معاون برنامه ریزی و نظارت بر منابع هیدروکربوری وزارت نفت با تاکید بر اینکه در صورت این افزایش 740 هزار بشکه ای ظرفیت تولید نفت ایران به بیش از 4 میلیون و 300 هزار بشکه در روز میرسد، تصریح کرد: تاکنون تمامی سناریوها و مدل های این افزایش ظرفیت تولید نفت ایران از سوی وزارت نفت به مجلس شورای اسلامی ارسال شده است.
این مقام مسئول همچنین از افزایش 60 هزار میلیون مترمکعبی تولید گاز طبیعی ایران از ابتدای سال جاری تاکنون خبر داد و افزود: براساس برنامه های وزارت نفت قرار است امسال 100 میلیون مترمکعب به ظرفیت تولید گاز کشور افزوده شود.
وی همچنین از برنامه ریزی به منظور افزایش 100 میلیون مترمکعبی گاز ایران در سال 94 خبر داد و یادآور شد: افزایش گازرسانی به نیروگاه ها و صنایع و افزایش صادرات گاز مازاد به کشورهای همسایه از مهمترین برنامه های وزارت نفت از محل افزایش تولید گاز است.
معظمی با اشاره به امضای قراردادهای جدید صادرات گاز با کشورهای عراق، ترکیه و عمان بیان کرد: قرارداد صادرات گاز به ترکیه در حال انجام است و به دلیل مشکلات سیاسی صادرات گاز به عراق با تاخیر انجام شده است.
معاون وزیر نفت با بیان اینکه برای زمستان سال جاری به هیچ وجه صنایع کشور با کمبود گاز روبه رو نخواهند شد تبیین کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون ظرفیت تولید گاز ایران حدود 40 درصد افزایش یافته است.
این مقام مسئول همچنین در خصوص نوسان های قیمت نفت در بازارهای جهانی توضیح داد: در طول هفته های اخیر شاهد سقوط آزاد قیمت نفت بوده که قطعا این کاهش قیمت در اقتصاد جهانی تاثیرگذار است.
وی دوره کاهش قیمت نفت را مقطعی و زودگذر ندانست و گفت: یک سناریویی طراحی شده تا در یک دوره زمانی مشخص قیمت نفت در بازار جهانی پایین بماند.
معظمی با اعلام اینکه از ابتدای سال جاری تاکنون حجم صادرات نفت ایران 5 درصد افزایش یافته است گفت: پیش بینی می کنیم در سال جاری اهداف صادرات نفت کشور محقق شود.
این مقام مسئول همچنین از بهره برداری از پالایشگاه میعانات گازی ستاره خلیج فارس در سال آینده خبر داد و افزود: مرحله اول این پالایشگاه با ظرفیت 120 هزار بشکه سال آینده وارد مدار بهره برداری می شود ضمن آنکه پیشرفت فعلی اجرای این مگاپروژه به بیش از 74 درصد رسیده است.
وی در پایان از ایران با در اختیار داشتن ظرفیت تولید 5 میلیون تن قیر به یکی از کشورهای بزرگ تولیدکننده و صادرکننده قیر جهان یاد کرد و خاطرنشان ساخت: تولیدکنندگان قیر ایران به منظور حضوری پایدار در بازار جهانی قیر باید به یک اجماع برسند و دست از موازی کاری بردارند.
منبع:مهر