به گزارش 598 به نقل از ایسنا، دكتر سعيد يوسفي، عضو هيأت علمي گروه «مديريت پروژه و ساخت» دانشكده معماري دانشگاه تهران در مقاله ارائه شده خود با عنوان "attitude-based negotiation methodology for the management of construction disputes” تلفيقي از مفهوم طرز تفكر با مدلسازيهاي پيشرفته مهندسي مذاكره در پروژههاي مهندسي را ارائه كرد و مقاله وي به دليل تلفيق نوآورانه مفاهيم علم روانشناسي در علوم مهندسي و ساختار بديع نگارش مقاله توسط هيات داوران انجمن مهندسان عمران آمريكا برنده جايزه بهترين مقاله علمي سال ۲۰۱۱ انجمن شناخته شد.
يوسفي كه دانش آموخته مهندسي عمران دانشگاه صنعتي شريف بوده و تحصيلات خود را در مقطع كارشناسي ارشد «مديريت ساخت»، دكتري «مديريت پروژه» و فوق دكتري «مديريت تصميمگيري» در دانشگاه واترلوي كانادا به پايان برده در گفتوگو با خبرنگار پژوهشي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در توضيح تحقيقات ارائه شده در مقاله خود گفت: در حال حاضر، پروژههاي بزرگ عمراني درگير اختلافات فراواني هستند و اين اختلافات، بهرهبرداري از پروژهها را با تاخيرات زيانبار مواجه ميكند. علم مذاكره در «مديريت پروژه» به حل اختلافات كمك كرده و ميزان اين اختلافات را به حداقل ميرساند؛ به طوري كه نه تنها باعث صرفهجويي قابل ملاحظه در وقت و هزينه ميشود، بلكه زمينه همكاري بيشتر اعضاي پروژه در شروع سريعتر و با كيفيتتر پروژههي مهندسي را فراهم ميكند.
عضو هيات علمي دانشكده معماري دانشگاه تهران، عوامل تأخير در اجراي پروژه را شامل منابع مالي، شفاف نبودن و خوب تنظيم نشدن قراردادهاي منعقده، عدم تخصص يكي از عوامل درگير در پروژه، شرايط حين اجراي پروژه و مسائل پيشبيني نشده برشمرد و گفت: تاخير در پروژهها غالبا منجر به اختلافات بين طرفين شده و مذاكره به عنوان بهترين راه مديريت اختلافات مطرح است. علم مذاكره، علمي پويا و فرامهندسي است و در مقالهاي كه به منظور تلفيق طرز تفكر در مدلسازيهاي پيشرفته روشهاي مهندسي مذاكرات و مديريت تعارضات و اختلافات در پروژههاي مهندسي به انجمن علمي «ASCE» ارائه كردم، كوشيدم تا چگونگي تاثيرگذاري علم مذاكره در كاهش اختلافات در پروژههاي بزرگ و روش استفاده خلاقانه از علم روانشناسي در علوم مهندسي را با توجه به تجربيات خود در حوزه «مديريت تصميمگيري» نشان دهم.
عضو انستيتو بينالمللي «مديريت پروژه» ايالت پنسيلوانياي آمريكا، يافتههاي خود را حاصل هفت سال سابقه مهندسي و مديريت اجرايي در «كارگاه سد و نيروگاه كارون سه» به عنوان يكي از بزرگترين پروژههاي عمراني كشور و همچنين پروژههاي كاربردي در شهرهاي واترلو و كيچينر و ۲۰ پروژه موردي در مدارس سراسري تورنتو در كانادا دانست و گفت: نتايج مطالعات بر روي اين پروژهها حاكي است مذاكره در پروژهها هيچ گاه با طرز تفكر منفي هر يك از طرفين به نتيجه مطلوب نميرسد و اگر طرفين مذاكرهكننده، طرز تفكر مثبت و پايداري داشته باشند، نتايج مثبتي هم حاصل ميشود.
به گفته وي، بر اساس اين يافتهها، در اختلافات پيچيدهتر در پروژههاي بزرگ، بهترين راهكار، دوري از منفينگري، تجربه از گذشته، نگاه به آينده و حل مشكل به صورت فرايندي با حضور افراد مذاكرهكننده است.
نتايج اين مقاله در نشريه «ASCE journal of management in Engineering» در سال ۲۰۱۰ منتشر شده است.
«ASCE» با قدمتي ۱۵۹ ساله، از جمله انجمنهاي علمي مشهور آمريكا در حوزه مهندسي عمران به شمار ميرود كه ۳۳ نشريه در حوزه مهندسي عمران را پوشش داده و سالانه بيش از هفت هزار مقاله در قالب اين نشريات را منتشر ميكند.
اين انجمن تاكنون ۱۴۱ گردهمايي سالانه برگزار كرده است.
جايزه بهترين مقاله علمي سال ۲۰۱۱ انجمن در حوزه مديريت در مهندسي عمران، طي مراسم ويژهاي در ايالت تنسي امريكا به دكتر سعيد يوسفي، عضو هيأت دانشگاه تهران و فوق دكتري «مديريت تصميمگيري» از دانشگاه واترلوي كانادا اهدا شد.
طي ۱۵۹ سال گذشته تاكنون دو ايراني برنده جايزه سالانه بهترين مقاله انجمن علمي «ASCE» شدهاند.