به گزارش پایگاه 598، به نقل از سرویس مذهبی افکارنیوز- پيغمبر (ص) فرمود: جبرئيل همواره درباره مسواك به من سفارش كرد چندان كه ترسيدم دندانهايم سائيده شود يا از بين برود.
و مدام مرا در باره همسايه سفارش مى نمود تا جايى كه ترسيدم كه او ارث خواهد برد. و پيوسته درباره مملوك بمن وصيت كرد تا آنجا كه گمان كردم بعد از مدتى آزاد خواهد شد.
موسى بن جعفر (ع) فرمود: خوردن اشنان بدن را آب ميكند، و سفال به بدن ماليدن بدن را مى فرسايد، و مسواك در مستراح دهان را بدبو كند.
و از پيغمبر (ص) فرمود: مسواك بر فصاحت مرد مى افزايد.
و پيغمبر (ص) فرمود: وقتى روزه دار هستيد صبحگاه مسواك كنيد، و شب مسواك ننمائيد كه هيچ روزه دارى لبهايش در شب خشك نباشد مگر اينكه در قيامت جلويش را روشن سازد.
و نيز فرمود: چوب زيتون مسواك خوبى است، از درختى مبارك كه زردى هاى دندان را مى برد، و مسواك من و انبياء پيش از من از آن است.
و نيز فرمود: چهار چيز از سنت پيامبران است: عطر، مسواك، زن، ختنه.
از كتاب روضة الواعظين، حضرت موسى بن جعفر (ع) فرمود: شيعيان ما از چهار چيز بى نياز نيستند: از سجاده (يا مهرى) كه بر آن نماز بگذارند، و انگشترى كه بدست نمايند، و مسواكى كه با آن مسواك كنند، و تسبيحى سى و سه دانه از تربت قبر امام حسين (ع)، كه هر گاه در حال ذكر آن را بگرداند خداوند به هر دانهاى چهل ثواب برايش بنويسد، و اگر در حال سهو و غفلت بگرداند، خداوند بيست حسنه برايش بنويسد.
پيغمبر (ص) در وصيتش به على (ع) فرمود: يا على بر تو باد به مسواك در وقت هر وضوء گرفتن. و نيز فرمود مسواك جزئى از وضوء است.
پی نوشت:مكارم الأخلاق / ترجمه ميرباقرى، ج۱، ص93و94.