کد خبر: ۲۵۹۷۹۳
زمان انتشار: ۱۴:۰۶     ۱۹ مهر ۱۳۹۳
کارشناس راهبردی منطقه با اعلام اینکه " ترکیه خود خواهان سقوط عین العرب (کوبانی) است" فاش کرد که ترکیه با آمریکا و ناتو به این تفاهم رسیده است که نباید هیچ حمله هوایی که مانع از سقوط عین العرب به دست داعش شود صورت بگیرد.
به گزارش پایگاه 598، "امین حطیط" در گفت‌وگو با خبرنگار بین الملل خبرگزاری تسنیم با اشاره به پیشروی داعش در شهر "عین العرب" (کوبانی) در پاسخ به سوالی درباره دخالت نظامی احتمالی ترکیه در خاک سوریه به بهانه سقوط کوبانی گفت: ترکیه خود خواهان سقوط عین العرب (کوبانی) است، زیرا عین العرب یکی از شهرهای اصلی کُرد‌ها می‌باشد و یکی از اهداف استراتژیک ترکیه در سوریه جلوگیری از تبلور یک نظامی سیاسی کُرد است که ممکن است یکپارچکی ترکیه را به خطر بیاندازد.

وی افزود، موفقیت کُرد‌های سوریه در تکرار تجربه کُرد‌های عراق می‌تواند کرد‌های ترکیه را نیز به تلاش برای شبیه‌سازی نمونه کُردهای عراق ترغیب کند و این مساله بر روی یکپارچکی دولت ترکیه تاثیرگذار خواهد بود؛ بنابراین ترکیه می‌خواهد به هر شیوه ممکن راه را بر روی کُرد‌های سوریه بسته و آنان را از تاسیس یک نظام سیاسی و حکومت خودمختار بازدارد.

ترکیه خود کرد‌ها را محاصره کرده هدایت داعش را برعهده دارد

حطیط تاکید کرد که ترکیه خود هدایت داعش را برعهده داشته و کُرد‌ها را برای تسهیل سقوط عین العرب به دست داعش، محاصره کرده است؛ همچنین ترکیه با آمریکا و ناتو به این تفاهم رسیده است که نباید هیچ حمله هوایی که مانع از سقوط عین العرب به دست داعش شود، صورت بگیرد.

کارشناس امور راهبردی توضیح داد که در بررسی‌های خود متوجه شدیم، داعش از دسیسه بزرگی که میان دولت ترکیه، پیمان آتلانتیک شمالی(ناتو) و آمریکا علیه کُردها طراحی‌شده است، نهایت استفاده را می‌کند.

وی در خصوص ادعای ترکیه برای حمایت از کوبانی و جلوگیری از سقوط آن گفت: مطرح کردن این مسئله که آنکارا اجازه سقوط کوبانی به دست داعش را نخواهد داد تنها یک مانور تبلیغاتی است و ترکیه خواهان سقوط عین العرب است، ترکیه کُردها را در داخل سوریه و آنان که می‌خواهند از داخل ترکیه برای دفاع از عین العرب به این شهر بروند را محاصره کرده است، همچنین این ترکیه است که همه مسیرهای امدادی و پشتیبانی به عین العرب را قطع کرده است.

مسیر امنی برای ارسال کمک‌های انسانی به کوبانی وجود ندارد

امین حطیط تاکید کرد، کوبانی در حقیقت قربانی محاصره شدن کرد‌ها از سوی ترکیه، نمایش دورغین آمریکا و پیمان آتلانتیک شمالی(ناتو) در مبارزه با داعش و یک دسیسه بین المللی است.

حطیط در خصوص هماهنگی ایران با دولت سوریه برای کمک به کوبانی گفت: گمان نمی‌کنم که چنین هماهنگی صورت گرفته باشد، ایران کمک‌های انسانی خود را ارائه می‌کند اما مسیر‌ امنی برای رساندن این کمک‌ها وجود ندارد ، این امدادرسانی می‌باید یا از طریق مناطق تحت کنترل داعش یا مناطق تحت سیطره ترکیه عبور کنند، در این میان تنها یک گذرگاه باقی می‌ماند که کُرد‌ها کنترل آن را در دست داشته و با ارتش سوریه در هماهنگی هستند اما این منطقه خود در محاصره است و نمی‌توان به سادگی به آن رسید.

