کد خبر: ۲۶۴۵۳۰
زمان انتشار: ۱۳:۴۸     ۰۴ آبان ۱۳۹۳
رئیس مرکز آمار ایران گفت: ما متوسط هزینه های یک خانوار ایرانی را در بهار امسال در آوردیم که بر اساس آن یک خانوار روستایی ماهانه یک میلیون و 92 هزار و پانصد تومان و یک خانوار شهری ، یک میلیون و 822 هزار تومان هزینه اش بوده است.
به گزارش پایگاه 598 به نقل از تسنیم: رئیس مرکز آمار ضمن ارائه توضیحاتی کلی در دفاع از آمار نرخ بیکاری تاکید کرد که این مرکز اجازه مناظره نداد و گفت:دولت آقای روحانی با پدیده نرخ بیکاری ۹ و نیم باید بسیار جدی برخورد کند زیرا جنس و کیفیت آن نیاز به سرمایه گذاری دارد.

 عادل آذر در برنامه "نگاه یک" شنبه شب شبکه یک سیما با اشاره به اهمیت وجود مراکز آماری افزود: مرکز آمار ایران مرکز حاکمیتی است که متولی آمارهای رسمی کشور است و مقامات رسمی کشور بر مبنای این آمارها تصمیم می گیرند.

* انتشار آمارهای رسمی بر عهده مرکز آمار  است

آذر در ادامه با بیان اینکه بر اساس ماده 54 قانون برنامه پنجم توسعه، آمارها دو دسته اند یکی آمارهای رسمی و یکی آمارهای تخصصی است،گفت: بر اساس این ماده مرجع رسمی تهیه ، تولید و انتشار آمارهای رسمی از جمله نرخ رشد و تورم مرکز آمار ایران است و اگر دستگاه دولتی بخواهد آمار رسمی تهیه کند باید از مسیر مرکز آمار ایران و با مصوبه شورای عالی آمار این کار را با نظارت مرکز آمار ایران اجرا کند.

آذر افزود: مشکل ما این است که فعالیت هایی که در دستگاه ها انجام و ثبت می شود به مرکز آمار ایران متصل نمی شود و یکی از برنامه های ما استقرار شبکه ملی آمار است.

وی در پاسخ به این که چرا نهاد بانک مرکزی ایران نرخ تورم را اعلام می کند و چرا متفاوت از آمار تورم مرکز آمار ایران است گفت: این سابقه تاریخی دارد و به زمانی برمی گردد که حتی قبل از شکل گیری بانک مرکزی و مرکز آمار ، بانک ملی ، تورم را در تاریخ ایران محاسبه کرده است و پس از تشکیل بانک مرکزی ، این مسئولیت به این بانک منتقل شد تا این که مرکز آمار ایران شکل گرفت.

آذر تاکید کرد: قانون منعی برای محاسبه تورم توسط بانک مرکزی و یا دیگر دستگاه های دولتی ندارد اما در تحلیل ها، اظهارات و گزارشات رسمی کشور بدون تردید ، عدد مرکز آمار ایران باید مورد استناد قرار گیرد.

رئیس مرکز آمار ایران گفت: قبلا سال پایه محاسبه بانک مرکزی و مرکز آمار ایران متفاوت بود اما الان سال پایه هر دو ، سال 90 قرار گرفت و به این ترتیب اختلاف ها کم و آمارها نزدیک شده است.

* مرکز آمار خط فقر را اعلام نمی کند/ متولی وزارت کار است

وی در پاسخ به این پرسش که آمارها حکایت از بهبود اوضاع است اما چرا مردم این بهبود را احساس نمی کنند؟، گفت: همه آمارها در وبگاه رسمی مرکز آمار ایران موجود است و همه مردم می توانند آنها را مشاهده کنند.

آذر درباره خط فقر گفت: قبلاً متولی اعلام نرخ خط فقر ، وزارت رفاه بود و اکنون وزارت تعاون ، کار و رفاه اجتماعی است و مرکز ‌آمار ایران هیچ وقت نرخ خط فقر را اعلام نکرده و نمی کند.

مجری از آقای آذر پرسید: از زبان شما نقل شده است که هر کس 270 هزار تومان درآمد دارد فقیر نیست، در این مورد توضیح دهید.

رئیس مرکز آمار ایران در این باره گفت: من برای ایران بحث نکردم بلکه یک استاندارد بین المللی را بیان کردم.

وی افزود: ما خط فقر مطلق داریم که بر اساس دلار اعلام می شود و استاندارد بین المللی خط  فقر مطلق را حدود یک و نیم  دلار در روز اعلام می کند و این برای فرد است نه خانوار و برخی ها هم آن را دو و نیم دلار درآمد در هر روز برای هر نفر اعلام می کنند.

آذر ادامه داد: اما برخی رسانه ها از قول اینجانب اعلام کردند که درآمد دو و نیم  دلار برای هر خانوار در هر روز نرخ خط فقر است در حالی که بنده هیچ گاه در موقعیت رئیس مرکز آمار ایران نرخ خط فقری را اعلام نکردم و مرجع رسمی اعلام نرخ خط فقر، وزارت تعاون ، کار و رفاه اجتماعی است.

وی گفت: خط فقر جزو آمارهای رسمی نیست که مرکز آمار ایران بخواهد آن را اعلام کند و به جای آن ضریب جینی را اعلام می کند.

آذر از برخی کارشناسان گله کرد که چرا به آمار و اعداد منتشر شده در مرکز‌ آمار ایران استناد نمی کنند.

* هزینه ماهانه یک خانوار شهری یک میلیون و 822 هزار تومان است

رئیس مرکز آمار ایران گفت: ما متوسط هزینه های یک خانوار ایرانی را در بهار امسال در آوردیم که بر اساس آن یک خانوار روستایی ماهانه یک میلیون و 92 هزار و پانصد تومان و یک خانوار شهری ، یک میلیون و 822 هزار تومان هزینه اش بوده است.

وی درباره آمار متفاوت نرخ بیکاری گفت: تک بعدی نگاه کردن جفاست و باید در بعد کارشناسی ، چند عدد را کنار هم بگذاریم و سپس قضاوت کرد و نباید قضاوت زودهنگام کرد. با توجه به اینکه برخی اشتغال ها فصلی است برای بررسی نرخ بیکاری باید سال ها را با هم مقایسه کرد.

* اجازه مناظره نداریم/ برای قیاس اشتغال باید نرخ بیکاری سالانه ملاک باشد

وی گفت: مرکز آمار ایران ، اجازه مناظره ندارد و فقط آمار و ارقام را اعلام می کند زیرا اگر وارد مناظره شود اصل بی طرفی آمار زیر سوال می رود و در همه کشور ها هم اینگونه است.

آذر درباره نرخ بیکاری هم با اشاره به اینکه جنس بیکاران ما در حال متفاوت شدن است ،افزود: نرخ بیکاری 9و نیم  امروز ما به لحاظ کیفیت و سرمایه گذاری برای اشتغال با نرخ بیکاری 12 و نیم  و 14و شش دهم  سال 89 قابل قیاس نیست.

* هشدار به دولت روحانی برای برخود جدی با بیکاری 9.5 درصدی/ فارغ التحصیلان در مسیر بازار کار

وی با بیان اینکه بخشی از آدم های بیکار ما در حال ادامه تحصیل هستندگفت: در سال های 88 و 89 نمودار افراد تحصیل کرده متوسط به پایین ، بالا بوده اما الان در سال 92 و 93 آمار لیسانسه ها و فوق لیسانس ها هم افزایش یافته است.

آذرافزود: ورودی جمعیت فعال در حال کاهش و ماهیت و کیفیت نرخ بیکاری 9 و نیم آلان متفاوت است با ماهیت و کیفیت نرخ بیکاری 14 و شش سال 89 و معیار سنجش نرخ بیکاری در هر دو ، یکی است.

رئیس مرکز آمار ایران گفت: جمعیت بازنشسته کشور ما از سال 92 تا سال 93 حدود 200 هزار نفر افزایش یافته است.

وی ادامه داد: دولت آقای روحانی با پدیده نرخ بیکاری 9 و نیم  باید بسیار جدی برخورد کند زیرا جنس و کیفیت و محتوای آن نیاز به سرمایه گذاری بیشتری دارد زیرا میزان فارغ التحصیلان مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد در حال افزایش است.

آذر همچنین درباره طرح سرشماری عمومی کشاورزی گفت: آخرین سرشماری  پس از انقلاب در این زمینه در سال 82 انجام شد و اکنون در حال اجرای چهارمین سرشماری عمومی کشور هستیم.

رئیس مرکز آمار ایران افزود: عملاً باید در سال 92 این سرشماری را اجرا می کردیم اما تقارن پیدا کرد با جابجایی دولت و به تبع آن جا به جایی استاندارها و این نقل و انتقالات موجب شد ترجیح دهیم برای بالا بردن کیفیت کار ، یک سال این سرشماری را عقب بیاندازیم.

آذر گفت: حدود 7 هزار نیروی مأمور آمارگیر داریم که با نیروی لجستیک و پشتیبان و کارشناس و ناظران ، این رقم بین 12 هزار تا 15 هزار نفر شناور می شود.

وی با تاکید براینکه مهمترین ویژگی این سرشماری ، رفتن به سمت سیستم های کاملاً الکترونیکی و آنلاین است، تصریح کرد: جمع آوری اطلاعات و آمار به شکل دستی ، فرآیند کار را طولانی می کرد بنابراین برای جلوگیری از این آسیب ، آن را الکترونیکی کردیم.

رئیس مرکز آمار ایران ضمن اشاره به اینکه با استفاده از روش الکترونیکی می توانیم ادعا کنیم حداکثر 6 ماه بعد، کل اطلاعات تفصیلی کشاورزی را تقدیم مردم کنیم، گفت: سرشماری عمومی کشاورزی فرصت خوبی را برای تدوین درست برنامه ششم در زمینه کشاورزی فراهم می کند.


نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها