کننده با هزینه بسیار کمتر یک کالا با برند خارجی را در ایران تولید می‌کند ولی تجار برای واردات همان کالا از کشور مبدأ که بیشتر چین است، عوارض ۸۰ درصدی پرداخت می‌کنند. ولی با این حال کالای وارداتی ارزان تر از تولید داخل تمام می شود؛ بنابراین چگونه می‌توان انتظار داشت که بتوان کالای تولید داخل را صادر کرد.

قاچاق لوازم خانگی نداریم
طحان پور در عین حال تاکید کرد: کالاهای وارداتی در بخش لوازم خانگی از راه قانونی به کشور آورده می‌شوند و قاچاق نیستند ولی علی‌رغم تعرفه ۷۵ درصدی، ارزان‌تر از کالای تولید داخل هستند و خدمات پس از فروش خوبی نیز دارند.

وی در بخشی از سخنان خود با بیان اینکه در بخش تولید تلویزیون با تکنولوژی بالا پیشرفت خوبی داریم، گفت: تلویزیون منحنی تولید کشور خودمان است ولی در همه این موارد باید زمینه‌ صادرات فراهم شود و قیمت تمام شده کالاها نیز کاهش یابد.
اخبار ویژه
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها