کد خبر: ۲۶۳۵۱۸
زمان انتشار: ۰۰:۵۸     ۰۱ آبان ۱۳۹۳
به گزارش پایگاه 598، آمریکایی‌ها در سال ۲۰۰۱، افغانستان را در سالی به بهانه مبارزه با تروریسم به اشغال در آوردند که کشت مواد مخدر در این کشور در نتیجه یکی از موفق‌ترین مبارزه‌ها با مواد مخدر به حداقل رسیده بود. اگر چه احتمالا فروختن مواد مخدر انبار شده به قیمتی بالاتر دلیل واقعی اقدام طالبان و دستورات ملا عمر بود ولی حالا بعد از ۱۳ سال، اوضاع کاملا عوض شده است.

به گزارش تابناک به نقل از نشریه ژاپنی دیپلماتیک، سال گذشته وقتی آمار برداشت خشخاش در افغانستان اعلام شد، یک دیپلمات غربی صریحا از شکست در مبارزه با کاشت گیاهان مربوط به مواد مخدر سخن گفت. یک سال بعد، حالا روشن شده است که در مسیر کشت مواد افیونی در افغانستان قرار نیست خللی ایجاد شود. افغانستان در حال ثبت رکوردی تاریخی در این زمینه است. این در حالی است که نیروهای بیگانه‌ای که افغانستان را اشغال کردند، ریشه‌کنی کشت مواد افیونی را از اهداف استراتژیک خود اعلام کرده بودند و آمریکا به تنهایی حدود ۷.۶ میلیارد دلار برای این کار هزینه کرده است.

اطلاعاتی در این باره که نشان می‌دهد رکورد کاشت خشخاش در افغانستان در حال شکسته شدن است، روز سه‌شنبه به وسیله نهادی به نام بازرس ویژه بازسازی افغانستان موسوم به SIGAR منتشر شد که گزارش خود را بر مبنای داده‌های آماری دفتر سازمان ملل برای مبارزه با مواد مخدر و جرایم تهیه کرده است.

به گفته SIGAR، سطح زیر کشت در افغانستان در سال ۲۰۱۳ به به ۲۰۹ هزار هکتار رسیده، در حالی که رکورد پیشین در سال ۲۰۰۷ و برابر با ۱۹۳ هزار هکتار بوده است. به گفته این نهاد امریکایی، افزایش قیمت تریاک در بازار جهانی، کاهش هزینه ایجاد چاه‌های عمیق برای آبیاری و افزایش نیروی کار ارزان به افزایش کشت مواد افیونی در افغانستان منجر شده است. سفارت آمریکا در افغانستان با ابراز نگرانی از آمار منتشر شده، ابراز امیدواری کرده که دولت جدید افغانستان عملکرد بهتری داشته باشد.

برای کشاورزان افغان، خشخاش اغلب تنها راه کسب معاش است. یک دهه اشغال و میلیاردها دلار هزینه نتوانسته تغییر چندانی ایجاد کند. علی‌رغم این که کاشت و برداشت خشخاش بسیار سخت‌تر از میوه و یا سبزیجات است ولی کشاورزان با توجه به سودده و اقتصادی بودن، ان را ادامه می‌دهند. علی‌رغم آن که کشاورزان افغان خودشان به بد بودن کاشت مواد افیونی معترف هستند ولی پذیرفتن ان که با کشت گندم سوار دوچرخه شوند در حالی که همسایه‌شان با برداشت خشخاش خودرویی جدید خریداری می‌کند، سخت است. افغانستان اکنون بیش از هشتاد درصد تریاک جهان را تولید می‌کند.

در حالی که دولت آمریکا انگشت اتهام را به سوی دولت افغانستان می‌گیرد و فقر، فساد، رابطه تروریسم و مواد مخدر و دسترسی نداشتن به کشت‌های جایگزین را عامل گسترش کاشت خشخاش می‌دانند، در صورت ادامه روند فعلی، کشت خشخاش، بیشتر و بیشتر هم خواهد شد.

با عقب‌نشینی نیروهای آمریکایی و ناتو از افغانستان، به نظر می‌رسد پایان کشت خشخاش در افغانستان را از این پس باید در کتاب‌های تاریخ جستجو کرد!
اخبار ویژه
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها