وی افزود: بعد از اسلام و ولایت، برترین نعمتی که ملت ما دارد، بسیج است. انتظار این است که با سازندگی یک نسل بتوانیم نظام الگو و پیشتاز ایران اسلامی را بسازیم. وقتی سخنان رهبر انقلاب را مرور میکنیم، مطالبات ایشان از خودمان هم مدنظر باشد. همه کلام بر سر سازندگی انسانهاست.
نقدی یادآور شد: شما باید کاری کنید که وقتی دانشآموز به دانشگاه میرسد، یک نیروی خودجوش و خودکار باشد و احتیاجی نباشد کسی روی او کار کند. جوانانی که به جبهه آمدند، به ندرت کسی برایشان کلاس احکام گذاشت، اما در وجودشان شوری ایجاد شد که همه رساله را خودشان از بر خواندند.
فرمانده بسیج مستضعفین خاطرنشان کرد: اینها با رفتار بروکراتیک حاصل نشد، بلکه انسانهای الگویی جلودار بودند، مانند شهید برونسی، شهید صیاد شیرازی و... که نوجوانان و جوانانی که به جبهه آمده بودند، آنها را میدیدند و راهشان را انتخاب میکردند. فرماندهان بزرگ سرنوشتساز ما همه جوان بودند.
نقدی در ادامه سخنان خود بر ضرورت تمرکز بر روی ویژگیهای مثبت تأکید و تصریح کرد: قبل از این که نیمهخالی لیوان را ببینیم، قسمت پر را ببینیم و از خودمان بپرسیم با این سرمایه عظیمی که در اختیار ماست، چه کردیم؟ فرصتها را دریابید از آنها استفاده کنید. چیزی که در میدان کار را پیش میبرد، ابزار و وسایل و بروکراسی نیست، ارتباطات دلی است.
وی اضافه کرد: یکی از شاخصهای اصلی حوزه دانشآموزی مطلوب، این است که دانشآموزان مثل پروانه دور شمع وجود فرمانده حوزه بچرخند. فرمانده بتواند با آنها رابطه دلی و فکری برقرار کند. شبکه انسانی اصلیترین مطلب است.
نقدی تأکید کرد: فرمانده هر حوزه باید در هر مدرسه ارتباطی شبیه به ارتباط خانوادگی را برقرار کند. اگر این اتفاق نیفتد، همه کارهای دیگر مانند راهیان نور، میدان تیر و... اگر در خدمت شکلگیری شبکه انسانی قرار نگیرد، ارزش ندارد. لذا از راهیان نور برای شکار کردن دلهای آماده استفاده میکنید.
وی خاطرنشان کرد: اگر این کار را انجام دهید هیچ فرماندهی به شما به چشمِ سیاهی لشگر نگاه نمیکند. نوع نگاه فرماندهان به بسیج دانشآموزی را با کار و عمل خودتان عوض کنید، که اگر سیستمتان اداری نباشد، این اتفاق میافتد. کار شبکهای را جدی بگیرید.