کد خبر: ۲۴۹۶۷۷
زمان انتشار: ۰۱:۲۳     ۲۰ شهريور ۱۳۹۳
صرفنظر از هویت رهبر مرموز داعش پرسش‌های دیگری نیز در مورد این گروهک مطرح می‌شود که بسیاری از آنها شاید همانند پرسش‌های موجود در مورد القاعده پاسخ به آنها به صلاحدید پدرخوانده‌هایش به همراه رهبران آن به خاک سپرده شود.
به گزارش پایگاه 598 به نقل از فارس: تروریسم و بر اساس تعبیری که رسانه های غربی از آن یاد می کنند ، تروریسم اسلامی این روزها به یکی از شاخصه ها و مشکلات محوری منطقه خاور میانه تبدیل شده است .

امروز کمتر کشور عربی است که از این معضل رنج نبرد ، در حالیکه به راحتی می توان حضور سازمان های اطلاعاتی کشورهای مسلمان و غیر مسلمان را در سامان دهی و ترسیم خطوط کلی فعالیت های این گروه ها را مشاهده و لمس کرد.

گرچه دیرینه این فعالیت ها به دهه هفتاد از قرن گذشته میلادی باز می گردد اما برهه کنونی را باید نقطه اوج یا حداقل بالاترین اوج گیری این فعالیت ها از تاریخ شکل گیری گروه های سلفی تکفیری توصیف کرد.

حجم اقدامات جنایتکارانه و شنیع گروه های سلفی و در راس آنها داعش به حدی است که افیخای ادرعی سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی را بر آن می دارد تا با انتشار بیلانی از میزان قربانیان مسلمان در منطقه خاورمیانه اعلام کند طی 10 سال گذشته سهم اسرائیل از این اقدامات کمتر از 10 درصد بوده وبقیه این کشتارها در قالب برادرکشی وبه دست مسلمانان سلفی مدعی پیروی بی چون و چرا از سنت پیامبر اسلام انجام گرفته است مسئله ای که خود جای حرف و حدیث بسیاری دارد.

گرچه طی 40 سال و اندی فعالیت گروه های سلفی ـ تکفیری شاهد شکل گیری ساختارها و سازمان های مختلف مبارزاتی بودیم اما به اعتقاد اکثر قریب به اتفاق کارشناسان ، پدیده ای به نام داعش بدترین ، وحشی ترین و در عین حال سرسپرده ترین گروه از این دست است که تا کنون منطقه اسلامی به خود دیده است.

به گفته این کارشناسان اگر اسامه بن لادن و حتی ایمن الظواهری واسلافشان که در دوره های متفاوت به عنوان سرکردگان القاعده معروف ترین گروه تکفیری شناخته می شدند ، گاه گداری اشاره ای به صهیونیستها و یهودیان کرده و ادعای تلاش برای مبارزه با آنها را هم مطرح می کردند (گرچه بر اساس اسناد موثق این گروه ها حتی یک گلوله هم به سوی رژیم صهیونیستی شلیک نکرده اند ) اما گروه داعش رسما و علنا اعلام می کند مشکلی با رژیم صهیونیستی نداشته و اصولا وظیفه اصلی خود را پاکسازی اسلام از مسلمانانی اعلام می کند که با این گروه از لحاظ فکری اختلاف نظر دارند.

با توجه به اقدام وقیحانه غرب در حمایت و سپس تعقیب این گروهک ضاله در نظر دارد در چند قسمت نگاهی هرچند کوتاه به این گروه،‌ جنایاتش،‌ آبشخورهای فکری ، حامیان پیدا و پنهان مالی،‌ سیاسی، ‌نظامی ، بازی های سیاسی منطقه ای و بین المللی برای به سطح آوردن این گروه،‌ و پارامترهای تاثیر پذیری و تاثیر گذاری اش در منطقه و جهان داشته باشد چرا که معتقد است پاسخ به این ابهام که چرا کشورهای غربی سه سال پیش با تصویب قوانینی در مجالس خود کمک به گروههای تروریستی در سوریه را مجاز و اینک قوانینی تصویب می کنند که نابودی آن را جایز می شمارند، هنوز برای افکار عمومی جهان روشن نشده است.

به این امید که نظرات شما خوانندگان نیز بتواند در ارائه زوایای ناگفته و چهره روشن تری از این گروه تروریستی به ما کمک کند بخش چهارم این پژوهش را برای پاسخ به این سوال که « پدرخوانده های داعش کدامند ؟ و این گروهک از چه کشوری بیشتر حرف شنوی دارد؟ » منتشر می شود:

پدرخوانده های داعش کدامند؟/این گروهک از چه کشوری بیشتر حرف شنوی دارد؟

شبکه العربیه که مستقیما توسط شاهزاده های سعودی اداره می شود 15 فوریه 2014 (اسفندماه گذشته) نام شماری از رهبران گروهک تکفیری داعش از جمله ابوبکر البغدادی و مشخصات اصلی آنها را اعلام و مدعی شد ابوبکر البغدادی امام و خطیب مسجد جامع الکبیسی بغداد و استاد دانشگاه و دارای دکترای علوم اسلامی است.

البته این اطلاعات را بسیاری از منابع دیگر رد و تاکید دارند این اطلاعات برای سردرگم کردن تلاش ها برای مشخص شدن هویت اصلی وی منتشر شده و معتقدند ابوبکر البغدادی یکی از افسران سازمان های اطلاعاتی رژیم صدام حسین و... بوده و ارتباطی با تحصیلات دانشگاهی ندارد.

برخی دیگر از منابع هم او را از افسران سازمان اطلاعات خارجی رژیم صهیونیستی موساد دانسته که از پدر و مادری یهودی متولد شده و بعد از گذراندن دوره های مختلف به رهبری گروه داعش رسیده است.

صرفنظر از هویت رهبر مرموز داعش که در قسمت های بعد به تفصیل به آن خواهیم پرداخت پرسش های مهم دیگری نیز در مورد این گروه مطرح می شود که بسیاری از آنها همچنان بی پاسخ مانده اند که شاید همانند پرسش های موجود در مورد گروه القاعده پاسخ به آنها به صلاح دید پدرخوانده هایش به همراه رهبران آن به خاک سپرده شود.

چه کسی داعش را تاسیس کرد ؟ چه کسی به این گروه اجازه رشد و نمو در سایه حضور گروه های رقیب را داد ؟ چرا باید زرقاوی ، ابو عمر البغدادی و ابو حمزه یکی پس از دیگری در مدتی بسیار کوتاه کشته شوند تا فضا برای حضور ابوبکر البغدادی در صدر این گروه فراهم شود؟ چرا به محض ورود گروه بغدادی به سوریه تمامی کمک های اختصاص یافته و تصویب شده آمریکا و کشورهای غربی به ارتش آزاد سوریه یکی از مهمترین گروه های سوری مخالف دولت مرکزی از دیدگاه غرب و واشنگتن متوقف وبه تدریج برنامه تضعیف و استحاله آن در دستور کار قرار گرفت؟

تقریبا همگان از کم و کیف تشکیل و تاسیس داعش از شکل گیری «قاعده الجهاد در بلاد الرافدین» توسط ایمن الزرقاوی تا رسیدن به نقطه آخر یعنی اعلام خلافت اسلامی در بخش هایی از عراق و سوریه بعد از تصرف شهر موصل آگاهی دارند اما بازوهای اطلاعاتی کدام یک از کشورها نقش بیشتری در شکل گیری این گروه ایفا نمود وبه تعبیری واضحتر امروز داعش از چه کشوری بیش از هر طرف دیگری حرف شنویی دارد؟

عربستان پدر خوانده گروه سلفی

پادشاه عربستان هر قدر هم که امروز داعیه مبارزه علیه تروریسم را داشته باشد هیچ کارشناسی در جهان حتی کارشناسان عربستانی نیز نمی توانند منکر نقش افرینی سازمان اطلاعات این کشور و شخص بندر بن سلطان در شکل دادن به گروه های اسلام گرای افراطی وجنایتکار در خاور میانه با خمیر مایه ای وهابی، باشند.

دولت عربستان انگیزه های سیاسی ومذهبی بسیار زیادی برای این امر داشته و دارد.

فشار بر دیگر رقبای منطقه ای، باج گیری از آمریکا ، توسعه تفکر وهابیت و ضربه زدن به دیگر مذاهب رقیب در منطقه و در راس آن دور ساختن موج تغییرات منطقه ای از تاج و تخت ریاض در چارچوب صدور بحران به دیگر نقاط منطقه می توانند مهمترین انگیزه های عربستان در این چارچوب محسوب شوند.

به اعتقاد کارشناسان، شکست طرح های عربستان در مقابل اراده مردم سوریه و دولت بشار اسد ، ناکامی در به قدرت رساندن حقوق بگیران عربستان در لبنان واز همه مهمتر پیروزی گسترده شیعیان در انتخابات اخیر عراق همگی دست به دست هم داد تا ریاض دامنه حمایت خود را از گروه تکفیری داعش افزایش دهد.

این حمایت و حضور به حدی پررنگ است که ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه را بر آن داشت تا در واکنش به تلاش های انجام گرفته بین المللی برای سرکوب داعش روز 26 اوت گذشته اعلام کند برای پایان دادن به قدرت و حضور داعش نیازی به این همه صف آرایی نیست فقط کافی است کشورهای حامی این گروه از جمله عربستان دست از این حمایت خود بردارند.

یک روزنامه سوئدی هم به نقل از منابع اختصاصی خود نام 10 نفر از شاهزاده ها و شخصیتهای عربستانی نزدیک به کاخ سلطنتی این کشور را که با علم و آگاهی شاهزاده مقرن بن عبد العزیز رئیس سازمان اطلاعات عربستان و شاهزاده ولید بن طلال از میلیاردرهای بزرگ عربستانی و جهان و صاحب کارتل رسانه ای ام بی سی تامین کننده هزینه های مالی داعش می باشند را منتشر کرد.

نام و مشخصات این افراد که روزنامه سوری الثوره به نقل از روزنامه "افتون بلادت" سوئد منتشر کرده به شرح زیر است :

1- ناصر التقیل: پدر زن یکی از پسران ملک عبدالله پادشاه عربستان

2- شاهزاده ترکی بن علی آل سعود: داماد مقرن بن عبدالعزیز رئیس سازمان اطلاعات عربستان.

3- علیوی الشمری: صاحب شرکت بزرگ ساختمان سازی و داماد سعود الفیصل وزیر خارجه عربستان.

4- حمید المطیری: صاحب ناوگان بزرگ نفت کش وچند شرکت بزرگ سرمایه گذاری در کشورهای غربی.

5- صالح الحضیض: میلیونر عربستانی نزدیک به کاخ سلطنتی.

6- حمد الریس: داماد ولیعهد عربستان وصاحب چندین کاباره در لندن.

7- بلال الحربی: صاحب شرکت پیمانکاری دیار مکه و از نزدیکان به کاخ سلطنتی .

8- عبد العزیز العمر: تاجر بزرگ آهن و مصالح ساختمانی که چندین شرکت درکشورهای حوزه جنوبی خلیج فارس و مراکش دارد.

9- علی الجبالی: میلیونر عربستان و شریک ولید بن طلال شاهزاده و میلیاردر معروف.

10- أبو بکر القحطانی: تاجر پارچه و لوازم آرایشی که 40 فروشگاه زنجیره ای در عربستان داشته و گفته می شود دختران آل سعود از مشتریان ثابت فروشگاه هایش محسوب می شوند.

روزنامه فلسطینی المنار در گزارشی که اوایل ماه میلادی گذشته منتشر کرد نوشت: اطلاعاتی در اختیار دارد که نشان می دهد عربستان با مشارکت مستقیم دولت آمریکا وهمزمان با شکل گیری بهار عربی گروه داعش را بنیان نهاده است و تقریبا تمامی هزینه های مالی و تسلیحاتی آنرا تامین می کند تا از شکل گیری جنبش های اسلامی دیگر (بیداری اسلامی) ممانعت به عمل آید .

سازمان اطلاعات عربستان به رهبری بندر بن سلطان هسته اصلی داعش را شکل داده ، سازمانی که به سرعت و از طریق انتقال جنگجویان اجاره ای از اقصی نقاط جهان به سوریه به یک قدرت بزرگ تبدیل شد.

هفته نامه اندیپندنت هم اوایل جولای گذشته در مقاله ای که به قلم پاتریک کوکبیرن منتشر کرد به نقش آفرینی عربستان در تسلط داعش بر شمال عراق پرداخت.

این هفته نامه با اشاره به دیدار بندر بن سلطان مدیر سابق سازمان اطلاعات عربستان و سفیر سابق این کشور در واشنگتن با ریچارد دیرلوف مدیر سازمان اطلاعات انگلیس (ام ای 6) اشاره و خبر داد او در این دیدار تاکید کرد امروز وقت آن فرا رسیده است که یک میلیارد سنی اعلام کند بیش از حد شیعیان را تحمل کرده اند.

به گفته نویسنده این مقاله گروه های جهادی اهل سنت کمک های مالی هنگفتی را از طرف هایی در عربستان و قطر دریافت کرده و دولت ها و سازمانهای رسمی نیز چشم خود را در مقابل این مسئله بسته اند.

به اعتقاد کوکبیرن رهبران داعش بدون گرفتن چراغ سبز از حامیان مالی خود هرگز دست به اقدامی در سطح و اندازه ی حمله و اشغال موصل نمی زدند.

روزنامه البعث سوریه هم در گزارشی که اسفند ماه گذشته منتشر کرد خبر داد دولت عربستان از طریق گروه های تکفیری ـ جهادی فعال در طول مرز عراق وسوریه تلاش می کند رؤسای قبایل سنی نشین غرب عراق را وادار به همکاری کند.

این روزنامه دولتی در سرمقاله روز 3 مارس 2014 نوشت : دولت عربستان از طریق برقراری ارتباط به تطمیع و تهدید رؤسای قبایل غرب عراق پرداخته و تلاش می کند جای پایی برای خود و زمینه ای برای شکل گیری امارت اسلامی در این کشور پیدا کند.

البعث در ادامه نوشت : این تلاش ها با دعوت عبدالله بن عبدالعزیز پادشاه عربستان از شیوخ عشایر عراق برای سفر عربستان کلید خورد ، اما مخالفت بسیاری از این زعما باعث شد این فاز از طرح با شکست مواجه شود.

در بخش دیگری از این سرمقاله که 3 ماه قبل از سقوط موصل منتشر شده آمده است ، دولت عربستان قصد دارد با کمک گروه های تروریستی امارتی اسلامی را که شهر حلب سوریه شمال محسوب شده و تا مناطقی از عراق هم امتداد می یابد تشکیل دهد و از اینرو اتاق های عملیاتی را در بغداد تشکیل و تلاش خود را برای جذب و همسو کردن رهبران عشایر عراقی به ویژه عشایر استان های الانبار، صلاح الدین و نینوی (سه استانی که هم اکنون به شکل نسبی در اختیار داعش است ) ادامه می دهد.

به نوشته البعث هم اکنون اداره ی ویژه ی عشایر و قبایل وزارت کشور عربستان مسئولیت پیگیری و ارتباط با رؤسای عشایر عراق و سوریه را هم به عهده گرفته است.

این اداره از طریق اتاق عملیاتی که از چند سال پیش در سفارت عربستان در بغداد ایجاد شده پرونده کاملی برای هریک از شیوخ عشایر عراق ، شامل محل سکونت و حضور ، نوع نفوذ آنها در عشیره و کشور ایجاد کرده و از طریق این اداره نیز تلاش می شود تا به طور مستمر با این شیوخ ارتباط برقرار شود.

در پایان این سرمقاله تاکید شده است ، دولت عربستان از طریق وعده و وعید و حتی تهدید به دنبال استفاده از روسای عشایر برای تحقق اهداف خود در منطقه و به ویژه عراق می باشد و حتی به بسیاری از روسای عشایر عراقی و سوری که حاضر به همکاری شده اند تابعیت عربستانی هم داده است .

در مقابل اکنون سخنان جسته و گریخته ای در مورد تقابل منافع بین داعش و ریاض به ویژه بعد از قدرت گرفتن این گروه در موصل منتشر شده است.

شماری از کارشناسان این ادعاهای رسانه ای را هم جزو بازی های سیاسی منطقه ای ریاض و قبض و بسط های روابطش با برخی از رقبا توصیف می کنند و حتی تقدیم 100 میلیون دلار از سوی این کشور به سازمان ملل برای مبارزه با تروریسم را هم در این راستا می دانند بخصوص که هنوز هم جنگجویان داعش با خودروهایی با پلاک کشورهای حوزه جنوبی خلیج فارس به ویژه عربستان در حال تردد و جنگ در مناطق مختلف عراق وسوریه و حتی لبنان می باشند.

به اعتقاد این کارشناسان هر قدر هم که داعش فرزند بی پروایی باشد اما چاقو هرگز دسته خود را نخواهد برید!


نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها