کد خبر: ۲۵۲۹۰۶
زمان انتشار: ۱۰:۵۷     ۳۰ شهريور ۱۳۹۳
سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه گفت: توافقات جدی در حوزه اقتصادی بین ایران و روسیه به عمل آمده و 2 کشور تلاش می‌کنند سطح فعالیت‌های تجاری را تا سال 2015 به بیش از 15 میلیارد دلار برسانند.

به گزارش پايگاه 598 به نقل فارس در دوشنبه، «مهدی سنایی» سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه که به دعوت مسئولین دانشگاه دولتی حمل و نقل مسکو، در جمع دانشجویان آن دانشگاه حضور یافت، شب گذشته طی سخنانی به طرح مباحثی در زمینه تحولات جاری در منطقه و جهان و همچنین تاثیر آن بر روابط ایران و روسیه پرداخت.

در ابتدای این برنامه، «ولادیمیرگلاسکوف» معاون دانشگاه ضمن قدردانی از حضور سفیر ایران در جمع دانشجویان گفت: این دانشگاه در پروژه‌های مختلفی در ایران فعالیت نموده و همچنان علاقمند به گسترش این همکاری‌ها بویژه در زمینه آموزش و پژوهش است.

در ادامه سفیر جمهوری اسلامی ایران گفت: ایران و روسیه منافع و تهدیدات مشترکی در منطقه دارند و در صحنه نظام بین‌المللی نیز از اشتراک نظر در بسیاری از حوزه ها برخوردار هستند. هر 2 کشور مخالف نظام تک قطبی و معتقد به جهان چند قطبی هستند.

 وی ادامه داد: بر این اعتقاد هستیم که سازمان‌های بین‌المللی باید نقش جدی‌تر در حل و فصل مشکلات جامعه جهانی ایفا نمایند. هر چند امروزه  این قبیل سازمان‌ها به وظایف اصلی خود عمل نمی‌کنند و دچار ضعف در حوزه مسئولیت‌های خود هستند لیکن باید کمک کرد سازمان‌های بین‌المللی از اهداف اصلی خود دور نشوند.

سنایی همچنین تاکید کرد: کشورهای غربی با سوء استفاده از ضعف سازمان‌های بین‌المللی و دور زدن این سازمان‌ها با دخالت در امور داخلی کشورهای منطقه، آنها را دچار بی ثباتی و ناامنی نموده‌اند.

وی ادامه داد: ایران و روسیه علاوه بر همکاری در موضوعات کلان بین‌المللی، در خاورمیانه، آسیای مرکزی و قفقاز و همچنین در حوزه دریای خزر، همکاری تنگاتنگی دارند در حوزه دوجانبه نیز روابط دو کشور طی 20 سال گذشته گسترش یافته و دیالوگ خوبی بین سران 2 کشور برقرار شده است.

سفیر ایران تاکید کرد: بعد از روی کار آمدن دولت جدید در ایران، تاکنون سران 2 کشور 3 بار با یکدیگر دیدار داشتند. امروز توافقات جدی در حوزه اقتصادی بین 2 کشور بعمل آمده و ما تلاش داریم سطح فعالیت‌های تجاری را تا سال 2015 به بیش از 15 میلیارد دلار برسانیم.

سنایی افزود: در زمینه ترازیت و حمل و نقل ریلی نیز همکاری‌های خوبی بین 2 کشور صورت گرفته که اولین مورد آن کریدور شمال – جنوب است. این کریدور حوزه بالتیک را به خلیج فارس متصل می‌نماید و ایران بهترین مسیر برای دستیابی روسیه و کشورهای آسیای مرکزی به خلیج فارس است.

وی تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران بدنبال احیای خط ریلی گذشته بین ایران و شوروی است؛ توافقاتی در این زمینه بین ایران و روسیه بعمل آمده و در مرحله اجراء قرار گرفته است.

در پایان این سخنرانی تعدادی از دانشجویان به طرح سوالاتی در زمینه اثر تحریم‌ها بر اقتصاد و مردم ایران، راه‌های مقابله با این تحریم‌ها، امکان بهره مندی روسیه از تجربیات ایران برای مقابله با تحریم‌های غرب، موضع ایران در قبال تحولات منطقه و جهان و دورنمای همکاری‌های ایران و روسیه پرداختند.

دانشگاه حمل و نقل مسکو با بیش از یکصد و بیست هزار دانشجو، از دانشگاه‌های برتر روسیه است.


نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها