کد خبر: ۲۵۲۰۰۳
زمان انتشار: ۱۲:۰۴     ۲۷ شهريور ۱۳۹۳
با آغاز همه‌پرسی، رای‌دهندگان امروز با پاسخ به این سوال که «آیا اسکاتلند باید یک کشور مستقل باشد؟» سرنوشت اسکاتلند و بریتانیا را بازتعریف می‌کنند.

به گزارش پایگاه 598 به نقل از فارس، همه‌پرسی استقلال اسکاتلند از پادشاهی انگلستان به طور رسمی آغاز شد.

ساکنان اسکاتلند امروز برای تصمیم‌گیری در مورد آینده اتحاد با لندن پای صندوق‌های رأی می‌روند و با پاسخ به این سوال که «آیا اسکاتلند باید یک کشور مستقل باشد؟» سرنوشت اسکاتلند و بریتانیا را بازتعریف می‌کنند.



 

این همه‌پرسی که شرکت‌کنندگان در آن باید به استقلال از لندن «آری» یا «نه» بگویند، در حالی برگزار می‌شود که نظرسنجی‌های متعدد صورت گرفته، از رقابت شانه‌ به شانه طرفین حکایت دارد.

 

بر مبنای اعلان رسمی دولت اسکاتلند این گروه‌ها مجاز به رای دهی خواهند بود:

- بریتانیایی‌های مقیم در اسکاتلند

- اتباع 52 عضو دیگر کشورهای مشترک‌المنافع مقیم در اسکاتلند

- اتباع 27 عضو دیگر کشورهای عضو اتحادیه اروپا مقیم در اسکاتلند

-  اعضای مجلس اعیان مقیم در اسکاتلند

- اعضای خدمات پادشاهی انگلستان یا اعضای ارتش بریتانیا که برای رای‌دهی برای اسکاتلند ثبت نام شده باشند.

در این همه پرسی 4.12 میلیون بزرگسال واجد شرایط رای دهی هستند و با توجه به اینکه سن رای‌دهی بالای 16 سال اعلام شده است، انتظار می‌رود حدود 100 هزار نوجوان 16 و 17 ساله نیز در همه‌پرسی مشارکت داشته باشند.


 

رأی‌گیری تا ساعت 10 امشب (پنجشنبه) به وقت محلی در 2608 محل رای‌گیری در سراسر اسکاتلند، ادامه می‌یابد و با هدف حفظ هیجان همه‌پرسی، پای صندوق‌های رأی نظرسنجی صورت نمی‌گیرد و نتایج اولیه پس از پایان رأی‌گیری و نه در جریان آن، مشخص می‌شود

زمان غیررسمی اعلام نتایج همه‌پرسی، ساعت 7 صبح جمعه تخمین زده می‌شود، با این حال بی‌سابقه بودن این رأی‌گیری و شمار بالای افرادی که برای شرکت در آن ثبت نام کرده‌اند، پیش‌بینی دقیق اعلام نتایج را دشوار کرده است. در انتخابات‌ عمومی سال 2010 در اسکاتلند نتایج ساعت 6:30 بامداد و در انتخابات محلی سال 2011، نتایج ساعت 7 صبح اعلام شد و برآوردهای کنونی نیز بر اساس همین تجربیات، اعلام شده است.

این همه‌پرسی در 32 منطقه برگزار می‌شود و پس از پایان رأی‌گیری، هر منطقه نتایج را به طور جداگانه اعلام خواهد کرد. دفاتر شمارش مجموع آرا محلی را به «مری پیتکتی» رئیس دفتر مرکزی شمارش اعلام کرده و پس از تائید صحت نتایج، مجوز اعلام عمومی آن را صادر می‌کند.

پس از اعلام نتایج همه‌پرسی، در صورت پیروزی استقلال‌طلبان 18 ماه مذاکره فشرده بر سر جزئیات متعدد استقلال آغاز خواهد شد، از جمله مواردی نظیر واحد پولی، سرنوشت ناوگان زیردریایی‌های هسته‌ای انگلیس که در اسکاتلند مستقر هستند، سهم اسکاتلند از بدهی ملی «بریتانیا» و موارد دیگر. پس از آن اسکاتلند روز 24 مارس 2016 (پنجم فروردین 1395) یعنی سالگرد اتحاد دو پادشاهی، پس از 309 سال رسما از لندن جدا خواهد شد.

در صورت پیروزی مخالفان، خواست استقلال‌ اسکاتلند آنطور که «الکس سموند»، رهبر حزب ملی اسکاتلند و کمپین موافقان استقلال مطرح کرد، دستکم تا سال‌ها پیگیری نخواهد شد و به جای آن وعده‌های متعدد رهبران سه حزب اصلی انگلستان که در کمپین مخالفان هستند شامل تفویض اختیارات گسترده به پارلمان و دولت محلی از جمله در زمینه مالیات‌ها و تداوم به کارگیری فرمول بودجه بارنت در تسهیم خزانه انگلستان پی گرفته می‌شود.

باید دید رای شرکت‌کنندگان در همه‌پرسی، اسکاتلند را به 61 امین بخش جدا شده از پادشاهی انگلستان که زمانی مدعی بودند «آفتاب در آن غروب نمی‌کند» بدل خواهد کرد یا خیر.


اخبار ویژه
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها