به گزارش پایگاه 598 به نقل از باشگاه خبرنگاران، سرانجام پس از کش و قوسهای فراوان وزیر علوم دولت یازدهم برای استیضاح روانه بهارستان می شود؛ فرجی دانا نخستین وزیر دولت اعتدال است که طعم استیضاح نماینگان مجلس نهم را خواهد چشید.
روز سه شنبه هفته گذشته در جریان جلسه علنی مجلس، طرح استیضاح وزیر علوم با 51 امضا از سوی هیئت رییسه اعلام وصول شد؛ اعلام وصولی که به اعتقاد مخالفان سرسخت فرجی دانا باید در ماه گذشته صورت میگرفت.
اواسط تیرماه بود که بحث استیضاح وزیر علوم به سوژه اول بهارستان بدل شده بود و اکثر نمایندگان با توجه به شیوه مدیریتی فرجی دانا در کسوت وزارت علوم، خواهان استیضاح وی بودند.
اما در روز 16 تیر در شرایطی که استیضاحکنندگان بر کشاندن وزیرعلوم به صحن بهارستان اصرار میورزیدند، جلسهای در دفتر رئیس مجلس با حضور فرجی دانا و نمایندگان متقاضی استیضاح برگزار شد؛ در این جلسه که حداد عادل رییس فراکسیون اصولگرایان مجلس نیز حضور داشت مقرر شد تا استیضاح وزیر علوم تا یک ماه آینده متوقف شود.
در جلسه فوقالذکر همچنین به حجتالاسلام ابوترابیفرد نایب رئیس مجلس و حدادعادل رییس فراکسیون اصولگرایان ماموریت داده شد تا موارد استیضاح و تعهدات وزیر علوم نسبت به رفع نگرانی نمایندگان متقاضی استیضاح را بررسی کنند.
"اگر در مدت یک ماه آینده موارد استیضاح خدای ناکرده رفع نشود، روند استیضاح دوباره به جریان خواهد افتاد". این جمله را قاسم جعفری سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس پس از توقف طرح استیضاح فرجی دانا اظهار داشت.
حالا یک ماه از فرصت اعطایی مجلس به وزیر علوم گذشته است و اعلام وصول طرح استیضاح فرجی دانا نشان داد که حتی هئیت رییسه تعامل گرا مجلس هم امید چندان به تغییر رویه وی در مدیریت وزارت علوم ندارد.
برخی از متقاضیان استیضاح وزیر علوم معتقدند که فرجی دانا نه تنها از این فرصت یک ماهه در جهت رفع نگرانی نمایندگان بهره نگرفته است، بلکه با رفتار خود به نوعی به نمایندگان مردم دهن کجی کرده است.
فرجی دانا که پس از سرپرستی 3 ماهه توفیقی، بر کرسی وزارت علوم تکیه زده بود، از حساسیت نمایندگان به حوزه دانشگاه و آموزش عالی نیک آگاه بود، بخصوص آنکه اولین وزیر پیشنهادی برای تصدی وزارت علوم(میلی منفرد) نیز بدلیل برخی مواضع مردود در جریان فتنه 88 با نه نمایندگان مجلس مواجه شده بود.
اما فرجی دانا گویا حساسیت ویژه نمایندگان به حوزه تحت تکفلش را نادیده گرفت و بدون توجه به ضرورت تزریق ارامش به محیط دانشگاه جهت تسریع در روند رشد علمی، با انتصابات، عزلها، اظهارات و اقدامات خود در شیپور ناآرامی دمید.
اولین اقدام فرجی دانا به انتصاب معاونین از سوی او باز میگردد؛ با اینکه میلیمنفرد نتوانسته بود رای اعتماد نمایندگان را جلب کند و همچنین توفیقی با توجه به اقداماتش در دوران سرپرستی، در صورت معرفی بعنوان وزیر، قطع به یقین با رای منفی نمایندگان مواجه میشد، اما فرجی دانا بدون توجه به این موارد، میلی منفرد و توفیقی را بعنوان معاونین خود منصوب کرد، اقدامی که به نوعی دهن کجی به رای و نظر نمایندگان مردم محسوب میشد.
البته هنجارشکنی و قانونستیزی فرجیدانا در انتصاب معاونین تنها محصور در انتصاب میلی منفرد و توفیقی نماند بلکه به گفته یکی از نمایندگان مجلس، 5 تن از معاونین وزیرعلوم نیزعلیرغم عدم تایید صلاحیت از سوی وزارت اطلاعات توسط فرجی دانا به کار گرفته شدند.
فرجی دانا در گام بعدی،تغییرات گستردهای را در بدنه وزارتعلوم ایجاد کرد و 23 تن از روسای دانشگاهها و پژوهشگاهها از جمله رؤسای دانشگاههای خواجهنصیر، پیامنور، اصفهان، گیلان، شیراز، یزد، تبریز، علم و صنعت، علامه طباطبایی، فردوسی مشهد و... را عزل کرد تا رکوردی بیسابقه را در این زمینه به نام خود ثپت کند.
البته چرخهای بولدوزر فرجی دانا تنها از روی روسای دانشگاهها عبور نکرد بلکه "سیدحسین حجازی" رئیس حراست وزارت علوم نیز بدلیل ممانعت از حضور افراد مرتبط با فتنه در این وزارتخانه توسط فرجی دانا برکنار شد.
بازگرداندن دانشجویان ستارهدار نیز یکی دیگر از اقدامات فرجی دانا بود، اقدامی که در زمان سرپرستی توفیقی کلید زده شد و فرجی دانا نیز به استمرار آن اصرار ورزید.
"در مورد بازگشت دانشجویان ستارهدار و محروم از تحصیل یک روال قانونی طی شده و با توجه به مستنداتی که داریم جای هیچگونه نگرانی در رابطه با شکایت نمایندگان وجود ندارد"؛ این بخشی از اظهارات فرجی دانا پیرامون اعتراض نمایندگان در خصوص بازگشت دانشجویان ستارهدار به دانشگاه بود.
اصرار و ابرام فرجی دانا در بازگرداندن دانشجویان ستارهدار به دانشگاهها و همچنین بکارگیری مدیران، معاونین و استادان فعال در فتنه 88 در حالی بود که مقام معظم رهبری در دیداری که یازدهم تیر با برخی از استادان دانشگاههای کشور داشتند طی بیاناتی ارزشمند تبدیل شدن دانشگاهها به باشگاه سیاسی را سم مهلکی برای حرکت علمی در کشور دانستند.
جنجال فرجی دانا و اطرافیان وی در وزارت علوم پیرامون استفاده غیرقانونی برخی نمایندگان مجلس و وابستگان دولت قبلی از بورسیههای تحصیلی در حالی است که اخیرا یکی از سایتها لیستی را از بورس شدههای غیرقانونی منتشر کرده است که در آن لیست نام فرزندان 4 معاون فرجی دانا نیز به چشم می خورد.
اما پس از قطعی شدن استیضاح فرجی دانا، طیف افراطی منتسب به اصلاح طلبان ماشین پروپاگاندای خود را به راه انداخت، اعضای طیف مزبور که در تاسیس فراکسیون وکیلالدولهها و ایجاد انشعاب در فراکسیون رهروان ولایت مجلس ناکام مانده بودند، پس از اعلام وصول طرح استیضاح فرجی دانا سعی کردند تا در مطبوعات تحت لوای خود چنین القاء کنند که استیضاح فرجی دانا خواست مجلس است حال آنکه تمام نمایندگان اصولگرای مجلس اعم از رهروانیها،پایداریها و اعضای فراکسیون اصولگرایان همگی متفقالقول خواهان استیضاح وزیر علوم هستند و این نکته در سخنان و مصاحبههای آنها به وضوح قابل مشاهده است.
صفر نعیمی زر سخنگوی فراکسیون رهروان ولایت در مورد استیضاح فرجی دانا چنین میگوید: فراکسیون در زمان طرح بحث موضوع استیضاح معتقد بود که به وزیر مهلت یک ماهه داده شود، تا ایشان نظرات استیضاحکنندگان را جلب کند، اما ایشان از این فرصت استفاده نکرد و ایشان دهنکجی کرد و نظرات نمایندگان را ندیده گرفت.
البته نعیمی زر این را هم پیش بینی کرده است که فرجی دانا به احتمال 90 درصد نمی تواند رای اعتماد مجدد نمایندگان مردم را کسب کند.
همچنین موسی غضنفرآبادی عضو دیگر فراکسیون رهروان ولایت در خصوص استیضاح فرجی دانا معتقد است که دولت به دلیل رودربایستی نمیتواند وزیر علوم را عزل کند و استیضاح وی، کمکی به دولت است لذا مجلس در این زمینه به دولت کمک میکند.
اما بیتردید قطعی شدن استیضاح وزیر علوم پیام مشخصی را از سوی بهارستان به مقصد پاستور روانه میکند، پیامی که دربرگیرنده عمق نگرانی نمایندگان مجلس در خصوص حضور افراطیون و فتنه گران در بدنه این وزارتخانه مهم و کلیدی است؛ اگرچه رییس جمهور محترم با اقوال و اعمال خود ثابت کردهاند که در مدار تعامل و اعتدال قرار دارند اما اظهارات اخیر معاون پارلمانی رییسجمهور مبنی بر همسو بودن وزیر بعدی علوم در صورت رای آوردن استیضاح فرجی دانا، نوعی دهن کجی به نمایندگان مردم و ورود به مدار لجاجت و عناد قلمداد میشود.