کد خبر: ۲۵۸۸۵۱
زمان انتشار: ۱۰:۵۳     ۱۶ مهر ۱۳۹۳
رئیس مجلس شورای اسلامی امیدواری به وجود آمده در مردم را یکی از مسائلی دانست که باعث شده شرایط کشور به سمت درست هدایت شود و گفت: نباید بگذاریم این امیدواری مخدوش شود.
به گزارش پایگاه 598 به نقل از خانه ملت، علی لاریجانی در نشست مشترک مجلس و دولت با اشاره به سفر رئیس جمهور به نیویورک گفت: سخنرانی و مصاحبه‌های ایشان سنجیده بود و نشان می‌داد که مشی عقلانی و درستی را در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران دنبال می‌کند و از این جهت از رئیس جمهور و وزیر خارجه که تلاش وافری را انجام داده‌اند تشکر می‌کنم.

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: علامت مثبت در اقتصاد کشور در جهات مختلف دیده می‌شود و این نشان می‌دهد که دولت و مجلس مسیر درستی را برای بهبود شرایط اقتصادی دنبال می‌کنند.

وی یادآور شد: به یاد داشته باشیم شرایطی را گذرانده‌ایم که تورم به صورت روزانه تغییر می‌کرد و رشد اقتصادی منفی 5 خسارت بسیاری برای کشور به بار آورد و اکنون مشاهده می‌شود مسیر در سمت درست هدایت می‌شود که این نتیجه تلاش خیلی خوب دولت در این زمینه بوده است.

لاریجانی تصریح کرد: بسیاری از مسائلی که باعث شد شرایط کشور به سمت درست هدایت شود امیدواری مردم است و این موضوع باعث شد که مردم بیایند و سرمایه‌گذاری کنند و بخش‌های مختلف اقتصادی را حمایت کرده و به تولید توجه کنند.

وی اضافه کرد: این امیدواری دلایل مختلفی دارد و یکی از دلایل این است که مردم احساس می‌کنند رفتار معقولی در دولت وجود دارد و اشکالات دیده و حل می‌شوند. همچنین مردم به حل مسائل هسته‌ای امیدوار هستند و اینکه دیپلماسی درستی در مسائل منطقه‌ای و بین‌الملل دنبال می‌شود. همه اینها کمک می‌کند که امیدواری در دل مردم به وجود بیاید و نباید بگذاریم این امیدواری مخدوش شود.

رئیس نهاد قانونگذاری ادامه داد: این عامل مهمی در ثبات و انگیزه در سرمایه‌گذاری می‌باشد.

وی با بیان اینکه موضوع هسته‌ای یک موضع ملی است و تمام ارکان نظام باید در این زمینه یکصدا باشند، افزود: نمی‌شود بدون حمایت همه بخش‌ها مسئله هسته‌ای را حل کرد و ما این مسئله را با عمق وجود درک می‌کنیم.

لاریجانی گفت: این بازی‌ای است که غربی‌ها درست کرده‌اند و مسئله هسته‌ای در ایران یک مشی درست را دنبال می‌کرد و فراز و فرودهایی را داشت، البته نگاه غربی‌ها یک نگاه کاسبکارانه است و آنها چانه‌زنی می‌کنند و حرف اعلامی آنها با رفتار اعمالی آنها در مذاکرات متفاوت است.

وی ادامه داد: غربی‌ها در بیرون می‌گویند ایران باید شفاف باشد و به سمت سلاح نرود و ما از این جهت نگرانی داریم اما در مذاکرات به دنبال روش کاسب‌کارانه هستند و بر سر تعداد سانتریفیوژها یا اینکه کجا چگونه باید عمل شود، چانه‌زنی می‌کنند.

رئیس نهاد قانونگذاری گفت: ما قطعا از مذاکرات حمایت می‌کنیم و این روش مذاکرات را درست می‌دانیم و مسئله هسته‌ای ایران حتما از درون مذاکرات قابل حل است و باید در مسیر مذاکرات آنچه که شفاف‌سازی است، مبنا قرار دهیم.

لاریجانی با اشاره به اینکه ایران در جایگاهی قرار گرفته است که نمی‌توان انکارش کرد، افزود: ایران وحشتی از شفاف‌سازی ندارد اما اینکه بخواهند در بخش‌های مختلف محدودیت‌های بلاوجهی برای کشورمان ایجاد کنند، کار نادرستی است. البته دوستان مذاکره‌کننده هم تمام تلاش‌شان این است که حقوق ایران تضعیف نشود و غنی‌سازی، تحقیق و توسعه در ایران باشد و همین‌طور در اراک تکنولوژی آب سنگین ادامه داشته باشد و فوردو به عنوان یک مرکز تحقیق و توسعه قوی کار خود را ادامه دهد.

وی با اشاره به اینکه مسائل منطقه‌ای کمتر از مسئله هسته‌ای برای ما اهمیت ندارد، تصریح کرد: ایران به‌عنوان یک کشور آرام و باثبات در منطقه شناخته شده است و این یک دستاورد بزرگ برای جمهوری اسلامی ایران است و بارها کشورها مختلف گفته‌اند که تکیه‌گاه ما در منطقه ایران است. در اطراف ما تقریباً همه جا شلوغ است و تروریست‌ها در آنجا هستند و مشکلاتی را ایجاد می‌کنند.

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: برخی کشورهای منطقه در این چند سال اشتباهات تاریخی داشته‌اند که باعث گسترش تروریسم در منطقه شده است. اکنون هم که غربی‌ها اعلام کرده‌اند ائتلاف ضدتروریسم تشکیل داده‌اند، یک شوی امنیتی اجرا می‌کنند.

وی ادامه داد: اینگونه نمی‌توان با تروریسم مبارزه کرد و مبارزه آنها تاکنون بی‌نتیجه مانده است و اکنون داعش هم در عراق و هم در سوریه در حال آشوب و ایجاد مشکلاتی است. از نظر ما این روش درستی نیست و ایران از همان ابتدای کار اعلام کرده بود که با این روش مخالف است.

لاریجانی تصریح کرد: برخی کشورهای منطقه روی آتش بنزین می‌ریزند و برای اقدام در سوریه و عراق مصوباتی دارند که البته این اقدامات مشکلات بیشتری را ایجاد می‌کند.

لاریجانی با اشاره به نقش وزارت خارجه در تعاملات منطقه‌ای افزود: کشورهای زیادی در منطقه هستند که با رفتارهای هوس‌آلود برخی کشورها مخالفند که باید حمایت آنها را جلب و آنها را از خطر بزرگی که وجود دارد، آگاه کرد. اکنون زمان آن است که فعالیت منطقه‌ای دقیقی داشته باشیم و می‌توان با کمک کشورهای منطقه مشکل کنونی را حل کرد.

وی در ادامه با تقدیر از دولت درخصوص ارائه دو لایحه‌ای که به مجلس تقدیم کرده است، تصریح کرد: هر ساله ما تبصره‌های مختلف بودجه را تصویب می‌کردیم که هم وقت مجلس و هم وقت دولت گرفته می‌شد، اما امسال تبصره مختلف بودجه به صورت لایحه مجزا ارائه شده و در ایامی که مجلس در تعطیلات بود، دو کمیسیون تخصصی و کمیسیون‌های حاشیه‌ای این لوایح را بررسی کردند و نتیجه آن لایحه تنظیم مقررات است که آماده شده و در هفته آینده در دستور کار مجلس قرار خواهد گرفت.

رئیس نهاد قانونگذاری گفت: لایحه بحث خروج از رکود هم در کمیسیون مربوطه در حال بررسی است و بعد از لایحه تنظیم مقررات، در دستور کار قرار خواهد گرفت.

لاریجانی با بیان اینکه جهش‌های تورمی و وضعیت نابسامان اقتصادی به سمت ثبات پیش رفته است، ادامه داد: اگر قیمت برخی اقلام خوراکی و مایحتاج مردم با دقت کنترل شود، رضایتمندی بیشتری حاصل خواهد شد.

وی گفت: جهش‌هایی در برخی اقلام داریم، به طور مثال در گزارشات مراکز رسمی آمده است که غلات 39.9 درصد و سبزیجات 54.2 درصد رشد قیمت داشته است و این بدان معنا است که در برخی موارد نقایصی وجود دارد که باید آنها را مرتفع کرد تا نگرانی در جامعه کاهش یابد.

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: آرامشی که اکنون در بخش سلامت حاکم شده نتیجه کار ارزنده‌ای بود که در سال گذشته در مجلس انجام شد که یک درصد از مالیات بر ارزش افزوده را به بخش سلامت اختصاص یافت و این یک دستاورد ارزنده برای دولت و مجلس است.

لاریجانی با اشاره به اینکه ایران یک کشور خشک است و با مشکل کم‌آبی روبرو هستیم، گفت: بخش کشاورزی ما اگر به سمت آبیاری تحت فشار نرود، نمی‌توان مشکل کم‌آبی را حل کرد.

وی در ادامه افزود: ما در بسیاری از روستاها آب، برق، تلفن و جاده دارند، اما چرخه اقتصادی در آنجا نمی‌چرخد و مردم مجبور هستند مهاجرت کنند. از طرفی اگر توسعه روستا یک جنبه ساختاری در کشور پیدا کند و متولی داشته باشد که بتواند متولی چرخه اقتصاد روستا شود، کار بسیار بزرگی در کشور صورت می‌گیرد. زمانی جهاد سازندگی متولی این موضوع بود اما با ادغام جهاد سازندگی در وزارت کشاورزی، این متولی از بین رفت که اکنون باید احیا شود تا چرخه اقتصادی روستا را حفظ کند. اگر در این زمینه نیاز به قانونگذاری هم باشد، می‌توان در بودجه سال آینده کل کشور آن را لحاظ کرد.

رئیس قوه مقننه همچنین تاکید کرد: می‌توان در بودجه سال 94 ، مسئله آبیاری تحت فشار را هم لحاظ و آن را ساماندهی کرد که هم تولید کشور رشد پیدا می‌کند و وضع دشت‌ها از نظر آبی بهبود می‌یابد.

وی در ادامه با اشاره به بحث توسعه گلخانه در کشور تصریح کرد: دانشجویان زیادی در رشته کشاورزی علاقه‌مند به احداث گلخانه هستند و پیش از این نیز نمونه‌هایی از آن در کشور انجام شده که بسیار ثمربخش بوده است، بنابراین لازم است بودجه‌ای برای این امر در نظر گرفته شود و از نظر تسهیلاتی به آنها کمک کنیم. توسعه گلخانه می‌تواند در بخش‌های زیادی از کشور شغل ایجاد کرده و برای کشور مفید و سودآور باشد.

لاریجانی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به مشکل معدن و معدن‌داران افزود: کشور ما دارای معادن متنوعی است که متاسفانه به دلیل استفاده از منابع نفت و گاز، کمتر به این مقوله پرداخته شده است. در دولت‌های قبل بسیاری از معادن که می‌شد آنها را به بخش خصوصی واگذار کرد، در انحصار دولت باقی ماند و به تولید نمی‌رسید، باید این معادن به مردم واگذار شود و در این زمینه نیز اگر به قانونگذاری احتیاج است، در بودجه سال آینده لحاظ شود.

رئیس نهاد قانونگذاری با بیان اینکه در صنعت همچنان با رکود مواجهیم، گفت: بسیاری از صنایع کشور با ظرفیت کامل و خوب کار نمی‌کنند که ضرورت دارد بانک‌ها در این زمینه بیشتر همکاری کنند. باید سهم تولید در بخش صنعت از بانک‌ها افزایش پیدا کند و تسهیلات لازم و مناسب به صنایع کشور اختصاص داده شود. وی افزود: بسیاری از صنایع در شهرک‌های صنعتی تجهیز شده‌اند ولی کار نمی‌کنند.

وی با بیان اینکه یکی از مشکلات بانکی معوقات است افزود: بخشی مربوط به صنایعی است که وام گرفته‌اند ولی در جای دیگری هزینه کرده‌اند که باید با آنها برخورد شود.

وی با بیان اینکه نرخ ارز طی مدت یک ماه از ‌1000 تومان به 3000 تومان افزایش یافت اظهار داشت: با مشکلاتی که تحریم‌ها به‌وجود آورد، سرمایه در گردش صنایع 3 برابر شد و با این وضعیت نمی‌توان چرخ صنعت را به حرکت درآورد.

لاریجانی تصریح کرد: ما باید صنایع را حمایت کنیم که روی پای خود بایستند. همه صنایع که مشکل معوقات دارند دزد نیستند. اکنون رقابتی برای ارائه لیست صنایع دارای معوقات بانکی به راه افتاده است. قوه قضائیه اعلام می‌کند که لیست بدهید، دولت هم با افتخار می‌گوید لیست داده‌ایم. با این شرایط صنایع به سمت تعطیلی می‌روند.

وی با بیان اینکه در دولت تصویب کنید که در استان‌ها هیاتی متشکل از استاندار، مسئول اطلاعات استان، مسئول صنایع، مسئول کشاورزی و بانک مربوطه تشکیل شود تا صنایعی که معوقه دارند شناسایی و نحوه فعالیت آنها را بررسی کنند گفت: با بررسی مشخص می شود اگر صنایعی تسهیلات بانکی را دریافت و در جای دیگری هزینه کرده، همانجا به تخلفات آن توسط رئیس دادگستری رسیدگی شود، اما آنهایی که مشکل داشته‌اند باید کمکشان کرد که کارخانه را نگه دارند و باید به آنها تسهیلات ارائه شود، که اگر اینگونه نشود کارگران زیادی بی‌کار می‌شوند و با صنایع تعطیل نمی‌توان به رشد 6 درصدی برسیم.

رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه سخنان خود گفت: حدود 6000 روستا در کشور با تانکر آبیاری می‌شوند و جاده‌های بسیاری از روستاها دچار مشکل هستند. به وزرای راه و شهرسازی و نیرو پیشنهاد می‌کنم که با بررسی‌های کارشناسی اعتبارات مورد نیاز برای حل مشکلات فوق را پیش‌بینی کنند تا ظرف دو سه سال آینده بتوان آنها را حل کرد.

لاریجانی با اشاره به رهنمودهای راهگشای مقام معظم رهبری، گفت: جایگاه ایران در حوزه اقتصادی و منطقه‌ای، جایگاه قابل قبولی است، ولی باید توجه داشته باشیم که دیگران در منطقه در حال دویدن برای رسیدن به توسعه هستند و اگر می‌خواهیم نقش برتری را در منطقه داشته باشیم باید در راه آبادانی کشور تلاش بیشتری کرد.

رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان به بحث سرمایه‌گذاری در حوزه راه‌آهن اشاره کرد و افزود: باید در حوزه حمل و نقل ریلی سرمایه‌گذاری لازم انجام شود و امیدواریم در بودجه سال آینده به این موضوع توجه ویژه‌ای شود.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها