(مشروح سخنان رئیسجمهور را اینجا بخوانید)
* محیط اطراف سالن علامه امینی که محل سخنرانی رئیسجمهور انتخاب شده بود، بسیار خلوت بود.
* رئیسجمهور ساعت 8:45 صبح وارد تالار علامه امینی دانشگاه تهران شد و حسامالدین آشنا مشاور فرهنگی رئیسجمهور، محمد نهاوندیان رئیس دفتر رئیسجمهور، حسین فریدون دستیار ویژه رئیسجمهور، سیدحسن قاضیزاده هاشمی وزیر بهداشت و محمدعلی نجفی سرپرست وزارت علوم، رئیسجمهور را همراهی میکردند.
* پشت تریبون بنری به رنگ آبی و سفید نصب شده بود که در آن هشتادمین سالگرد تاسیس دانشگاه تهران گرامی داشته شده بود.
* از دیگر نکات حاشیهای این مراسم، خالی بودن تعدادی از صندلیهای سالن قبل از ورود رئیسجمهور بود که این موضوع دغدغهای برای تیم تشریفات رئیسجمهور شده بود که البته این صندلیها همزمان با ورود روحانی پر شدند.
* محمود نیلی احمدآبادی سرپرست دانشگاه تهران اولین سخنران این مراسم بود که وی در سخنان خود از رئیسجمهور خواست که یک جلسه گفتوگو با دانشجویان جهت شنیدن مطالبات آنها داشته باشد.
* در مراسم امسال آغاز سال تحصیلی دانشگاهها بر خلاف سال گذشته، فرصتی برای بیان نظرات تشکلهای دانشجویی درنظر گرفته نشد که سرپرست دانشگاه تهران نیز علت این کار را نبودن وقت کافی عنوان کرد. رئیسجمهور نیز نسبت به این مسئله در سخنرانی خود ابراز تاسف کرد و گفت که من دوست داشتم تشکلها و دانشجویان نیز سخنرانی کنند.
* تعدادی از دانشجویان نیز به نحوه توزیع دعوت نامهها برای حضور در مراسم سخنرانی رئیس جمهور اعتراض داشتند.
* جعفریان رئیس دانشگاه علومپزشکی تهران هم در این مراسم سخنرانی کرد.
* یکی از دانشجویان نمونه علومپزشکی نیز به نمایندگی از تمامی دانشجویان دانشگاه تهران سخنران دیگر مراسم امروز بود. وی در ابتدای سخنانش گفت: مسئولان برگزاری مراسم به دلایل امنیتی نگذاشتند کاغذی همراه خود داشته باشم و اگر چیزی را فراموش کردم، حضار ببخشند.
این دانشجوی نمونه به قدری در بیان جملات خود مسلط بود که مجری برنامه نیز به کنایه به وی گفت: مسئولان برگزاری قطعا میدانستند که شما خوب سخنان خود را حفظ کردهاید که اجازه ندادند کاغذ با خود همراه داشته باشید.
* سیدحسن قاضیزاده هاشمی وزیر بهداشت و محمدعلی نجفی سرپرست وزارت علوم از دیگر سخنرانان مراسم بودند.
* تعدادی از دانشجویان نیز در حین سخنان رئیسجمهور پلاکاردهایی با عنوان «آقای روحانی منتظر تحقق وعدههایتان هستیم» را در دست داشتند.
* روحانی در بخشی از سخنانش نیز به استیضاح فرجی دانا وزیر پیشین علوم اشاره کرد و گفت: در طول یکسال ما 4 وزیر و سرپرست را تجربه کردیم. آقای میلیمنفرد را مجلس نپسندید، اشکالی ندارد. آقای دکتر توفیقی سرپرستی را قبول کردند از یمین و یسار به ما فشار آمد که معرفیش نکن، گفتیم اهلا و سهلا. سر فرود آوردیم تا دانشگاه و کشور آرام باشد. فرجی دانا را آوردیم شروع به کار کرد، بورسیه و ما ادرئک ما البورسیه.