کد خبر: ۲۵۰۹۲۱
زمان انتشار: ۱۰:۱۴     ۲۴ شهريور ۱۳۹۳
مدیر کل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت گفت: در حال حاضر سن امید به زندگی در مردان به 72/8 و در زنان 74 سال رسیده است.
به گزارش پایگاه 598، دكتر محمد اسماعيل مطلق روز گذشته در نشست خبری به مناسبت هفته سلامت سالمندان، با اشاره به اینکه امید به زندگی در سال 58 در مردان حدود 53 و در زنان 54 سال بوده است، افزود: در حال حاضر امید به زندگی در مردان حدود 72/8 و در زنان 74 است که نشان دهنده توجه ویژه کشور و نظام سلامت به ارتقاء سطح سلامت در افراد است.
به گزارش خبرگزاری‌ها، وی تعداد جمعیت بالای 60 سال در کشور را حدود 7 میلیون نفر بیان کرد و گفت: سلامتی یک سالمند شامل سلامت جسمی، روانی، اجتماعی و معنوی می‌شود.
مطلق با اشاره به تدوین دو برنامه مراقبت‌های ادغامی سالمندی و شیوه زندگی سالم در وزارت بهداشت با هدف 85 سال عمر مفید سالمندی، افزود: این برنامه ها شامل کاهش بار بیماری ها در گروه سنی زیر 80 سال و کاهش معلولیت و بار بیماری در گروه سنی بالاتر از 80 سال است.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: هم اکنون در 343 شهرستان این برنامه در حال اجرا است که تا پایان سال 92 حدود 2 میلیون و 742 هزار و 131 سالمند تحت پوشش برنامه شیوه زندگی سالم برای سالمندان قرار گرفتند.
مطلق اظهار داشت: در حال حاضر برنامه مراقبت‌های ادغام یافته سالمندان در بیش از 200 شهرستان کشور اجرا می‌شود و جمعیتی حدود دو میلیون و 18 هزار نفر تحت نظر قرار دارند.
مديركل دفتر سلامت جمعيت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت، استان سیستان و بلوچستان را با 4/72 درصد جمعیت سالمند به عنوان جوانترین استان کشور معرفی کرد و تصریح کرد: استانهای گیلان با 11/5، مرکزی با 9/97، مازندران با 9/81، آذربایجان شرقی با 9/78، خراسان جنوبی با 9/52، همدان با 9/42، اصفهان با 9/26 و تهران با 9/5 درصد جمعیت سالمند، به عنوان پیرترین استانهای کشور به شمار می‌روند.
وی در ادامه گفت: هرمزگان با 5/62، بوشهر با 5/94، خوزستان با 6/6، یاسوج با 6/27 و گلستان با 6/82 درصد جمعیت سالمند بعد از استان سیستان و بلوچستان جزء استانهای جوان کشور هستند.
مطلق یکی از علل پیرشدن جمعیت این استانها را کاهش میزان باروری کمتر از 1/8 بیان کرد و افزود: تاخیر در فرزند آوری، فاصله بیش از پنج سال در فرزند آوری و کاهش ازدواج و افزایش طلاق از دیگر علل پیر شدن جمعیت‌هاست.
مدیر کل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت گفت: اکنون میزان باروری کلی در کشور کمتر از 1/8 است که باید به بالای 2 برسد تا دارای کشوری جوان و نیروی کار شویم.
تدوین و اجرای برنامه ملی تحول نظام سلامت، رفاه و منزلت سالمندان ایرانی مبتنی بر الگوی اسلامی - ایرانی از دیگر صحبت‌های مطلق بود که وی در این باره گفت: مراحل قانونی این سند با همکاری تمامی ارگان‌ها و وزارتخانه‌ها طی شد و در شورای عالی سلامت و امنیت غذایی به تصویب رسید.
آغاز واکسیناسیون سالمندان از مهر ماه
همچنین رئیس اداره سلامت سالمندان وزارت بهداشت از آغاز برنامه واکسیناسیون سالمندان با واکسن آنفلوانزا و واکسن پنتاوالان از مهر امسال خبر داد و گفت: فقط ۳۶/۶ درصد سالمندان مستمری بازنشستگی می‌گیرند و ۹ درصد تنها زندگی می‌کنند.
پریسا طاهری در نشست خبری به مناسبت 9 مهر و روز جهانی سالمند اظهار داشت: شعار امسال «کسی را فراموش نکنیم، فردایی برای همه» نامگذاری شده و هفته ملی سالمندان از 5 تا 11 مهر خواهد بود.
رئیس اداره سالمندان وزارت بهداشت ادامه داد: بر اساس آخرین سرشماری در سال 90 جمعیت کل کشور 75 میلیون و 149 هزار نفر است و جمعیت سالمندان 6 میلیون و 159 هزار نفر در واقع 8/2 درصد از جمعیت را سالمندان تشکیل می‌دهند.
وی ادامه داد: این وضعیت در استان‌های مختلف متفاوت است به طوری که استان گیلان پیرترین و سیستان و بلوچستان جوان‌ترین استان کشور است، همچنین در کشور ما تعداد افراد 60 سال به بالا با تعداد کودکان کمتر از 4 سال برابر است پس نیاز به برنامه‌های گسترده و هدفمند احساس می‌شود چرا که این گروه سنی آسیب‌پذیرند.
9 درصد سالمندان تنها زندگی می‌کنند
طاهری افزود: طبق بررسی انجام شده 70/8 درصد سالمندان متأهل‌ هستند، 26/6 درصد بیوه و مطلقه، 9 درصد تنها زندگی می‌کنند، 36 درصد حقوق بازنشستگی می‌گیرند اما در مقابل درصد بسیاری از سالمندان نه حقوق و بیمه دریافت می‌کنند و دچار سوءتغذیه هستند. همچنین 89 درصد از سالمندان واکسن دریافت نکردند در نتیجه به سرعت به دنبال واکسیناسیون این افراد رفته‌ایم.
رئیس اداره سالمندان وزارت بهداشت، گفت: در برنامه واکسیناسیون سراسری که از مهر در قالب طرح تحول نظام سلامت اجرا می‌شود واکسن آنفلوانزا و پنتاوالان را در دستور کار قرار داده‌ایم تا به سالمندان و افراد 60 سال به بالا تزریق شود.
رئیس اداره سالمندان وزارت بهداشت گفت: همچنین قرار است مکمل‌های مولتی ویتامین و ویتامین D با سالمندانی که دچار سوءتغذیه هستند داده شود.
طاهری گفت: تمهیداتی در سیستم بهداشتی برای آموزش سالمندان در منازل آنها و برگزاری کلاس‌های آموزشی انجام شده و این در حالی است که 66 درصد سالمندان بی‌سوادند و اطلاع‌رسانی به آنها بسیار سخت، هزینه‌بر و وقت‌گیر است.
وی گفت: به طور کلی15 بیماری در برنامه مراقبت‌های ادغام یافته سالمندی که در میان سالمندان انجام می‌شود شناسایی می‌شود و روش کار به این گونه است که سالمندان توسط افراد غیرپزشک و بهورز معاینه می‌شوند و در صورت نیاز به پزشک ارجاع داده می‌شوند و پس از معاینه و تشخیص درمان آغاز می‌شود و در صورت نیاز مجدد به متخصص ارجاع داده می‌شود.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها