کد خبر: ۲۴۶۱۸
زمان انتشار: ۱۱:۰۷     ۰۶ آبان ۱۳۹۰
بررسی عملکرد دوسال گذشته: راه سایپا راه مردم است
مدیریت سایپا در دوسال گذشته، علاوه برتحقق کم نظیراهداف خود، در بهبود کمی و کیفی تولید، تنوع محصول، ارتقای جایگاه خودروسازی و معرفی صنعت ایران به کشورهای منطقه، موفقیت های چشمگیری در عرصه عمومی مانند کاهش مصرف سوخت، کمک به هدفمندی یارانه ها، حمایت از قدرت خرید مردم و... داشته و راه طی شده سایپا در دوسال گذشته را به عنوان الگویی برای صنایع کشور مطرح ساخته است.
به گزارش 598 به نقل از بولتن نیوز، سایپا علاوه برارائه شاخص های صنعتی، مالی و اقتصادی مطلوب که باعث جلب رضایت مردم به عنوان مالکان و مشتریان اصلی وجلب رضایت مسوولان نظام  شده است، در عرصه عمومی اقتصاد نیز تحولات مهمی را به همراه داشته است و با کمک به اجرای طرح تحول وهدفمندی یارانه ها، کاهش مصرف سوخت خودروها، کمک به قدرت خرید و رفاه خانوارها، حضور دربازار سرمایه به عنوان یکی از بزرگترین شرکت های عضو بورس وجلب رضایت سهامداران،  حرکت در مسیر برنامه های توسعه وتحقق اهداف سندچشم انداز و ارتقای جایگاه ایران به عنوان قدرت برتر اقتصادی منطقه، واگذاری سهام دولتی سایپا با بهترین روش یعنی انتقال مالکیت به کارگران وکارکنان سایپا و ایجاد انگیزه در کارکنان و مدیران و ایجاد فضای همدلی و مشارکت و تلاش و... نشان داده است که نه تنها یک خودروساز موفق و با کیفیت است و روند بهبود شاخص های اقتصادی و صنعتی را طی می کند بلکه در فضای کلان اقتصاد کشور نیز به حل مشکلات و چالش ها و بهبود جایگاه اقتصادی کشور کمک کرده است.
 
   
          مدیران سایپا و سایپا کاشان در کنار رئیس جمهور در سایت پیشرفته کاشان
اما با وجود موفقیت های چشمگیر سایپا و راهی که به عنوان یک الگوی موفق زبانزد بسیاری از مدیران و کارشناسان و رسانه های کشور است، برخی افراد و گروه های سیاسی، تلاش کرده اند تا با طرح ایرادهای مختلف و بزرگنمایی آن، عملکرد مدیریت این شرکت را زیر سوال ببرند و در نظر مسوولان و مردم ومحافل اقتصادی،  تردیدها و حاشیه های مختلفی را در فضای سیاسی کشور ایجاد نمایند.

با وجود آن که نهادهای نظارتی از سازمان بورس گرفته تا شورای رقابت، روند واگذاری سهام سایپا را بدون اشکال و قابل تداوم اعلام کرده اند، اما همچنان نسبت به عملکرد مدیران سایپا انتقادها و حاشیه های مختلفی مطرح شد و در شرایطی که مدیران اقتصادی و صنعتی کشور با مشکلات عمومی صنعت و اقتصاد مانند آثار تحریم، مشکلات نقدینگی و اعتباری، رشد هزینه های تولید و تورم و... مواجه هستند، موفقیت های سایپا را کوچک جلوه داده اند و با طرح مسائلی از جمله وابستگی به جریانات سیاسی و ...  تلاش می کنند تا مدیران سایپا را با چالش هایی مواجه کنند.

در چنین شرایطی، این پرسش اساسی برای مردم، ناظران سیاسی، رسانه ها و کارشناسان مطرح است که وقتی مشکلات عمومی صنعت و تجارت از جمله تحریم و چالش های کشورهای غربی و دشمنان نظام  را شاهد هستیم با چه هدفی، تعدادی از افراد و گروه های سیاسی، به دنبال ایجاد چالش های جدید برای صنعت کشور هستند؟

وقتی تولید خودرو در کشور از مرز 1.6 میلیون دستگاه در سال گذشته و بیش از 60 نوع محصول با کیفیت و خدمات پس از فروش گسترده را شاهدیم و صادرات به 40 کشور منطقه، توان صنعتی و فرهنگ و قدرت جمهوري اسلامي ایران را معرفی کرده است، چرا باید چنین مسیر سازنده و بالنده ای را با سنگ اندازی متوقف کنند. وقتی  افزایش 70 برابری صادرات این گروه در دهه اخیر نشان دهنده برنامه ریزی جهت سودآوری بیشتر از طریق گشایش بازارهای خارجی جدید است چرا عده ای تلاش می کنند که این تلاش ها و شاخص های موفقیت را نادیده بگیرند.

وقتی تولید سایپا از زیر 50 هزار دستگاه به حدود 800 هزار دستگاه رسیده، چرا این همه رشد و اشتغال زایی و ایجاد رفاه را نادیده می گیرند و در شرایطی که سرمایه گذاری های سایپا در گوشه و کنار کشور از خمین گرفته تا کاشان و  چهارمحال و بختیاری روبه گسترش است چرا این همه موفقیت را نادیده می گیرند و نوابغ صنعتی و مالی کشور را در مجموعه ای مانند شمال كشور بر نمی تابند.

وقتی مدیری مانند پوستین دوز می تواند فضایی ایجاد کند تا مدیرانی که در شرکت های مختلف کار کرده اند، به نوابغی تبدیل شوند که هریک مجموعه ای موفق را مدیریت می کند، چرا باید جوسازی و حاشیه سازی فشار بر آنها را افزایش دهد.

 چرا عده ای در آستانه انتخابات مجلس وافزایش رقابت های سیاسی و ضرورت جلب مشارکت مردم و مقابله با بدخواهی های دشمنان کشور، به خود اجازه می دهند که صنعت و اقتصاد کشور را نیز با حاشیه های مختلف و فشار بر مدیران آن همراه کنند. آیا در شرایطی که اقتصاد ایران به آرامش نیاز دارد و در کوران مشکلات عمومی کسب وکار، فشار کشورهای تحریم کننده مواجه است، باید مسائل مدیریتی و اتهام زنی و حاشیه سازی نیز باید به آن اضافه شود؟
 
                                      
                                            خودروی ملی تیبا افتخار ایرانی - ساخت سایپا
این عده از فعالان سیاسی که به منافع گروهی خود می اندیشند یا در اندیشه دستیابی به مدیریت شرکت های بزرگ هستند، چه نفعی از طرح این مسائل، اتهام زدن و مداخله ها و حاشیه سازی ها می برند؟

در این شرایط باید مردم را امیدوار به سرنوشت اقتصاد کشور کنیم تا مشارکت بهتر و پرشوری در انتخابات شاهد باشیم و به رشد اشتغال وسرمایه گذاری کشور کمک شود و نباید با این گونه عملکردهای نابخردانه، مدیران کشور و صنعتگران کشور را دلسرد کنیم و سرمایه گذاری را ناامن و سرمایه های فکری ومالی را فراری دهیم.