وی ادامه داد، در نهایت باید گفت، در شرایط کنونی و درگیری‌های جاری در کوبانی امکان موفقیت در امدادرسانی به کُرد‌ها در عین العرب بسیار ضعیف است.

سقوط کوبانی رسوایی بزرگی برای ائتلاف بین المللی مبارزه با داعش خواهد بود

این تحلیلگر امور راهبردی سقوط احتمالی عین العرب (کوبانی) به دست داعش را یک رسوایی بزرگ برای ائتلاف تحت رهبری آمریکا ارزیابی کرد و گفت: سقوط کوبانی در حقیقت به معنی پیروزی ترکیه در مقابل کُردها خواهد بود، همچنین این اتفاق رسوایی بزرگی برای ائتلاف بین المللی مبارزه با داعش به بار خواهد آورد زیرا اگر این ائتلاف و دخالت‌های ترکیه وجود نداشت، عین العرب سقوط نمی‌کرد.

وی تاکید کرد که سقوط احتمالی عین العرب در صورت به وقوع پیوستن، در سیاست‌های آینده کُرد‌ها نیز تاثیرگذار خواهد بود، سقوط عین العرب به آنان می‌فهماند که تکیه کردن به آنچه جامعه جهانی خوانده می‌شود و به تضمین‌هایی که آنان ارائه می‌دهند یک اشتباه بزرگ است و کُرد‌ها باید به آغوش دولت سوریه که تنها خود می‌تواند از آنان حمایت کند باز گردند.

ورود نیروهای ارتش سوریی به درگیری‌های منطقه کوبانی مستلزم عبور از دو مرحله است

وی در پاسخ به سوالی درباره موضع دولت سوریه در قبال کوبانی گفت: ارتش سوریه سیاست‌های خود را بر اساس توانایی‌ها، امکانات و میزان اهمیت اهداف خود ترسیم می‌کند، از سوی دیگر مناطق کُردنشین به نوعی به سوی تاسیس یک خودمختاری پیش رفتند.

امین حطیط توضیح داد که در خصوص پشتیبانی دولت سوریه از عین العرب دو موضوع مطرح می‌شود، اولین مورد مربوط به جدول اولویت‌های دولت برای عملیات نظامی است که از کشیده شدن سوریه به سوی عملیات نظامی پرهزینه با بازدهی کم جلوگیری می‌کند، دومین مورد این است که این منطقه مرزی فاصله زیادی با مناطق تحت سیطره ارتش سوریه دارد و گروه‌های کُرد از نوعی خودمختاری در آن برخوردار شدند.

این کارشناس مسائل راهبردی ادامه داد: بر همین اساس ورود نیروهای ارتش سوریی به درگیری‌های این منطقه مستلزم عبور از دو مرحله است، مرحله اول پاکسازی کامل مناطق استراتژیک و بسیار مهم که از شمال حلب تا جنوب درعا را شامل می‌شود و مرحله دوم پاکسازی مناطق شرقی و کُردنشین خواهد بود.

وی تصریح کرد که دولت سوریه پیش از این اعلام کرده بود، مناطق مختلف را بر اساس اولویت آنان پاکسازی می‌کند.

شهر عین العرب سومین شهر کُرد نشین سوریه است که از یک سال گذشته تا کنون شاهد درگیری‌های سنگینی میان نیروهای کُرد و گروه تروریستی داعش بوده است.
طی این درگیری‌ها داعش بخش‌های وسیعی از روستاها و مناطق اطراف عین العرب را به کنترل خود در آورده و 300 هزار نفر را آواره ساخته است، بر اساس اطلاعات موجود تاکنون 400 نفر از طرفین طی این درگیری‌ها کشته شده‌اند.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها