کد خبر: ۲۵۶۳۱۱
زمان انتشار: ۱۹:۵۸     ۰۸ مهر ۱۳۹۳
به گزارش پایگاه 598 به نقل از دنیای اقتصاد ؛ یكي از روش‌هاي پيش‌بيني قيمت‌ها، نگاه به روند گذشته آنها است. بر اين اساس در این صفحه روندهاي قيمتي بازارهای مهم ایران و جهان به نمايش گذاشته شده‌اند. همچنين در متن مربوط به هر قسمت روند آتي قيمت‌ها براساس شواهد موجود پيش‌بيني شده‌اند.
بازار سهام

پاییز بورس، روی خط صاف
دیروز، شاخص کل رشد ملایم 32 واحدی (معادل 04/0 درصد) را تجربه کرد. به این ترتیب، دماسنج بازار سهام از ابتدای مهر ماه تنها 10 واحد (معادل 01/0 درصد) افت را به ثبت رسانده است که نشان از درجا زدن بازار سهام دارد. ضعف شدید در حجم و ارزش معاملات روزانه کاملا به چشم می‌خورد. با این حال باید در نظر داشت که این کاهش حجم معاملات، عاملی است مبنی بر ثبات نسبی شاخص کل (با توجه به حجم مبنا). سود 22 درصدی سپرده‌های بانکی و چشم‌انداز نه چندان دلچسب شرکت‌های بورسی، موجب عدم جذابیت این بازار برای ورود نقدینگی جدید شده است؛ به‌طوری که به رغم کاهش 24 درصدی نسبت قیمت به درآمد (P/E) متوسط بازار از ابتدای سال (از 1/7 به 4/5 مرتبه) هنوز تمایل زیادی برای ورود به بازار در میان سرمایه‌گذاران ایجاد نشده است. 


بازار ارز

دلار بالای 3250 تومان باقی ماند
دیروز، هر دلار آمریکا به قیمت 3 هزار و 255 تومان معامله شد. این امر نشان می‌دهد گرچه برخی نگرانی‌ها نسبت به مذاکرات هسته‌ای وجود دارد، اما همان‌طور که عمده کارشناسان اشاره کرده بودند، رفتار هیجانی معامله‌گران در این بازار نتوانست سبب جهش قیمت ارز شود. در این شرایط، عراقچی، معاون وزیر خارجه کشور، از برگزاری دور آتی مذاکرات در کمتر از 2 هفته دیگر خبر داد. این مساله نشان از جدیت طرفین برای رسیدن به توافق جامع دارد. با این حال، بررسی روند قیمت دلار طی ماه‌های اخیر نشان می‌دهد هنگامی که دور جدیدی از مذاکرات آغاز می‌شود، نوسان قیمت ارز تشدید می‌شود؛ اما با پایان یافتن آن، تا شروع دور بعدی، قیمت دلار روند متعادلی را طی می‌کند. بر این اساس انتظار می‌رود در این روزها نیز نرخ ارز تغییرات شدیدی را تجربه نکند.


بازار سکه

سکه درجا زد
دیروز، هر سکه طرح جدید بدون تغییر باقی ماند و به قیمت 938 هزار تومان معامله شد. این در حالی بود که قیمت دلار حدود 10تومان افت کرد، اما طلای جهانی حدود 2 دلار افزایش قیمت داشت. اما آنچه به جز رشد ملایم قیمت اونس طلا، اجازه افت قیمت سکه را نداد، مقاومت آن نسبت به کاهش بود. همان‌طور که اشاره شده بود، یکشنبه حباب سکه منفی شد (قیمت بازاری آن کمتر از ارزش واقعی طلای موجود در آن شد) و علت آن انتظار بازار مبنی‌بر افت طلای جهانی عنوان شد. با این حال، طلای جهانی نه‌تنها افت قیمت چشمگیری را تجربه نکرد، بلکه اندکی رشد قیمت را نیز تجربه کرد. این امر سبب شد تا سکه همگام با دلار، کاهش قیمت پیدا نکند و در مقابل این افت فقط حباب منفی کمتر شود. 


بازار طلای جهانی

شاخص دلار در جدال عوامل ژئوپلیتیک
دیروز، طلای جهانی در لحظه تنظیم این گزارش به قیمت 1221 دلار بر هر اونس معامله شد. درگیری میان معترضان دموکرات با نیروهای پلیس در هنگ کنگ، سبب شد بازارهای سهام آسیایی افت پیدا کنند و در مقابل، قیمت طلا افزایش اندکی را تجربه کند. اما تداوم رشد شاخص دلار، همچنان روی قیمت این فلز زرد فشار وارد می‌کند و اجازه افزایش آن را نمی‌دهد. همچنین در عراق نیز درگیری‌هایی با نیروهای داعش به وجود آمده است که به گزارش کیتکو، 143 کشته در روز یکشنبه (به وقت محلی) بر جای گذاشته است. در این شرایط، در ترافیک آمار اقتصادی، آمار مربوط به استخدامیان آمریکا می‌تواند اثری جدی بر روند قیمت طلا داشته باشد. علت این امر تاکید رئیس فدرال رزرو مبنی بر مشروط بودن کاهش نرخ بهره به وضعیت اشتغال است. 


بازار اوراق مسکن

کاهش دامنه نوسان «تسه»ها
دیروز، اوراق تسهیلات مسکن فروردین 1392 (تسه9201) با رشد 6/1 درصدی به قیمت 93 هزار و 107 تومان معامله شدند. گرچه آمارها نشان می‌داد با نزدیک شدن به پایان تابستان و اکنون ورود به فصل پاییز، تقاضای این اوراق کاهش یافته است، اما همچنان، مازاد تقاضا موجود است. در این رابطه می‌توان به اظهارات علیرضا توکلی، رئیس اداره ابزارهای نوین مالی فرابورس اشاره کرد که مازاد تقاضای ماهانه را 127 میلیارد تومان عنوان کرده در حالی که این رقم در مرداد ماه به 51میلیارد تومان کاهش یافته است. بنابراین، به رغم کاهش مازاد تقاضا، همچنان نمی‌توان انتظار داشت مشابه سال‌های گذشته مازاد عرضه داشته باشیم. به این ترتیب، «تسه»ها به کف محدوده نوسان اخیر خود (100-90 هزار تومان) نزدیک تر شده‌اند و انتظار می‌رود روند متعادلی را در قیمت‌های کمتر از 95 هزار تومان در این روزها داشته باشند. 



بازار نفت

روند کم نوسان قیمت نفت
در نخستین روز معاملات هفتگی، هر بشکه نفت خام آمریکا افت ملایمی را تجربه کرد و در لحظه تنظیم این گزارش به قیمت 1/93 دلار به ازای هر بشکه معامله می‌شد. شاید یکی، دو ماه پیش بود که بازار نفت نگران از عرضه و شاهد جهش قیمت‌ها بود؛ اما اکنون، عدم اثرگذاری قابل توجه عوامل ژئوپلیتیک بر صادرات نفت کشورهای تولیدکننده نفت سبب شده است که به‌طور کلی نگرانی خاصی درخصوص سمت عرضه وجود نداشته باشد. در این شرایط، مهم ترین عامل تعیین‌کننده قیمت نفت، تقویت یا تضعیف سمت تقاضا محسوب می‌شود. به این ترتیب، در این هفته آمارهای اقتصادی مهمی از جمله آمار شاخص بهای مصرف‌کننده در اروپا، شاخص خرید مدیران (PMI) چین و آمار مربوط به وضعیت کار در آمریکا می‌توانند با تعیین وضعیت تقاضای نفت جهانی مسیر حرکتی این طلای سیاه را تعیین کند.







نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها