به گزارش
سرویس بین الملل پایگاه 598، گزارشهای متعدد حاکی از آن است که با تبانی ترکیه با ناتو و آمریکا برای پرهیز از هرگونه واکنش موثر در مقابل حملات داعش به شهر کردنشین کوبانی (عینالعرب) در شمال سوریه این شهر آخرین ساعات مقاومت خود را در مقابل مهاجمان تکفیری سپری میکند. دیروز درگیریها هر چه بیشتر به مرکز این شهر تحت محاصره که تقریبا خالی از سکنه شده نزدیک شد و نیروهای داعش به دنبال تصرف مربع امنیتی این شهر بودند.
مبارزان کرد کماکان با حملات گسترده داعش از 3 جهت غرب و شرق و جنوب بویژه موج حملات توپخانهای و حرکت تانکهای مهاجمان از جنوب شهر مقابله میکنند. پس از 24 روز جنگ نابرابر میان واحدهای مدافع شهر (YPG) و داعش، آخرین اخبار حاکی از تسلط تکفیریها بر 40 درصد این شهر کردنشین سوریه است. یکی از مقامهای نظامی پنتاگون دیروز گفت داعش توانسته است 40 درصد شهر کوبانی را به تصرف خود درآورد اما نیروهای واحدهای مدافع خلق وابسته به حزب اتحاد دموکراتیک کردهای سوریه میگویند داعش هنوز از دور شهر را مورد بمباران قرار میدهد.
تلاش عناصر داعش برای پیشروی به سمت مرکز شهر کماکان ادامه دارد و حدود 40 درصد شهر را که مساحت آن بالغ بر 6 تا 7 کیلومتر مربع و مشتمل بر 356 روستاست، تصرف کردهاند. به گزارش تسنیم، در چنین وضعیتی گروههای دفاع مردمی کرد عملیات انفرادی چریکی و انتحاری را برای مقابله با داعشیها آغاز کرده و به ناحیه شرقی اشغال شده عینالعرب نفوذ کردهاند تا عناصر داعش را به قتل رسانده و سپس به پایگاههای خود بازگردند یا خود را فدا کنند. نماینده سازمان ملل در سوریه نیز درباره نسلکشی کردها متعاقب سقوط کوبانی هشدار داد و فاجعه سقوط این شهر را با تصرف شهر سربرنیتسای بوسنی توسط صربها مقایسه کرد.
در همین حال «امین حطیط» کارشناس مسائل راهبردی جهان عرب فاش کرد که «ترکیه خود خواهان سقوط عینالعرب (کوبانی) است و با آمریکا و ناتو به این تفاهم رسیده است که نباید هیچ حمله هوایی که مانع از سقوط عینالعرب بهدست داعش شود صورت بگیرد». او به تسنیم گفت: «ترکیه خود خواهان سقوط عینالعرب است، زیرا عینالعرب یکی از شهرهای اصلی کردهاست و یکی از اهداف استراتژیک ترکیه در سوریه جلوگیری از تبلور یک نظامی سیاسی کرد است که ممکن است یکپارچگی ترکیه را به خطر بیندازد.
موفقیت کردهای سوریه در تکرار تجربه کردهای عراق میتواند کردهای ترکیه را نیز به تلاش برای شبیهسازی نمونه کردهای عراق ترغیب کند و این مساله روی یکپارچگی دولت ترکیه تاثیرگذار خواهد بود بنابراین ترکیه میخواهد به هر شیوه ممکن راه را بر کردهای سوریه بسته و آنان را از تاسیس یک نظام سیاسی و حکومت خودمختار بازدارد». گفته میشود سفر هاکان فیدان، رئیس سرویس اطلاعاتی ترکیه(میت) به آمریکا و جلسهاش با لیزا موناکو، مشاور رئیسجمهور آمریکا در حوزه امنیت داخلی و مبارزه با ترور در رابطه با همین تفاهم ترکیهای- آمریکایی برای سقوط کوبانی بوده است. خبرگزاری آناتولی گزارش داده هاکان فیدان درباره مسائل مرتبط با مرزهای سوریه و کوبانی با مشاور اوباما صحبت کرده است.
تلفات ۳۷ نفری اعتراضات ترکیهموج اعتراض کردهای ترکیه به شراکت دولت این کشور در جنایتهای تکفیریها در مناطق کردشین عراق و سوریه رفتهرفته گستردهتر میشود به طوری که تا ششمین روز این شورشها در سراسر فلات آناتولی تلفات ناشی از درگیریها میان پلیس و نیروهای سلفی یا پانترکیستهای حامی اردوغان با معترضان حامی کردها به ۳۷ تن رسیده است. به گزارش روزنامه حریت، افکان علا، وزیر کشور ترکیه روز جمعه به خبرنگاران گفته بود در جریان تظاهرات در شهرهای مختلف - تا آن روز - ۳۱ نفر کشته و ۳۵۱ تن دیگر مجروح شدهاند. او همچنین از دستگیری بیش از هزار معترض در ۳۵ استان خبر داده بود اما آژانسهای خبری ترکیه ساعاتی بعد اعلام کردند 6 فرد مجروح دیگر، از جمله 2 افسر پلیس، در بیمارستان جان باختند. پلیس برای پراکنده کردن معترضانی که قصد داشتند روز جمعه به سوی میدان تقسیم ترکیه راهپیمایی کنند، به شلیک گاز اشکآور و گلولههای پلاستیکی متوسل شد.
طرح حمله دوباره داعش به کردستان عراقدر همین حال محمود سنگاوی، فرمانده نیروهای پیشمرگ اقلیم کردستان عراق اعلام کرد اطلاعاتی دارد مبنی بر ملحق شدن شماری از اعضای داعش به سعدیه و جلولا و دستیابیشان به مقادیر فراوانی سلاح که این نشان از برنامه تروریستها برای یک حمله گسترده به کردستان عراق دارد.اما ملا بختیار، رئیس اجرایی دفتر سیاسی اتحادیه میهنی کردستان نیز در گفتوگو با روزنامه تاگس انسایگه چاپ سوییس هشدار میدهد که تغییر جغرافیای سیاسی منطقه توسط داعش و رسیدن این گروه به اهدافش در منطقه، به نابودی موجودیت کردها میانجامد. سیاستمدار برجسته کرد عراقی در این مصاحبه گفت که تهدیدات داعش در عراق باعث شد بغداد و اربیل بیشتر به سوی گفتوگو سوق پیدا کنند.
درخواست کمک کوبانی از روسیه با درخواست کمک کردهای سوریه از روسیه در آستانه سقوط کوبانی و مخالفت صالح مسلم رهبر سیاسی کردستان سوریه با ورود نیروهای ترکیه و آمریکا به این شهر، معادلات جنگ در مرزها و احتمالا داخل خاک ترکیه شکل روشنتری به خود گرفت. رهبر حزب اتحاد دموکراتیک کردهای سوریه که شاخه سوری «پکک» محسوب میشود در همان حال که خواستار ارسال کمک نظامی کشورهای جهان برای دفاع از کوبانی شد، به طور ویژهای از روسها کمک خواست و این پیوند قدیمی مبارزان کارگری کرد با مسکو را یادآوری میکند. حزب اتحاد دموکراتیک کردهای سوریه در زمان ریاست جمهوری حافظ اسد شکل گرفت و بر خلاف سایر مناطق کردنشین در کشورهای همجوار، رابطه نزدیکی با دولت مرکزی داشت و در جریان جنگ داخلی اخیر هم به بشار اسد وفادار ماند.
صالح مسلم در مصاحبه با خبرگزاری ریانووستی روسیه گفته است: «ما به شدت از کمبود سلاح و مهمات در مقابل داعش تا دندان مسلح رنج میبریم و زنان و مردان ما با منفجر کردن خود میان اعضای داعش، به زندگی خود و دشمنانشان خاتمه میدهند. او از روسیه و سایر کشورهای جهان خواست سلاح و مهمات در اختیار جنگجویان کرد در شهر کوبانی بگذارند و در عین حال با هر گونه ورود نیروهای نظامی ترکیه و آمریکا به خاک سوریه مخالفت کرد. او همچنین به تعدد حملات انتحاری کردهای سویه علیه داعش اشاره کرد و گفت در آینده نیز این گونه حملات ادامه خواهد یافت.
اختلاف مجدد ترکیه با قبرسدر حالی که آنکارا به خاطر استراتژی توسعهطلبانه رهبران حزب حاکم «آکپ» در آستانه بحران داخلی و جنگ احتمالی کردها و علویان برای تجزیه این کشور قرار دارد، بالا گرفتن اختلاف با دولت قبرس، جزیره همیشه مشکلدار دریای مدیترانه به دردسرهای اردوغان و داوود اوغلو افزوده است به طوری که احتمال درگیری مجدد نظامی میان ترکتبارها و یونانیتباران قبرس بیش از هر زمان دیگری به نظر میرسد.
پس از آنکه دولت رسمی نیکوزیا که تحت حمایت آتن است عملیات اکتشاف در میدان گازی جنوب جزیره را به یک شرکت ایتالیایی سپرد، دولت ترکیه ناوگانی نظامی را به این منطقه اعزام کرده است. این در حالی است که طبق کنوانسیونهای صلح قبرس، منابع مربوط به سواحل جنوبی این جزیره در اختیار دولت رسمی قبرس است و نه منطقه خودمختار ترکنشین در شمال آن. همچنین مصر و رژیم صهیونیستی نیز نسبت به این حوزه گازی مدیترانه ادعاهایی را مطرح کردهاند.