واقعیت این است که اقتصاد و کشور پهناور ایران با مزیت های بسیار طبیعی، اقتصادی و صنعتی خود، نیازمند مدیران پرتوان، متخصص و متعهد است و نبايد کاری کنیم که این مدیران برجسته و کم نظیر از عرصه فعالیت و کار دوری کنند. مگر تعداد کارخانه ها و شرکت های بزرگ دارای سرمایه عظیم مالی و انسانی و با دارایی های قابل توجه چه تعداد هستند و تعداد مدیران موفقی که عملکرد این شرکت ها را با رشد تحسین برانگیزی مانند راه طی شده سایپا در چند سال اخیر همراه می کنند چند نفر هستند؟ که عده ای با حاشیه سازی های خود دائم در جهت حذف آنها قدم بر می دارند؟

اقتصاد علم استفاده بهینه از منابع و فرصت های کمیاب است و وقتی شرکت هایی مانند سایپا فرصت ترقی و رشد کشور را یافته اند نباید با حاشیه سازی، این فرصت را از چنین شرکت بزرگی گرفت.

چیزی که در تاریخ اقتصادما بارها با ندانم کاری ها از دست داریم. به فرصت های از دست رفته گذشته در روند خصوصی سازی، توسعه صنعت، تحولات و  انقلاب صنعتی کشور، نوسازی و بازسازی صنایع مختلف بنگریم تا متوجه شویم که چرا فرصت های از دست رفته ما بسیار است؟!

اکنون نیز در مقطعی از تاریخ تحولات صنعتی و اقتصادی کشور هستیم که تکرار نشدنی و بی سابقه است. زیرا اگر تاریخ انقلاب صنعتی کشور را ازسال 1368 به این سو مرور کنیم تحولات چند سال اخیر به اندازه 40 سال گذشته است و همان طور که مهندس  پوستین دوز مدیرعامل سایپا اعلام کرده است شاخص های عملکرد سایپا در دوسه سال گذشته به اندازه 40 سال قبل است و برخی شاخص ها مانند صادرات سایپا و 5 سال موفقیت به عنوان صادر کننده نمونه، نیز پدیده ای است که هرگز تکرار نشده است.

براین اساس، باید از حاشیه سازان فضای صنعت و اقتصاد کشور، که تلاش می کنند برخی مدیران زحمت کش را به جریانات سیاسی ربط دهند و با آنها به بهانه های مختلف و پرونده سازی های گوناگون وزیر سوال بردن عملکرد بی نظیری مانند واگذاری سایپا به کارکنان این شرکت برخورد کنند، سوال کنیم که انصافا مگر چند مدیر توانمند  و متعهد و متخصص در کشور داریم که قادر باشند تعداد محدود شرکت های موفق و بزرگ صنعتی کشور را این گونه اداره کنند وچرا شرکت های بزرگ، مدیران موفق و فرصت های تاریخی را با حاشیه ها و پرونده سازی ها مواجه می کنید.
 
                        
                              حمایت سایپا از محیط زیست و آهوی ایرانی
 

مقامات و سازمان های  نظارتی کشور و دلسوزان و بزرگان نظام نیز باید به این موضوع توجه کنند که از رفتار این گروه های منفعت طلب سیاسی جلوگیری کنند  زیرا برخورد با جریانات سیاسی و فساد اقتصاد و اختلاس و.... نباید این مجوز را به عده ای بدهد تا به این بهانه، بهترین مدیران و ارزشمندترین فرصت های توسعه صنعتی را با توقف ورکود و دلسردی کارگران صنعت کشور مواجه کنند. باید هشدارها و توصیه ها و نصیحت های مسوولان نظام، مانع از دامن زدن به این روند شود و همان طور که مقام معظم رهبری و رئیس قوه قضاییه و وزیر اطلاعات اعلام کرده اند نباید عده ای به بهانه مقابله با اختلاس، با دشمن همراه شوند و به تضعیف مدیران نظام بپردازند.

به عبارت دیگر، کسانی که به مقابله با دستاوردهای شرکت های موفق مانند سایپا و مدیران می پردازند باید هزینه فایده برخورد با مدیران سایپا را برای نظام ارزیابی کنند و  از خود بپرسند و مسوولان ودلسوزان نظام باید از آنها بپرسند که این حرکت ها برای نظام چه فواید و مزیت هایی دارد و تا چه حد به کاهش انگیزه کار و تلاش و سرمایه گذاری منجر می شود و تا چه حد موقعیت اقتصاد ایران و اعتبار آن را کاهش می دهد. زیرا سرمایه گذاران داخلی و خارجی و کسانی که علاقه مند به سرمایه گذاری در ایران هستند از خود می پرسند که ریسک سیاسی و هزینه فرصت و هزینه معاملاتی سرمایه گذاری و کار در ایران چقدر است؟ وقتی با مدیران و شرکت های موفق مانند سایپا برخورد می شود با دیگران چگونه برخورد خواهد شد؟

  نگاهی به عملکرد مدیریت سایپا در دوسال گذشته

به گواه روند بی نظیر شاخص های مختلف اقتصادی و صنعتی ازجمله تنوع و افزایش تولید، استاندارد سازی، ایمنی، ملاحظات محیط زیستی، سودسهام، توان مالی، مشارکت در طرح های صنعتی و تقویت بنیه صنعتی کشور، افزایش صادرات و بهبود جایگاه و حضورصنعتی ایران درکشورهای منطقه، می توان ادعا کرد که مدیرعامل و گروه مدیران سایپا در مسیر تحول و رشد و توسعه اقتصاد کشور، نه تنها به تحقق برنامه ها وسند چشم انداز کمک کرده اند و در مسیر منویات مقام معظم رهبری و مسوولان ارشد نظام بوده اند، بلکه پیشتاز حرکت صنعتی شدن و توسعه و رشد کشور در دهه عدالت و تحول اقتصادی هستند.

مدیریت سایپا چه در سال جاری و چه در دوره سال های 88 و 89، با پیگیری برنامه های پنج ساله، افق 1404، پرواز 95 و سایر برنامه های کوتاه مدت ومیان مدت، مسیر رشد کمی و کیفی، افزایش تولید، تنوع تولید، خدمات پس از فروش، صادرات، سرمایه گذاری، سودآوری و افزایش سود سهام و... را طی کرده و در عرصه کلان و عمومی اقتصاد نیز دولت ونظام را در تحقق برنامه های توسعه و سند چشم انداز یاری کرده است. بهبود شاخص های تولیدو استانداردهای صنعتی، افزایش توان مالی و سهام شرکت های سایپا، تنوع محصول ورضایت مشتریان و بالا بردن رفاه خانوارها نیز از شاخص های عمده عملکرد مدیریت سایپا بوده است

سایپا قبل از سهمیه بندی و افزایش نرخ بنزین، برنامه افزایش تولید محصولات کم مصرف، استاندارسازی، دوگانه سوز کردن، جمع آوری خودروهای فرسوده، را در دستور کار قرار داد و مصرف سوخت پایین محصولات سایپا از مهمترین شاخص های تقاضای روبه افزایش محصولات این شرکت بوده است.

  علاوه بر این شاخص های  شرکتی و صنعتی سایپا که نتایجی مانند 5 سال صادرکننده نمونه و برتر در اقتصاد کشور را به همراه داشته است. سایپا حضور اجتماعی و اقتصادی در فضای عمومی کشور نیز داشته است.
 
                  
                              افتتاح سایپا کاشان با استقبال و شور و امید مردم این منطقه مرکزی ومحروم کشور
 
مشارکت سایپا در انتخابات پارلمان بخش خصوصی  و نامزد شدن تعدادی از مدیران سایپا در این انتخابات که باعث مشارکت و شور وحال خاصی شد. حضور در مسائل عمومی و مورد توجه مردم، از جمله کمک به حفظ محیط زیست کشور و طرح آهوی ایرانی که نماد حمایت از محیط زیست کشورو محیط بانان است نیز باعث شده که توجه رسانه ها به نگاه اثر گذار مدیریت سایپا جلب شود.

  مدیریت سایپا قبل و بعد از هدفمندی یارانه ها نیزبا تولید محصولات کم مصرف خود، خودروهای دوگانه سوز، کاهش آلاینده هاو بالابردن سطح استاندارد مصرف سوخت و... کمک زیادی به سیاست های کلان اقتصادی کشور کرده است

رابطه خوب پوستین دوز با مدیران قبلی و فعلی سایپا و جلب اعتماد و مشارکت و ایجاد انگیزه بیشتر در مجموعه کارکنان سایپا نیز الگویی مناسب برای سایر شرکت ها و مدیران کشور است که چگونه مجموعه ای چابک، صمیمی، پر تلاش از مدیران صنعتی گردهم آمده اند و دستاوردهای بسیاری به همراه داشته اند.

وقتی سودسهام سایپا جلب رضایت را به همراه دارد و حضور سایپا با حجم زیاد سهام در بورس کشور، آینده سهام و بازار سرمایه و  امیدواری مردم به سرمایه گذاری را افزایش می دهد و در کنار آن مردم شاهد سرمایه گذاری های بزرگ سایپا در شرکت های مختلف از جمله خرید سهام 66 درصدی کارخانه ورق خودرو در چهارمحال و بختیاری هستند، نشان می دهد که این مجموعه از جهات مختلف شاخص های متعدد و موفق  و رشد یافته ای برای جلب رضایت کارگران سایپا، مشتریان، سهامداران، مردم، مسوولان و ... داشته است و تنها عده ای از رقبای سیاسی و برخی مدیران دولتی سابق که موقعیت و منافع خود را در خطر دیده اند ناراضی هستند و لب به انتقاد و حاشیه سازی گشوده اند.

 برای مردم کوچه و بازارنیز که  یکی از دغدغه های آنها، خرید خودروی ارزان، کوچک و متوسط بوده ، سایپا با تولید چنین محصولاتی هم مصرف سوخت را کاهش داد  و هم به رفاه و قدرت خرید مردم توجه کرد و هم مشکل پارک خودروها در فضاهای کوچک چه در خیابان و چه در پارکینگ منازل و... را کاهش داد. نرخ پایین تعمیر و نگهداری محصولات سایپا از جمله پراید نسبت به خودروهای دیگر نیز نشان می دهد که بسیاری از خانوارهای کم درآمد کشور از این طریق مالک خودرو شده اند و رفاه آنها افزایش یافته است.
 
        
                          مراسم رونمایی از تیبا خودروی ملی سایپا
 
براین اساس، رضایت از عملکرد سایپا طیف گسترده ای از مردم کشور از خانوارهای کم درآمد تا مسولان کلان اقتصادی کشور را در بر می گیرد

 افزایش صادرات خودرو، معرف صنعت و فرهنگ اسلامي ایرانی

 صادرات خودروسازی ایران و تنوع صادرات 60 نوع محصول به عنوان دو خودروساز بزرگ خاورمیانه به 40 کشور منطقه نشان می دهد که به دنبال تحولات دو دهه گذشته و بعد از اجرای قانون خودرو در ایران و افزایش تیراژ خودرو از 100 هزار دستگاه به بیش از 1.6 میلیون دستگاه در وضعیت فعلی، صنعت کشور را با رشد قابل توجهی همراه کرده  و علاوه بر تامین نیازهای داخلی، در تامین نیازبازارهای منطقه، کشورهای همسایه و جلب نظر وسلیقه مشتریان در کشورهای مختلف موفق عمل کرده است .

اگر چه خودروسازی در همه کشورهای جهان، پیشتاز صنایع و موتور محرکه انتقال دانش فنی وفناوری محسوب می شود و صنعت صنعت ها  نام گرفته اما واقعیت این است که بدون رشد سرمایه گذاری های صنعتی، تامین مالی و انتقال دانش فنی، این مهم قابل تحقق نیست.

بسیاری از کشورهای توسعه یافته، برای پیمودن راه مونتاژ و کپی کاری تا مهندسی معکوس و تولید انبوه و بهبود کیفیت صنایع خود ابتدا به خودروسازی  توجه کرده اند و در اقتصاد ایران نیز خودروسازی کشور این تحولات را به عنوان پیشتاز صنایع دیگربه پیش برده و صنایع پسین و پیشین بسیاری مانند قطعه سازی، فلزات، ریخته گری، پرس، قطعات پلاستیکی ولاستیکی و.... را رشد وگسترش داده است.

مسیر  مونتاژ پیکان، تا مهندس معکوس و ارائه برند های ملی مانند تیبا و سمند نشاندهنده این واقعیت است که بدون توسعه فرهنگ صنعتی و افزایش سرمایه گذاری ها وانتقال دانش فنی و تکیه بر توانایی ها  و توسعه سرمایه گذاری ها، نمی توان صنعت و فرهنگ ایران را به کشورهای دیگرمعرفی کرد.

دوبرابر شدن سهم صنعت از سرمایه گذاری ها و تولید ناخالص داخلی، افزایش تولید سرانه کشور به 4800 دلار در سال، نشان می دهد که خودروسازی و صنایع دیگر، نقش خود را در ایجاد رفاه، توسعه صادرات و افزایش تولید به خوبی ایفا کرده اند و البته نیازمند حمایت بیشتری هستند.
 
               
                      حمایت از محیط زیست ومحیط بانان و آهوی ایرانی
             
توسعه بازارهاي جديد در اروپاي غربي، نگرش تازه به سبد محصولات صادراتي و تنوع بخشي براساس توانمندي توليد، از جمله راه كارهاي ايران خودرو و سایپا براي حفظ مزيت رقابتي در بازار اعلام شده است

 همچنین همزمان با فرا رسیدن روز ملی صادرات، شرکت سایپا برای پنجمین بار به عنوان صادرکننده نمونه کشور در حوزه صنعت خودرو معرفی شد. این انتخاب نشان از تلاش بی وقفه مدیریت ارشد گروه خودروسازی سایپا و زحمات کارکنان و کارگرانی است که با هدف اعتلای ایران اسلامی در این گروه خودروسازی مشغول فعالیت هستند.

   صادرات گروه خودروسازی سایپا به کشورهای خاورمیانه، آسیای مرکزی، امریکای لاتین و افریقا از قبیل سوریه، عراق، ونزوئلا، سنگال، الجزایر، مصر، غنا، کامرون، ساحل عاج و سودان صورت می گیرد که افزایش 70 برابری صادرات این گروه در دهه اخیر نشان دهنده برنامه ریزی جهت سودآوری بیشتر از طریق گشایش بازارهای خارجی جدید است.

در مراسم روز صادرات که با حضور دکتر محمدرضا رحیمی معاون اول رییس جمهور، دکتر مهدی غضنفری وزیر صنعت معدن و تجارت، سید شمس الدین حسینی وزیر امور اقتصادی ودارایی و حمید بهمنی رییس کل بانک مرکزی برگزار شد، نعمت الله پوستین دوز مدیر عامل گروه خودروسازی سایپا نشان صادرکننده نمونه را از دست دکتر رحیمی دریافت کرد.

برنامه ریزی های گروه خودروسازی سایپا در حوزه صادرات با محوریت دو مولفه اصلی سودآوری بیشتر و صادرات با برند ایرانی نشان از هدف گذاری مدیران ارشد این گروه در خصوص لزوم تولید صادرات محور و تلاش جهت پیشرفت و بالندگی صنعت کشور دارد.

 خصوصی سازی، اصلاح الگوی مصرف، اهداف سند چشم انداز،جهاد اقتصادی و رضایت مردم  / تحقق منویات مقام معظم رهبری در 5 شاخص مهم عملکرد سایپا

خصوصی سازی موفق و واگذاری سهام به کارکنان سایپا همراه با افزایش معاملات و ارزش سهام سایپا و رضایت سهامداران، اصلاح الگوی مصرف با عرضه محصولات کم مصرف و ارزان ورضایت مردم، تحقق اهداف سند چشم اندازبا گسترش سرمایه گذاری ها در مناطق مختلف کشور و کشورهای منطقه و بازارهای صادراتی و تحرک در صنایع مختلف، جهاد اقتصادی با تولید سالانه 760 تا 900 هزار دستگاه و تنوع محصول و طراحی و تحقیق و توسعه، و کسب رضایت مردم با توسعه خدمات پس از فروش و تحویل به موقع خودرو، از مهمترین شاخص های عملکرد سایپا در دو سال گذشته است که در راستای تحقق منویات مقام معظم رهبری انجام شده است

رشد تولید 22 درصدی سایپا در دوره مدیریت پوستین دوز تولید را از 622 هزار دستگاه به 762 هزار دستگاه افزایش داده که موفق به کسب عنوان صادر كننده نمونه خودروي كشور براي چهارمين بار شده و در سال 1389معادل 45 هزار دستگاه به کشورهای مختلف صادر کرده و برای سال 90 نیزصادرات 75 هزار دستگاه و تولید نزدیک به 900 هزار دستگاه را هدف گرفته است

شرکت های خودروسازی از جمله گروه خودروسازی سایپا با توجه به اهمیت حضور مقام معظم رهبری در صنعت خودرو،  در راستای تحقق منویات ایشان، برنامه ریزی گسترده ای را در دستور کار قرار داد تا محورهای عمده سیاست گذاری کلان کشور از جمله اصلاح الگوی مصرف و هدفمندی یارانه ها، جهاد اقتصادی و بهبود خدمات رسانی به مردم، توسعه صنعت در مناطق محروم با هدف عدالت اجتماعی، حضور موثر ایران در بازارهای کشورهای منطقه را مورد توجه قرار دهد.

سایپا در مسیر خصوصی سازی و تحقق ابلاغیه مقام معظم رهبری در مورد اصل 44 قانون اساسی نیز یکی از بهترین شیوه های واگذاری سهام یعنی واگذاری سهام به کارکنان شرکت سایپا را مورد توجه قرار دارد. زیرا به عقیده کارشناسان، واگذاری سهام دولتی سایپا به کارکنان آن، علاوه بر افزایش انگیزه کارکنان زحمت کش صنعت کشور، می تواند در توسعه سرمایه گذاری ها  و رشد تولید وجهش اقتصادی و صنعتی بسیار موثر و کارآمد باشد.

خصوصی سازی سایپا در یک فضای رقابتی در بورس انجام شد و واگذاری سهام آن به کارکنان سایپا موجب شد که روند تحولات و بهبود عملکرد مدیریت، خطوط تولید، سرمایه گذاری ها  وگردش مالی، تنوع محصول، تکمیل زنجیره های ارزش، خدمات رسانی بهتر به مردم در گوشه و کنار کشور و حتی جاده های بین شهری با جهش همراه شود و تولید بیش از 760 هزار دستگاه خودرو در سال 1389 نشان داد که مسیرو راه سایپا می تواند الگوی مناسبی برای صنایع کشور باشد و خودروسازی کشور می تواند محور جهاد اقتصادی، بهبود بهره وری در تولید و سرمایه گذاری و موتور رشد بسیاری از صنایع کشور باشد.

هدف عمده سایپا بعد از خصوصی سازی بخش عمده ای از سهام دولتی آن، بنگاه داری با نگاه به توسعه صنعتی و اشتغال زایی، جلوگیری از رانت های مختلف با تاکید بر گسترش رقابت در مدیریت صنعتی کشور، محرومیت زدایی از مناطق مختلف کشور، عدم تمرکز امکانات در تهران و گسترش امکانات خودروسازی و قطعه سازی در نقاط  کمتر برخوردار، اشتغال جوانان در مناطق محروم و دستاوردهای بزرگ در بخش تولید، صادرات غیر نفتی، سودآوری در سرمایه گذاری ها، خدمات رسانی بهتر به مردم، رضایت سهامداران، حضور موفق و کمک به رونق بورس و... است و در این مسیر، شاخص های مختلف نشان می دهد که در تحقق بسیاری از این اهداف موفق عمل کرده است.

شرکت سایپا در راستای منویات سال های اخیر مقام معظم رهبری، یعنی اصلاح الگوی مصرف، هدفمندی یارانه ها و صرفه جویی، جهاد اقتصادی و شتاب و جهش در فرآیند تولید و خدمت رسانی به مردم، همت و کار مضاعف ، توجه خود را بر بنگاه داری مدرن متمرکز کرد تا با بهبود مدیریت بخش های مختلف گروه سایپا، شرکتی چابک با هدف بهره وری بالاتر و کاهش قیمت تمام شده تولید را ارائه دهد تا با اصلاح الگوی مصرف، هزینه ها را کاهش و درآمد خود را افزایش دهد و سودآوری هر سهم سایپا را افزایش دهد ودر نتیجه سهامداران سایپا در سال های اخیر، از سودآوری قابل توجه این شرکت و عملکرد بهتر سرمایه گذاری در سایپا نسبت به سایر شرکت های صنعتی کشور بسیار رضایت داشته اند.

 سهام سایپا یکی از بهترین سهام بورس

 سهام سایپا اکنون در بین شرکت های عضوبورس، از بهترین شرایط برخوردار است. تحقق سود بالا به ازای هر سهم، میزان معاملات و ارزش بازار سهام سایپا باعث شده که سهام سایپا یکی از بهترین شرکت های عضو بورس باشد.

 سایپا علاوه بر بهبود مدیریت مالی و سرمایه گذاری ها و مدیریت مناسب سهام خود، در جلب رضایت مشتری و نظر مسوولان صنعتی و اقتصادی کشور موفق عمل کرده است. زیرا در کنار تنوع تولید، طراحی و توسعه و ارائه محصولات جدید و به روز، در عرضه خودروهای ارزان قیمت  و با مصرف سوخت کم بسیار موفق عمل کرده است و در سال های اخیر که اصلاح الگوی مصرف، هدفمندی یارانه ها و جهاد اقتصادی، مورد توجه بوده است صرفه جویی در مصرف انرژی را با عرضه خودروهای کم مصرف تحقق بخشید واز طریق عرضه خودروهای ارزان قیمت که هزینه تعمیرات ارزان و گسترده تری در کشور دارند، رضایت مشتریان را افزایش داد، در خدمات پس از فروش چه از طریق گسترش شبکه ها و مراکز تعمیراتی و نمایندگی های مجاز و چه از طریق امداد جاده ای و گسترش فروشگاه های مجاز لوازم یدکی، توانست در خدمت رسانی به مردم نیز بسیار موفق عمل کند.

سایپا در توسعه منطقه ای و کمک  به عدالت اجتماعی نیز از طریق سایت های مختلف خودروسازی در شهرهایی مانند کاشان و خمین و... دولت را در توسعه عدالت اجتماعی و توسعه صنعت در مناطق محروم یاری داده است و دسترسی به بازارهای داخلی و کشورهای همسایه را هدف قرار داده است.

              
                    تولید خودروهای با کیفیت تندر 90 و مگان با کیفیت بالا و با استقبال زیاد مردم
 
سایپا همچنین با تمرکز بررشد صادرات محصول و ایجاد سایت های خارج از کشور، به تحقق اهداف سند چشم انداز و افزایش قدرت اقتصادی ایران در منطقه توجه داشته و در سال های آینده یکی از شرکت هایی خواهد بود که می تواند در تحقق منویات مقام معظم رهبری در سند چشم انداز، بسیار کارآمد عمل کند ونام ایران و محصولات ایرانی را در کشورهای منطقه مطرح کند.

به دنبال تحولات شگرف در عملکرد گروه سایپا، ارزش سهام و بازدهی سهام سایپا ارزش یافته و تک تک سهامداران حتی سهامداران جزء بازار سهام رضایت کامل از عملکرد سرمایه گذاری و فروش و درآمد این شرکت بزرگ خاورمیانه دارند.

یکی از اهدافی که شرکت سایپا در تحقق آن موفق بوده است جلوگیری از واردات وخروج منابع ارزی کشور بوده است که از طریق تولید محصولات متنوع از ارزان قیمت و مصرف سوخت پایین تا محصولات با کیفیت گران قیمت انجام شده است. زیرا بخشی از مشتریان که برای استفاده از خودروهای با کیفیت به بازار واردات چشم دوخته بودند با مشاهده تولید خودروهای با کیفیت از جمله مگان، ماکزیما، نیسان و.... که از خدمات پس از فروش گسترده و مطمئنی برخوردار هستند، به جای خرید خودروهای وارداتی فاقد خدمات پس از فروش مناسب،  تمایل به محصولات گروه سایپا پیدا کردند.

سهام سايپا در صدر نقد شونده ترين سهام شركت‌هاي بزرگ و كوچك بورس قرار دارد و چون يكي از متغيرهاي اصلي براي خريد و فروش سهام رتبه نقدشوندگي آنها است، خريداران علاقه فراواني به خريد سهام سايپا دارند.

ارزیابی و مقایسه شاخص های اقتصادی و مالی خودروسازی سایپا نشان می دهد که سایپا  با تغییر مطلوب 2 رتبه ای فروش ، ارزش بازار بورس 2900 میلیارد تومانی ، رشد تعدادفروش  7.12 درصد ، رشد مبلغ فروش 10درصد همراه بوده است

سایپا در دو سال گذشته با رشد 22.5 درصدی تولید در دوره مدیریت پوستین دوز مواجه شده و تولید را از 622 هزار دستگاه به 762 هزار دستگاه افزایش داده وموفق به کسب عنوان صادر كننده نمونه خودروي كشور براي پنجمین بار شده و در سال 1389 نیز 45 هزار دستگاه به کشورهای مختلف صادر کرده و برای سال 90 نیزصادرات 75 هزار دستگاه و تولید نزدیک به 900 هزار دستگاه را هدف گرفته است.

گروه خودروسازي سايپا از رشد 300 درصدي صادرات محصولات اين گروه در سال 89 به نسبت سال 88 برخوردار بوده و با برنامه ريزي هاي انجام شده در سال 1389 بيش از 45 هزار دستگاه از محصولات گروه خودرو سازي سايپا به كشورهاي عراق، سوريه، الجزاير، مصر، ونزوئلا، جمهوري آذربايجان و سودان صادر شده است

تولید گروه خودروسازی سایپا نیز که در سال 87 معادل 622 هزار دستگاه بود در سال 89 به 761 هزارو 930 دستگاه رسید و به بزرگترین خودروساز سواری کشور تبدیل شد و در دوره مدیریت پوستین دوز در سال های 88و 89 تولید این شرکت 22.5  درصد یا 140 هزار دستگاه رشد کرده است و مدیریت جدید در افزایش تولید و صادرات این شرکت موثربوده است.

سایپا با 753 هزار و 741 دستگاه خودروی سواری به میزان 1881 دستگاه بیش از 751 هزار و 860 دستگاه خودروی سواری ایران خودرو، تولید داشته است و رتبه اول تولید خودروی سواری به سایپا اختصاص دارد و ایران خودرو در رتبه دوم قرار دارد

شاخص های مالی و اقتصادی سهام سایپا همچنان دراوج توجه سهامداران

 سهام سايپا در صدر نقد شونده ترين سهام شركت‌هاي بزرگ و كوچك بورس قرار دارد و چون يكي از متغيرهاي اصلي براي خريد و فروش سهام رتبه نقدشوندگي آنها است، خريداران علاقه فراواني به خريد سهام سايپا دارند .

ارزیابی و مقایسه شاخص های اقتصادی و مالی خودروسازی سایپا نشان می دهد که سایپا  با تغییر مطلوب 2 رتبه ای فروش ، ارزش بازار بورس 2900 میلیارد تومانی ، رشد تعدادفروش  7.12 درصد ، رشد مبلغ فروش 10درصد همراه بوده است

از آن جا که ماموریت اصلی شرکت های خودروسازی، تولید و فروش خودرو است، آمارهای موجود نشان می دهد که درصد رشد تعداد فروش خودرو در سال 88 نسبت به سال 87 در گروه سایپا 7.12 درصد بوده رشد مبلغ فروش نیزدر سال 88 برای گروه سایپا 10 درصد می باشد.

در این رابطه بالاتر بودن 16 درصدی ارزش واقعی سهام سایپا به میزان 2900 میلیارد تومان نسبت به ایران خودرو که 2500 میلیارد تومان بوده نشان می دهد که ارزش واقعی سهام دو شرکت در مقایسه با شاخص های صنعت خودرو، فاصله ای معنا دار دارند که موجب کشش بازار سرمایه به سمت سایپا شده است .

سایپا در دو سال گذشته با رشد 22.5 درصدی تولید در دوره مدیریت پوستین دوز مواجه شده و تولید را از 622 هزار دستگاه به 762 هزار دستگاه افزایش داده وموفق به کسب عنوان صادر كننده نمونه خودروي كشور براي چهارمين بار شده و در سال 1389 45 هزار دستگاه به کشورهای مختلف صادر کرده و برای سال 90 نیزصادرات 75 هزار دستگاه و تولید نزدیک به 900 هزار دستگاه را هدف گرفته است.

گروه خودروسازي سايپا از رشد 300 درصدي صادرات محصولات اين گروه در سال 89 به نسبت سال 88 برخوردار بوده و با برنامه ريزي هاي انجام شده در سال 1389 بيش از 45 هزار دستگاه از محصولات گروه خودرو سازي سايپا به كشورهاي عراق، سوريه، الجزاير، مصر، ونزوئلا، جمهوري آذربايجان و سودان صادر شده است

تولید گروه خودروسازی سایپا نیز که در سال 87 معادل 622 هزار دستگاه بود در سال 89 به 761 هزارو 930 دستگاه رسید و به بزرگترین خودروساز سواری کشور تبدیل شد و در دوره مدیریت پوستین دوز در سال های 88و 89 تولید این شرکت 22.5  درصد یا 140 هزار دستگاه رشد کرده است و مدیریت جدید در افزایش تولید و صادرات این شرکت موثربوده است.
 
                                             
                                                      سایپا کاشان پیشرفته و با سودآوری بالا در آینده مورد استقبال سهامداران کاشان وسراسر کشور خواهد بود
 

عواملي نظير روزهاي حضور شركت‌ها در تابلوهاي معاملات، تعداد خريداران، ميزان سهام معامله شده از نظر حجم، دفعات و ارزش معاملات از جمله مولفه هايي است كه در نقد شوندگي سهام تاثير زيادي دارند. همچنين به دليل رونق قابل توجه معاملات ، ورود سرمايه هاي جديد به بورس و نيز كاهش زمان توقف و بازگشايي نماد معاملاتي شركت ها ،اين متغير نسبت به قبل از وضعيت بهتري برخوردار بوده است.

آمار منتشر شده از بورس حاكي است، دراولين ماه سال جاري سهام شركت‌هاي سايپا، فولاد مباركه، مپنا، گروه بهمن و سرمايه گذاري صندوق بازنشستگي 5 سهم اولي بودند كه به راحتي خريد و فروش شدند و سرمايه گذاران در كمترين فرصت امكان داد و ستد سهام اين شركت‌ها را داشتند. به عبارتي رتبه نقد شوندگي سهام شركت هاي حاضر در بورس در سال جاري نشان مي‌دهد اين شركت‌ها ودر صدر آن ها سايپا، نقدشونده‌ترين سهام براي خريد و فروش هستند.

وقتي سهام شركتي اولين سهمي است كه به راحتي امكان خريد يا فروش را دارد سرمايه گذاران زيادي سهام آن شركت‌ را خريداري مي كنند زيرا در ميان 50 سهم نقد شونده اول قرار دارند و از اين طريق از احتمال قرار گرفتن در صف‌هاي خريد و يا فروش سهام دوري مي كنند. به عبارت ديگر مهم ترين ويژگي رتبه نقدشوندگي سهولت در خريد يا فروش سهام شركت‌ها است.

عواملي که موجب شده است سهام سايپا تا اين حد با استقبال فعالان بازار سرمايه و بورس و خريداران واقع شود شامل

تنوع محصولات

افزايش كيفيت محصولات

خدمات رساني مطلوب به مشتريان

نگاه ويژه به صنعت خودرو سازي

تغيير از وضعيت مونتاژكاري به طراحي و توليد محصولات- بومي كردن تمام مراحل طراحي و توليد با استفاده از متخصصان داخلي

تحقق وعده توليد نزدیک به 800 هزار خودرو در سال 89

رشد 300درصدي صادرات سايپا در سال 89 نسبت به سال 88

برنامه ريزي به موقع و مناسب براي سال 1390 از جهت ارتقاي كيفيت محصولات، خدمات پس از فروش، صادرات 75 هزار دستگاه خودرو

برخورداري از مدير عامل و مديران ارشد و مياني قوي و سيستم مديريت منسجم در كليه سطوح سازماني

استفاده از آخرين فناوري هاي توليد خودرو با به كارگيري مهندسان، كارشناسان، تكنسين ها و كارگران متخصص و ماهر ،آموزش ديده و داراي علقه شديد به سازمان متبوع خود

همچنین گسترش همكاري با ساير خودرو سازان داخلي، احداث كارخانه در نقاط جديد، بازاريابي جديد داخلي و خارجي، حفظ و افزايش سهم در بازارهاي موجود، ارتقاي هر چه بيشتر كيفيت محصولات، حفظ منافع سهامداران از طريق فروش سهام سايپا با قيمت هاي مناسب و...از جمله برنامه هاي سال1390 سايپا است .

همچنین  شا خص های مختلفی در توجه سهامداران به قدرت اقتصادی ومالی سایپا نقش داشته است که شامل موارد زیر است:

كسب عنوان صادر كننده نمونه خودروي كشور براي چهارمين بار

كسب رتبه برتر خدمات پس از فروش خودروهاي تجاري براي دهمين دوره متوالي

كسب مقام نخست رضايتمندي مشتري در حوزه خدمات فروش براي پنجمين سال متوالي

راه اندازي كارخانه سايپا كاشان با ظرفيت توليد سالانه 150 هزارخودرو

آغاز تحويل خودروي تيبا با ارائه كارت نارنجي 6 ستاره

عبور از مرز توليد 4 ميليون دستگاه خودروي سواري

رونمايي از اولين كاميون شكل يافته داخلي شركت سايپا ديزل

خريد سهام شركت توسعه صنايع خودرو به منظور انتظام مربوطه و اجراي سياست هاي توسعه پلت فرم مشترك L90

خريد سهام بزرگترين شركت توليد ورق گالوانيزه خودرو خاورميانه در استان چهار محال و بختياري

روند حرفه ای انتخاب مدیران و پرهیز از سیاسی کاری
روند انتصابات و انتخاب مدیران سایپا در سال های اخیر با تدبیر و ارزیابی فنی و حرفه ای همراه بوده است و کمتر تحت تاثیر مسائل سیاسی بوده است. اهمیت انتخاب مدیران شایسته سالار از زمان مدیرعاملی احمد قلعه بانی مورد توجه تیم مدیران ارشد سایپا قرار گرفت و به صورت حرفه ای با موفقیت چشمگیر همراه بود.

 تاثیر مدیران کارآمد وشایسته بر میزان تولید، سودآوری، تنوع، خدمات پس از فروش و رضایت مشتری، رشد درآمد سهام سایپا و... به گونه ای بود که کارشناسان صنعتی و بازار سرمایه معتقد بودند بزرگترین و چشمگیر ترین تحولات مدیریتی و صنعتی در تاریخ صنعت خودرو در دوره قلعه بانی رخ داده است و این موضوع مبنا وریشه بسیاری از تحولات و موفقیت های بعدی سایپا بود.

 زیرادر این دوره مدیرانی در بدنه و متن حرکت سایپا تربیت شده اند و ارتقا یافتند که بعدها هر یک از آنها توانستند مجموعه های بزرگی را در صنعت خودرو هدایت کنند و سکان رشد و توسعه این صنعت را به دست بگیرند.

 با تکیه بر همین تجربه موفق و چشمگیر، سایپا و شرکت های زیر مجموعه آن توانسته است مدیران خود را از متن صنعت خودرو و خود سایپا انتخاب کند

 در سال 1388 برای انتخاب مدیرعامل و اعضای هیات مدیره، مسوولان ارشد دولت، سازمان گسترش و وزارت صنایع و معادن در کنار مدیران شناخته شده کشور، اسامی مختلفی از بدنه خود شرکت سایپا در لیست نامزدهای مدیریت داشتند و دست آنها برای انتخاب کسی که از متن صنعت خودرو و خود شرکت سایپا باشد باز بود.

 وقتی نام پوستین دوز مطرح شد، در ابتدا بسیاری تصور نمی کردند که او انتخاب شود و موفق باشد اما انتخاب او با حمایت اکثر کارکنان و مدیران سایپا همراه بود . پوستین دوز برای تشکیل هیات مدیره و انتخاب مدیران عملیاتی و شرکت های زیرمجموعه از پارس خودرو، مگاموتور، زامیاد، سازه گستر گرفته تا سایپا کاشان و مدیران ستادی، از بین مدیران و کارکنان سایپا افراد را انتخاب کرد، به آنها اعتماد کرد، بسیاری از مدیران را ارتقا داد و با حفظ سمت در جای دیگری استفاده کرد.

 این نوع اعتماد و ارتقای مدیریتی باعث شد که میزان محبوبیت پوستین دوز هر روز بیشتر شود و حمایت از او افزایش یابد.

  مدیران و هیات مدیره در زمان پوستین دوز برامده از صنعت و سایپا بود و همین امر باعث شد که ناظران سیاسی و اقتصادی در خارج از شرکت سایپا در یابند که پوستین دوز مانند یک تکنوکرات و مهندس کارآمد و حرفه ای عمل می کند و به جای آن که تحث تاثیر انتخاب ها و سفارش های سیاسی باشد و به تغییر اتوبوسی مدیران معتقد باشد، به گونه ای عمل کرد که بسیاری را متعجب کرد.

 اعتماد او به کارکنان و مدیران باعث شد که رشد ارزش سهام، تولید و فروش وسودآوری و... بیش از پیش بینی ها تحقق یابد و همین امر باعث شد که کارکنان نیز به او اعتماد کنند و این کار زمینه ساز موفقیت های بعدی بود.

 کارگران در راستای برنامه های پوستین دوز جان فشانی و استقبال  کردند. یکی از بزرگترین خصوصی سازی های تاریخ اقتصاد ایران درسایپا اتفاق افتاد و یکی از بهترین توصیه های کارشناسان یعنی روش  واگذاری سهام به کارکنان شرکت با موفقیت انجام شد و شرکت سرمایه گذاری سایپا مالک 18 درصد سهام واگذار شده دولتی شد و سهم کارکنان سایپا از سهام و مالکیت این شرکت بالا رفت.این موضوع باعث رشد انگیزه های کارگران و مدیران شد و سرعت تحولات، تولید، سرمایه گذاری، حمایت از مدیریت وبرنامه های سرمایه گذاری شد.

 خرید 67 درصدی سهام شرکت ورق خودرو در چهار محال و بختیاری موجب شد تا بسیاری از کارشناسان نسبت به روش های سرمایه گذاری و مغز متفکر مالی و اقتصادی مدیریت سایپا اطمینان حاصل نمایند و مطمئن شوند که این شرکت آینده خوبی را برای سهامداران خود پیش رو دارد.
 
                              
 تاکید پوستین دوز بر خدمات پس از فروش، امدادخودرو، توسعه صادرات و تحقق برنامه پرواز 95
 
پرداخت سود قابل توجه به سهامداران، رشد شاخص سهام سایپا، رشد معاملات در بورس، برنامه های گفت وگو بین کارگزاری های بورس و کارشناسان برجسته بورس با مدیران سایپا و.. باعث شد که توجه بسیاری از سرمایه گذاران و سهامداران به سایپا جلب شود.

 تحول در شرکت پارس خودرو، تمرکز تولید ال 90  زیرنظر پارس خودرو، تولید کامیون ملی در سایپا دیزل، استقبال گسترده مردم از محصولات پراید و سودآوری آن، تولید کیفی مگان و ال 90 در این شرکت، راه اندازی سایپا کاشان با تحولات گسترده منطقه ای و صنعتی آن، سرعت بخشیدن به تولید تیبا به عنوان خودروی ملی ساخت سایپا و تلاش برای کاهش تاخیر در تحویل این خودرو به مشتریان، تحول در شرکت زامیاد و سازه گستر، موفقیت مگاموتور و بسیاری از شرکت های قطعه سازی سایپا در طرح تولید ال90، توسعه همکاری ها با شرکت های فرانسوی و کره ای، برنامه توسعه سایت های سایپا در کشورهای دیگر و... تحولات عمده ای هستند که ظرف کمتر از دوسال در زمان مدیریت پوستین دوز رخ داده است .

 این تحولات که ریشه در زیرساخت های مدیریتی و فنی دوره مدیریت احمد قلعه بانی دارد باعث شد که مدیرعامل کنونی سایپا از چند برنامه 5 ساله و 10 ساله برای آینده سایپا سخن بگوید و بعد از برنامه سمت90، چند برنامه دیگر مورد توجه قرار گرفته است.

 شرکت سایپا در 4 سال گذشته به اندازه 40 سال قبل از آن خودرو تولید کرده است و گذشتن از مرز 888 هزار دستگاه نشان دهنده قدرت گرفتن این شرکت به عنوان الگوی صنعت ایران و خاورمیانه است.

 امروز در گوشه و کنار کشور و کشورهای منطقه، محصولات سایپا به چشم می خورد و از محصولات متنوع، از ارزان گرفته تا لوکس و باکیفیت، همه جا نام سایپا، امداد خودروی سایپا، خدمات پس از فروش و... به چشم می خورد.

 انتصاب مدیران کاری و غیر سیاسی از بدنه سایپا، باعث جلب اعتماد بسیاری از کارشناسان، نمایندگان مجلس و مردم شده است، نوع عملکرد مدیریت سایپا در رابطه با خصوصی سازی و اهمیت دادن به کارگران و کارکنان باعث ایجاد جوی آرام و بدون تنش شد و حمایت کارکنان و محبوبیت مدیران ارشد سایپا و تلاش کارکنان در تولید و فروش و خدمات پس از فروش را به دنبال داشت.

 اتوبوسی عمل نکردن و پرهیز از تغییرات شدید و بدون دلیل در ابتدای کارو تغییرات مدیریتی در طول ماه های بعد، باعث شد که سایپا الگویی برای بسیاری از شرکت های دولتی، خصوصی، در حال واگذاری و... باشد.

 نوع برخورد با انتقادات و حاشیه های سیاسی و صبر و تحمل و مدارا و پاسخ علمی و فنی به آنها دادن باعث شد که مدیران سایپا به الگویی برای سایر مدیران تبدیل شوند که کار و تلاش را محور قرار می دهند و به انتقادها با حوصله و مدارا پاسخ می دهند.

 راه طی شده سایپا از رشد سرمایه گذاری ها گرفته تا تنوع تولید، سودآوری، خصوصی سازی، رشد شاخص سهام و... باعث شده که الگویی برای شرکت های صنعتی باشد.

امروز مدیران سایپا از پوستین دوز مدیرعامل گرفته تا جمشید ایمانی رئیس هیات مدیره، مدیرعامل سایپا یدک وخدمات پس از فروش، و... هر یک به تنهایی به مدیرانی توانمند، حرفه ای، با نفوذ، پرکار و خوش فکر وبا نفوذ کلام تبدیل شده اند که قادرند شرکت ها و مجموعه های بزرگ را اداره کنند.

 ایجاد چنین تیم مدیریتی بدون شک ریشه در نگاهی دارد که در سال های اخیر در سایپا حاکم بوده و آن اعتقاد به کار تیمی، اعتماد به همکاران و کارکنان بدنه سایپا و همکاری و حمایت همه جانبه است. امروز سایپایی بودن به افتخاری تبدیل شده و هریک از کارکنان سایپا رسانه ای  برای تبلیغ محصولات و حمایت از کارکنان و مدیران آن است و این مهم، به خاطر حمایت ها، اعتمادها و همکاری هایی بوده که عامل ایجاد آن، خوش فکر بودن و تدبیرمدیرانی چون قلعه بانی و پوستین دوز است.

 این راه طی شده، تجربه و الگویی است که بررسی ابعاد و جوانب آن می تواند مانند یک کلاس درس، دانشجویان، مدیران و علاقه مندان به توسعه اقتصاد کشور و جهاد اقتصادی را راهنمایی کند زیرا اخلاق کاری، اعتماد وارتقای مدیران، رشد فنی و حرفه ای، تدبیر در سرمایه گذاری، مدارا در پاسخ گویی، نفوذ کلام در عرصه صنعت و اجتماع، برنامه ریزی در تولید و کار وتلاش، روحیه و انگیزه برای کار بیشتر، احساس تعلق کارگران به سهام و مالکیت و آینده شرکت، اعتماد سهامداران به آینده، جلب توجه فعالان بورس، حمایت از همکاران و.. در آن دیده می شود و نگاه  سایپا به جهانی شدن صنعت خودرو، حضور در کشورهای منطقه و.. نیز باعث شده که شرکتی در قد وقواره جهانی و منطقه ای داشته باشیم که حتی می تواند الگویی برای شرکت های منطقه باشد تا راه رشد و موفقیت را طی کنند.

 به نظر می رسد که مدیران سایپا حضور اجتماعی خود را افزایش داده اند و به دنبال خدمت در تشکل های صنعتی و بازرگانی و مدنی هستند تا از تجربیات خود در صنعت خودرو، در ارتقای بازرگانی و صنعت کشور نیز استفاده کنند.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها