کد خبر: ۲۶۰۱۰۰
زمان انتشار: ۱۱:۵۴     ۲۰ مهر ۱۳۹۳
آیت‌ الله ممدوحی:
نماینده مردم کرمانشاه در مجلس خبرگان گفت: غدیر یک موضوعی است که به دقیقترین معنا هم دینی محض و هم سیاسی محض است؛ منتها سیاسی بودن غدیر معنای خاصی دارد، این واقعه یک سیاست ادامه‌دار است نه سیاسی موقت و زودگذر.
به گزارش سرویس اندیشه دینی پایگاه 598، آیت‌الله‌ ممدوحی‌ در سال‌ 1318‌ در کرمانشاه‌ متولد شد. زندگی‌ او سرشار از تلاشهای‌ علمی‌ و فرهنگی‌ است‌. وی که ابتدا مدرس فقه و اصول حوزه‌ علمیه بوده، با توجه‌ به‌ نیاز حوزه‌های‌ علمیه‌ به‌ آشنایی‌ با علوم‌ عقلی‌ و با توجه‌ به‌ ضرورتهای‌ موجود در جهان‌ اسلام‌، با سفارش‌ آیت‌الله‌ جوادی‌ آملی‌، به‌ تدریس‌ علوم‌ عقلی‌ روی‌ آورده‌ است‌. او پس‌ از بارها تدریس‌ کتب‌ بدایة‌ الحکمة‌ و نهایة‌ الحکمة‌ علامه‌ طباطبایی‌، شرح‌ اشارات‌ ابن‌ سینا و شرح‌ منظومه‌ سبزواری‌ به تدریس کتاب‌ اسفار ملاصدرا پرداخته است. علاوه بر تدریس دروس فلسفی او همچنین به‌ تدریس‌ کتاب‌ شریف‌ «توحید» شیخ صدوق‌ با روش‌ کارشناس‌ و تحقیق‌ در متن‌ و انطباق‌ با براهین‌ فلسفی‌ و کلامی‌ مشغول است.

آیت‌الله‌ ممدوحی‌ در طی‌ این‌ سال‌ها کتب‌ فراوانی‌ را تألیف‌ و به‌ عالم‌ اسلام‌ ارزانی‌ داشته‌ است‌ که‌ از آن‌ میان‌ می‌توان‌ به‌ شرح‌ صحیفه‌ سجادیه‌، شرح‌ نهج‌البلاغه‌، شرح‌ رسالة‌ الولایة‌ علامه‌ طباطبایی‌، رساله‌ای‌ در علم‌ امام‌، حقوق‌ اساسی‌، انسان‌ و جهان‌ در شناخت‌ مکتب‌ اسلام‌، اجتهاد و تقلید، حکمت‌ حکومت‌ فقیه‌ و شرح‌ رسالة‌ الوجود کاشف‌ الغطاء اشاره‌ کرد. در ادامه گفت‌وگوی تسنیم با آیت‌الله ممدوحی با موضوع «غدیر» آمده است:

آیت ‌الله ممدوحی درباره اهمیت واقعه غدیر خم گفت: غدیر استمرار مکتب توحید و ادامه نظام بلندبالا و همیشگی اسلام است. غدیر یک موضوعی است که به دقیقترین معنا هم دینی محض و هم سیاسی محض است؛ منتها سیاسی بودن غدیر معنای خاصی دارد، این واقعه یک سیاست ادامه‌دار است نه سیاسی موقت و زودگذر.

وی در ادامه اظها رکرد: ولی این گلایه را باید بکنم که در خصوص غدیر شعار خیلی داده‌ شده است، ولی کار تاثیرگذاری در این رابطه نکرده‌اند!

نماینده مردم کرمانشاه در مجلس خبرگان با تاکید بر دفاع از حقانیت امیرالمومنین(ع) با شیوه درست، اظهار کرد: یک وقت می‌خواهیم کارد را بگذاریم وسط دو مذهب و اینها را از هم جدا کنیم. اما یک وقتی می‌خواهیم ، نظام شعور حاکم بر مذهب و رخداد غدیر را تقویت کنیم. یعنی گاهی قصد داریم آن نظام عقلانی و نظام فلسفی و حقوقی را معرفی و تقویت کنیم. این ویژگی‌ها دیگر کاری به مابه‌الاختلاف معتقدان مذاهب مختلف ندارد و به خوبی می‌تواند هم ضامن وحدت باشد، هم ضامن حقانیت ولایت.

وی ادامه داد: باید این ویژگی‌ها را از نهج البلاغه استخراج کنیم و ارائه بدهیم و این کار را می‌توان بوسیله مقالات و کتابها و همایش‌های علمی انجام داد. همچنین می‌توان بوسیله چنش منظم این معارف در رسانه‌ها و رادیو و تلویزیون به نتایج خوبی رسد. اما متاسفانه چنین کاری را تا به حال به درستی انجام نداده‌ایم.

به گفته آیت‌الله ممدوحی بنابراین دفاع از حقانیت ولایت امیرالمومنین(ع) و تاکید واقعه غدیر به شیوه درست آن فی حد ذاته نه تنها با موضوع وحدت و تقریب مذاهب اسلامی منافاتی ندارد، بلکه اتفاقا امری واجب و لازم است.

وی در پایان توضیح داد: اصلا اینها کاری به هم ندارند. گاهی من می‌خواهم بگویم من «آری» و او «نه»! اما یک وقت می‌خوهیم یک سلسله حقایق که مربوط به اسلام و  توحید است را بیان کنیم و یک سری از حقایقی که مربوط به عقلانیت دینی و شرایط انسانی است، بیان کنیم. اینها هیچ برخوردی با هم پیدا نمی‌کنند.

تسنیم: تسنیم
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها