کد خبر: ۲۵۳۴۴۰
زمان انتشار: ۱۲:۳۹     ۳۱ شهريور ۱۳۹۳
بانکها و موسسات اعتباری بیشترین تسهیلات خود را در قالب مشارکت مدنی و فروش اقساطی اعطا کرده‌اند.
به گزارش پایگاه 598 به نقل از اقتصاد آنلاین ؛ مانده تسهیلات اعطایی بانکها و موسسات اعتباری تا پایان خردادماه سال جاری با رشد 1.3 درصدی نسبت به اسفندماه سال گذشته به بیش از 506 هزار میلیارد تومان افزایش یافته است.

این در حالی است که مشارکت مدنی با وجود کاهش 1.5 درصدی در پایان سه ماهه سال جاری نسبت به اسفند سال قبل، بیش از 196 هزار و 269 میلیارد تومان بالاترین میزان در پرداخت تسهیلات را به خود اختصاص داده است.

همچنین فروش اقساطی بعد از مشارکت مدنی عقودی است که بیشترین تسهیلات در قالب آن پرداخت شده و در مانده‌گیری حسابها در جایگاه دوم قرار دارد. تسهیلات اعطایی بانکها و موسسات اعتیاری در قالب فروش اقساطی نسبت به پایان سال قبل 2.4 درصد افزایش یافته مانده آن به 148 هزار و 305 میلیارد تومان رسیده است.

اما قرض الحسنه که این روزها از شرایط مناسبی برخوردار نبوده و دولت و بانک مرکزی را برای پرداخت تسهیلات ازدواج با کمبود منابع مواجه کرده در پایان سه ماهه سال جاری در مقایسه با پایان سال گذشته با کاهش 2.1 درصدی همراه بوده و به 25 هزار و 535 میلیارد تومان کاهش یافته است. با این وجود قرض الحسنه سومین عقدی است که بیشترین تسهیلات دهی بانکها و موسسات اعتباری در قالب آن انجام شده است.

بنابر آخرین آمارهای بانک مرکزی، جعاله با رشد 1.6 درصدی در پایان سه ماهه اول سال جاری پرداخت بیش از 25 هزار و 400 میلیارد تومان از تسهیلات بانکها را بر عهده داشته است.

در عین حال بانکها و موسسات اعتباری حدود 14 هزار و 140 میلیارد تومان از تسهیلات خود را در قالب عقد مضاربه پرداخته‌اند که مانده آن تا ابتدای تیرماه نشان می‌دهد که سه درصد کاهش یافته است.

سرمایه‌گذاری های مستقیم بانکها و موسسات اعتباری در پایان خردادماه امسال حدود دو درصد رشد داشته و مانده تسهیلات دهی بانکها و موسسات در قالب این عقود به حدود 4700 میلیارد تومان رسیده است.

اما بیشترین رشد در پرداخت تسهیلات مربوط به وام دهی در قالب اجاره به شرط تملیک است که با افزایش 9.9 درصدی به بیش از 2700 میلیارد تومان رسید .
همچنین پرداخت وام در قالب مشارکت حقوقی از اسفندماه سال گذشته تا خرداد امسال بیش از 10 درصد کاهش یافته که بیشترین رشد منفی را به همراه داشته است. براین اساس مانده تسهیلات دهی بانکها در قالب این عقد نیز به 14 هزار و 218 میلیارد تومان کاهش یافته است.

در عین حال سلف هم از دیگر عقودی است که تسهیلات دهی بانکها در قالب آن کاهش بیش از شش درصدی داشته و در پایان خرداد به 1600 میلیارد تومان رسیده است
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها