ایران هسته ای: ویروس دوکو که اکنون تقریبا در حال سرایت به همه مجتمع های صنعتی اروپاست، بدل به یک نگرانی امنیتی جدی برای کشورهای غربی شده است.
حدود یک هفته پیش شرکت امنیت کامپیوتری سیمانتک با انتشار مقاله ای روی وب سایت خود از کشف این ویروس خبر داد و تاکید کرد که دوکو می تواند علاوه بر جاسوسی و جمع آوری اطلاعات از سیستم های صنعتی، امکان در اختیار درآوردن کنترل آنها برای کسی که به اطلاعات گردآوری شده دسترسی داشته باشد را هم فراهم کند.
نکته مهم در گزارش سیمانتک که بعدها توسط کمپانی های دیگری مانند سکیوریتی وایبز هم تایید شد این است که دوکو شباهتی بی مانند به استاکس نت دارد و بدون شک هر کسی که دوکو را نوشته یا همان نویسنده استاکس نت است و یا اینکه توانسته به کد اصلی آن دست پیدا کند.
پیش از این منابع غربی خبر داده بودند که استاکس نت با مشارکت انگلیس، آلمان، اسراییل و امریکا نوشته شده و اسراییلی ها آن را در مجتمع غنی سازی شبیه نطنز در دیمونا تست کرده اند. منابع غربی در این باره اتفاق نظر داشتند که هدف استاکس نت که بر مبنای نرم افزار اسکادای زیمنس عمل می کرد حمله به برنامه هسته ای ایران بوده است. اما در این زمینه هم اجماع وجود دارد که ایران توانست استاکس نت را مهار کند و عملا برنامه غنی سازی ایران در اثر حمله استاکس نت نه فقط متوقف نشد بلکه حتی سرعت بیشتری هم پیدا کرد.
اکنون که دوکو حمله خود به اروپا را آغاز کرده، برخی تحلیلگران امور فناوری اطلاعات در غرب که روی فضاهایی مانند فیس بوک و اسکایپ تبادل نظر می کنند این حدس را مطرح کرده اند که ممکن است دوکو نوعی کرم ایرانی باشد که با هدف انتقام جویی از حمله استاکس نت نوشته شده است.
آنچه از دید این تحلیلگران این ظن را تقویت می کند این است که به احتمال قوی ایران توانسته به کد اصلی استاکس نت دست پیدا کند والا قادر به مهار آن نمی بود و اگر ایران به این کد دسترسی پیدا کرده باشد آن وقت طراحی نرم افزاری مانند دوکو برای آن هیچ وجه دشوار نیست.
اگرچه هیچ منبعی در داخل ایران این موضوع را تایید یا تکذیب نکرده ولی طرح این مسئله در محافل فنی غرب نشان دهنده آن است که نگاه غربی ها به عمق توانایی ها فنی ایران و همچنین عمق ضربه پذیری خود هر چه بیشتر در حال واقعی شدن است.