کد خبر: ۲۶۶۵۵۹
زمان انتشار: ۱۹:۴۶     ۱۰ آبان ۱۳۹۳
به گزارش پایگاه 598 به نقل از دنیای اقتصاد ؛ يكي از روش‌هاي پيش‌بيني قيمت‌ها، نگاه به روند گذشته آنها است. بر اين اساس در این صفحه روندهاي قيمتي بازارهای مهم ایران و جهان به نمايش گذاشته شده‌اند. همچنين در متن مربوط به هر قسمت روند آتي قيمت‌ها براساس شواهد موجود پيش‌بيني شده‌اند.
بازار سهام

رشد آرام شاخص کل در بازاری پویا
در آخرین روز معاملات هفتگی، شاخص کل رشد 183 واحدی (معادل 25/0 درصد) را تجربه کرد و بار دیگر وارد کانال 74 هزار واحدی شد. به این ترتیب، در مقیاس هفتگی تقریبا بدون تغییر باقی ماند. با این حال، بررسی «دنیای اقتصاد» از حجم و ارزش معاملات روزانه نشان از پویایی قابل توجه بازار دارد. بر این اساس، با حذف معاملات بلوکی، حجم و ارزش معاملات در هفته گذشته نسبت به متوسط آن در ماه مهر به ترتیب 36 و 32 درصد افزایش یافته است. به عقیده کارشناسان، عدم رشد شدید شاخص کل، نه‌تنها خبر بدی نیست، بلکه نشان از عدم ورود هیجان به این بازار دارد. در این شرایط، آنچه مهم است افزایش حجم و ارزش معاملات است که با ورود سرمایه‌های جدید، زمینه رونق بازار سرمایه را فراهم کرده است. 



بازار ارز

ثبات دلار در فضای مناسب مذاکرات هسته‌ای
در پایان معاملات هفتگی، هر دلار آمریکا به قیمت 3 هزار و 245 تومان معامله شد. به این ترتیب، در مقیاس هفتگی رشد ملایم 5/0 درصدی را به ثبت رساند. در این شرایط، اخبار مناسبی درخصوص رسیدن به توافق نهایی هسته‌ای تا پایان مهلت فعلی به گوش می‌رسد. در این رابطه، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، به لحظات حساس مذاکرات اشاره کرده و افزوده است: معتقدیم که می‌توانیم تا پیش از ضرب‌الاجل 24 نوامبر به نتیجه نهایی برسیم. گرچه برخی دیگر، تمدید مجدد مذاکرات را محتمل‌تر عنوان می‌کنند، اما هر دو گروه رسیدن به توافق جامع را بازی برد- برد برای جامعه جهانی می‌دانند. در این میان می‌توان به هفته‌نامه اکونومیست اشاره کرد که از کاهش تندروی‌ها در ایران سخن گفته و از غرب انتظار دارد تا از فرصت به دست آمده جهت رسیدن به توافق نهایی استفاده کند. 


بازار سکه

سکه آماده ریزش بیشتر
در پایان معاملات هفتگی، هر سکه طرح جدید با افت 3/1 درصدی به قیمت 925 هزار تومان معامله شد. این در شرایطی بود که دلار افزایش 5/0 درصدی و طلای جهانی افت شدید 8/2 درصدی را به ثبت رساند. به دنبال آنکه افت قیمت سکه کمتر از برآیند دلار و اونس طلا بود، حباب منفی سکه پس از مدت‌ها از بین رفت و سکه در مقابل افت بیشتر مقاومت نشان داد. این در حالی است که روز گذشته، طلای جهانی همچنان مسیر نزولی خود را ادامه داد و به حدود 1170 دلار رسید. به این ترتیب، اونس طلا افت بیشتری را در این مدت شاهد بود که اثر خود را امروز بر قیمت سکه خواهد گذاشت. با فرض ثبات قیمت دلار در روز جاری، قیمت سکه ممکن است تا سطح 900 هزار تومان نیز افت
 پیدا کند.


بازار طلای جهانی

طلا در کمترین قیمت 4 ساله
در ساعات پایانی روز چهارشنبه، نتایج نشست کمیته بازار آزاد فدرال رزرو (FOMC) منتشر و طی آن تصمیم بر آن شد تا سیاست‌های تسهیل کمی (QE) خاتمه پیدا کند. با انجام این تصمیم، قیمت طلای جهانی شروع به سقوط کرد. به این ترتیب، طلای جهانی با حدود 60 دلار کاهش قیمت به کمترین مقدار خود از سال 2010 رسید و در لحظه تنظیم این گزارش به قیمت 1173 دلار بر اونس معامله می‌شد. تصمیم فدرال رزرو مبنی بر پایان دادن به برنامه خرید اوراق قرضه در کنار گزارش فراتر از انتظار رشد اقتصادی آمریکا (5/3 درصد در مقیاس سالانه) سبب افزایش شاخص دلار آمریکا و همچنین افزایش ریسک‌پذیری سرمایه گذاران شد (عوامل منفی برای قیمت طلا). گرچه این اقدام، احتمال افزایش نرخ بهره توسط فدرال رزرو را تقویت کرد، اما هنوز این نرخ نزدیک به صفر باقی مانده است.



بازار اوراق مسکن

افت هفتگی آرام «تسه»ها 
در پایان معاملات هفتگی، اوراق تسهیلات مسکن فروردین 1392 (تسه9201) با یک درصد افت، به قیمت 92 هزار و 331 تومان معامله شدند. به این ترتیب، اوراق مزبور که از ابتدای سال بازدهی قابل توجهی را نسبت به سایر بازارها کسب کرده بودند، از ابتدای پاییز بر خلاف آنها حرکت کرده و با افت قیمت همراه شده‌اند. در این دوران، محدوده حرکتی «تسه»ها به 95-90 هزار تومان رسیده است. کاهش مازاد تقاضای «تسه»ها با توجه به کاهش تقاضای مسکن عامل اصلی این تغییر کانال است. با این حال، شرایط به گونه‌ای نیست که قیمت‌های کمتر از 90 هزار تومان پایدار باشند. یکی از دلایل این امر، کسب سود توسط دارندگان امتیاز تسهیلات مسکن از طریق فروش «تسه»ها در فرابورس است. در واقع، افراد با سرمایه‌گذاری در بانک مسکن و کسب امتیاز مزبور، تمایلی به فروش آن در قیمت‌های پایین ندارند. 


بازار نفت

بیشترین افت ماهانه قیمت نفت از 2012
نفت خام آمریکا که روز چهارشنبه اندکی رشد قیمت را تجربه کرده بود بار دیگر تغییر مسیر داد. به این ترتیب، در لحظه تنظیم این گزارش هر بشکه نفت WTI به قیمت 5/80 دلار معامله می‌شد. بر این اساس، نفت خام آمریکا و برنت بیشترین افت ماهانه خود را از سال 2012 تا کنون به ثبت رساندند. بررسی کارشناسان بلومبرگ نشان می‌دهد طی ماه گذشته (اکتبر)، کشورهای اوپک بار دیگر تولیدات خود را افزایش داده‌اند که نشان می‌دهد آنها به دنبال حفظ سهم خود در بازار جهانی نفت هستند و تمایلی برای کاهش عرضه به منظور جلوگیری از افت قیمت‌ها ندارند. همچنین، تصمیم فدرال رزرو مبنی بر اتمام سیاست‌های تسهیل کمی، انجام سیاست‌های محرک اقتصادی توسط بانک مرکزی ژاپن و رشد اقتصادی 5/3 درصدی آمریکا باعث رشد شاخص دلار آمریکا شدند که فشار مضاعفی بر قیمت نفت به همراه داشت.
اخبار ویژه
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها