اما علت اصلی کمک امریکا چیست؟ و آیا تاکنون این کمک ها نتیجه ای برای رژیم صهیونیستی و این کشور داشته است؟ در پاسخ به این دو سوال باید به مطالبی رجوع کرد که کارشناسان علوم سیاسی و نظامی امریکا در رسانه های دیداری و شنیداری و جراید بین المللی انتشار می دهند. دکتر آزریل برمانت، محقق موسسه مطالعات امنیت بین الملل دانشگاه تل آویو در مطلبی نوشت کاخ سفید قصد دارد با تجهیز سیستم های دفاعی اسرائیل، برترین متحد خویش در منطقه را به بالاترین سطح قدرت برساند تا دشمنان خود –از جمله ایران- را کنترل نماید. وی با اعتراف به ناکارمد بودن سیستم های جنگی اسرائیل نوشت: ”عملیات های پی در پی حماس اثبات کردند که منطق پشت ساخت سیستم دفاعی گنبند آهنین، غلط است. اسرائیل و امریکا گمان می کردند با مهار دشمن در هوا، از او در امان خواهند بود و به همین دلیل برای ساخت گنبند آهنین هزینه های گزافی را متحمل شدند اما حماس با ساخت تونل های زیرزمینی متعدد، اشتباه بودن خیال خام آنان را روشن ساخت. اسرائیل مدعی است 90% موشک های حماس را در هوا رهگیری می کند، پس با این وجودچرا از راه زمینی نیروهای خود را به غزه فرستاد؟ واقعیت این است که موفقیت آمیز بودن نقشه ی تونل های زیرزمینی حماس علت و انگیزه ی گسیل ساختن نیروهای زمینی ارتش اسرائیل به غزه است! این امر نشان میدهد که گنبد آهنین هرچقدر هم که پیشرفته باشد نخواهد توانست امنیت اسرائیل را تضمین کند!"
اگر ادعای ارتش رژیم صهیونیستی مبنی بر رهگیری حدود90% موشک های حماس را بپذیرم –که بعید است- باید در نظر داشت که این موشک ها، راکت هایی ساده با تکنلوژی پایین هستند که امکان ساخت آنها در شرایط محدود غزه وجود داشت؛ اما همین راکت های ساده توانستند باگی به بزرگی 10% در گنبد آهنین ایجاد کنند و یقینا در صورت پیشرفت تکنلوژی این موشک ها، امنیت اسرائیل به کلی از بین خواهد رفت.
البته برخی کارشناسان معتقدند اگر همین سیستم دفاع موشکی نبود حماس قطعا بسیار زودتر از این از راه تونل های زیرزمینی به امنیت اسرائیل لطمه وارد می کرد. اما بیشتر به نظر می رسد هوشمندی حماس است: نظامیان حماس با سرگرم نمودن اسرائیل به موشک ها، از راه زیرزمینی به اسرائیل لطمه وارد می کند! امریکا نیز در این دام افتاده و با هزینه کردن صدها میلیون دلار در تجهیز هرچه بیشتر اسرائیل انتظار دارد با این روش امنیت اسرائیل فراهم آید!
برمانت معتقد است سیستم هایی نظیر سپر دفاعی اسرائیل، فقط به درد دفاع در برابر هجوم دشمنانی نظیر ایران می خورند که امکان حمله ی زمینی به اسرائیل را ندارند. اگرچه ایران نیز بیکار ننشسته است و با پیشرفته تر ساختن هرچه بیشتر موشک های خود، احتمال فرار آنان از سپر موشکی اسرائیل را بیشتر می کند.
اما موفقیت آمیز بودن سپر دفاعی اسرائیل در مقابل حماس از جهتی دیگر نیز برای امریکا بسیار حائز اهمیت است: طراحی اصلی گنبد آهنین اسرائیل، توسط متخصصین امریکایی انجام پذیرفته و با تبلیغی که برای آن انجام داده اند متقاضیان زیادی برای داشتن این سیستم پیدا شده است. هم اکنون متحدان امریکا در اقصی نقاط جهان مانند عربستان، قطر، امارات، عمان، کویت، لهستان و ژاپن با اعتماد به امریکا و خرید این سیستم انتظار دارند از تهدیدات موشکی دشمنان خود در امان باشند، حال اگر این سپر موشکی در اسرائیل نتیجه ندهد قطعا مشتریان خود را از دست خواهد داد. علت هزینه کردن کاخ سفید برای تجهیز بیشتر این سیستم نیز همین است. بدین ترتیب امریکا هم از محل فروش تجهیزات نظامی سود قابل توجهی خواهد کرد و هم متحدین خود در غرب آسیا را علیه ایران تجهیز خواهد کرد.
اما همانگونه که در ابتدا مشخص شد صغرای این مسئله غلط است زیرا هیچ تضمینی وجود ندارد که فقط با مهار هوایی دشمن، امنیت در منطقه ی مورد نظر تامین گردد.