3-ω ها عمدتا در اشکال آلفالینولنیک اسید ( ALA – درمنابع گیاهی ) ، ایکوزاپنتانوئیک اسید ( EPA- در منابع دریایی ) یا دکوزاهگزانوئیک اسید ( DHA - در منابع دریایی ) یافت می شوند. اسیدهای چرب امگا3 در روغن ماهی دارای اثرات مفیدی برای حفظ سلامتی بدن میباشند از جمله:
جلوگیری از تجمع پلاکت و انعقاد خون
کاهش فشار خون
کاهش التهاب
جلوگیری از پیشرفت بیماری های قلبی _عروقی و خطر بروز سکته قلبی
کاهش تری گلیسیرید خون
تنظیم میزان کلسترول خون
بهبود عملکرد عصبی در مبتلایان به پارکینسون و آلزایمر
جلوگیری از بروز یا پیشرفت اسکیزوفرنی
حفظ سلامت پوست و مو
پیشگیری از سرطان
مقدار امگا3 مورد نیاز بدن:
برخی اسیدهای چرب امگا 3 نظیر ALA در آجیلها و لوبیای سویا وجود دارند، اما از آنجا که ALA نمی تواند وارد ساختار سلولی حیوانات گردد، حتما باید از طریق رژیم غذایی دریافت شود. هر فرد حتما باید روغن ماهی را روزانه از طریق رژیم غذایی دریافت کند. بنا به گزارشات دریافت شده میانگین دریافت EPA و DHA در روز فقط 40 و 70 میلی گرم می باشد.
مصرف یکبار در روز روغن ماهی معادل حدودا 900 میلی گرم EPA و DHA می باشد
که این دوز خطر پیشرفت بیماریهای قلبی_عروقی را کاهش می دهد. انجمن قلب
امریکا مصرف حداقل مصرف 2بار در هفته ماهی را برای بهبود عملکرد قلبی_عروقی
توصیه می کند. همچنین این انجمن توصیه می کند که بیماران قلبی حداقل یک
گرم در روز EPA + DHA مصرف کنند که مصرف مکمل های روغن ماهی ، با مشورت
پزشک ، می تواند در این گروه مفید باشد.
نسبت مناسب امگا 6 به امگا 3 سه به یک یا دو به یک باید باشد که دریافت کنونی اکثر مردم دنیا چهار برابر این مقدار است. در نتیجه توصیه می شود که دریافت اسید های چرب امگا 3 از منابع گیاهی یا دریایی و مکمل ها افزایش یابد.