به گزارش پایگاه 598،نخستین برنامه «90» در سری جدید که شامگاه دوشنبه 14 مرداد ماه روی آنتن رفت به بررسی مسائل مختلفی از جمله ابطال کارتهای معافیت برخی از بازیکنان، سقف قراردادها و همچنین مالکیت باشگاه راهآهن پرداخت.
در بخشی از برنامه نود دیشب، عادل فردوسیپور با انتقاد از صدور کارتهای معافیت بدون در نظر گرفتند ضوابط لازم به انتقاد از صادرکنندگان کارتهای معافیت از جمله سازمان نظام وظیفه و وزارت علوم، اداره گذرنامه و دیگر نهادها پرداخت.
بختیار رحمانی، بازیکن تیم ملی فوتبال ایران که مهمان تلفنی برنامه «90» بود، با اشاره به فشارهای زیادی که در این مدت به او وارد شده، خاطرنشان کرد: کارت معافیتم را با استفاده از سهمیه جبهه پدرم دریافت کردهام و برای اثبات این امر حاضرم هر مدرکی را که از من بخواهند، ارائه دهم. در این مدت نخستین نفری بودم که در این رابطه به نوعی از من بازجویی شد و داوطلبانه خودم برای این امر در تهران حضور پیدا کردم. متاسفانه در طول این مدت با آبروی من بازی شد و حاضرم اثبات کنم که مشکلی در صدور کارت معافیت برایم وجود نداشته است.
رحمانی در پاسخ به سوالی در مورد پارگی رباط صلیبیاش نیز گفت: این اتفاق در یک بازی تشریفاتی در زادگاهم رخ داد و متاسفانه سبب شد تا چندین ماه از میادین دور باشم. این امر به هیچ عنوان ارتباطی با مباحث پیش آمده در مورد کارتهای معافیت ندارد. پدر من 100 درصد در جنگ تحمیلی حاضر بوده و من با همرزمان پدرم و چندین امام جمعه در این باره صحبت و امضاهای آنها را نیز دریافت کردهام.
سعید حلافی هم که این روزها نامش در مورد ابطال کارت معافیت سربازیاش مطرح شده است، با بیان این که به صورت کاملا قانونی مراحل معافیتش را طی کرده است، اظهار کرد: زمانی که در اهواز بودم با مشکل جسمی مواجه شده و به همین خاطر هفت ماه به دنبال گرفتن معافیت بودم. کارم را به صورت قانونی طی کردهام و در آن زمان پزشک تایید کرده بود باید عمل شوم ولی این عمل را انجام ندادم. در نهایت چند روز پیش وقتی مجددا مورد آزمایش قرار گرفتم، پزشکان درجه این بیماری را از سه به دو و نیم کاهش داده و به همین خاطر کارت معافیت من را ابطال کردند.
این بازیکن در ادامه صحبتهای خود با درخواست های مکرر از عادل فردوسیپور خواستار پیگیری ابطال کارتهای معافیت برخی از بازیکنان فوتبال و از جمله خود شد و گفت: در صورتی که این اتفاق رخ دهد دو سال از فوتبال من نابود میشود و از شما میخواهم که به صورت جدی این مساله را پیگیری کنید.
عادل فردوسیپور که برای پیگیری صدور کارتهای معافیت برای حدود 105 تن از بازیکنان فوتبال خواستار پیگیری از طریق مراجع مختلف بود، اظهار کرد: با دیگر سازمانهای مرتبط با این قضیه از جمله سازمان نظام وظیفه برای پاسخگویی صحبت کردهایم ولی آنها ترجیح دادند در این برنامه اظهارات خود را بیان نکنند.
در بخش دیگری از این برنامه مساله سقف قراردادها مطرح شد و مهدی تاج به عنوان مهمان تلفنی توضیحاتی در این رابطه اظهار کرد. رییس سازمان لیگ گفت: خوشحال هستم که مسیر خوبی را در این زمینه طی کردهایم. در این میان بیشتر باشگاههای لیگ برتر بودجهای را به ما اعلام کرده بودند که قابل قبول بود و فقط بودجه چهار باشگاه پرسپولیس، استقلال، سپاهان و تراکتورسازی کمی دچار مشکل بود. مطمئن باشید اگر باشگاهها میخواستند مانند دورههای پیش هزینههای غیرشفافی را پرداخت کنند، به جایی میرسیدیم که باید لیگ را تعطیل میکردیم. مبلغ کل قراردادهای این فصل 151 میلیارد تومان بود و سازمان بازرسی کل کشور به همراه سازمان لیگ فوتبال بررسیهای دقیقی در این زمینه انجام دادند که اگر خطایی رخ داده باشد، برایش هم جرم و هم مجازات تعریف شده است.
تاج در مورد سایر هزینههای باشگاهها نیز گفت: علاوه بر مبلغ سقف بودجه 20 درصد از کل مبلغ سقف بودجه نیز برای هزینههای دیگری همچون سفر، گرفتن هتل، موارد پزشکی و … در نظر گرفته شده است که باشگاهها میتوانند آن را به صورت جداگانه به بودجه کل خود اضافه کنند.
رییس سازمان لیگ همچنین در پاسخ به سوالی در مورد نحوه انتخاب برترینهای لیگ سیزدهم نیز گفت: در یک نظرسنجی از همه مربیان و اصحاب رسانه اسامی برترینها را استعلام کردیم و در نهایت به نامهایی رسیدیم که از آنها در مراسم تجلیل از برترینها تقدیر شد. هیچ یک از این افراد را سازمان لیگ انتخاب نکرده بود و تمامی آنها با نظر خود باشگاهها و اصحاب رسانه انتخاب شده بود.
در بخش دیگری از نخستین برنامه «90» در سری جدید، حمید استیلی توضیحاتی را در مورد آخرین وضعیت مالکیت باشگاه راهآهن ارائه کرد و گفت: دومین مزایده برای فروش باشگاه راهآهن نیز روز دوشنبه برگزار شد که هیچ کس به جز نماینده من برای خرید این باشگاه حضور پیدا نکرد.
او ادامه داد: ما تابع قانون هستیم و امیدواریم که هر چه سریعتر از بلاتکلیفی خارج شویم. به هیچ عنوان به دنبال تیمداری نبودم اما با اصرارهایی که برای نگه داشتن راهآهن در تهران مطرح شد و این که تلاش شود تا این تیم مانند پاس از بین نرود، تلاش کردیم تا کمکهایی را برای ماندن این تیم ریشهدار در تهران انجام دهیم.
استیلی در مورد خریداران باشگاه راهآهن نیز گفت: چند نفر از دوستان من مبلغ هشت میلیارد تومان را برای خرید باشگاه راهآهن تقبل کردند. امیر سیاسی، برادر حمید سیاسی، عضو هیات مدیره باشگاه پرسپولیس، از جمله افرادی بود که بخشی از این مبلغ را تقبل کرد. مطمئن باشید که فقط عشق به فوتبال سبب خریدن این باشگاه تهرانی شد.
سرمربی کنونی باشگاه راهآهن در مورد مبلغ قراردادش در این فصل نیز گفت: میخواستم هیچ مبلغی را اعلام نکنم اما به خاطر این که سازمان لیگ اعلام کرده که باید مبلغی را برای سرمربیگری در نظر بگیریم، من هم 100 میلیون تومان را برای این امر در نظر گرفتم. فقط به خاطر علاقهام برای خرید راهآهن پا پیش گذاشتم. حتی در دو سالی که در باشگاه پرسپولیس بودم یک ریال هم از این باشگاه دریافت نکردهام و فقط به خاطر علاقهای که به فوتبال دارم چهار سال است که یک مدرسه فوتبال را به صورت رایگان اداره میکنم.
در بخش دیگری از برنامه «90» منصور قنبرزاده، مدیرعامل باشگاه نفت تهران با بیان توضیحاتی در مورد کسب جایزه برترین تیم "اخلاق” در لیگ سیزدهم اظهار کرد: در مراسم انتخاب برترینهای لیگ برتر به خاطر تاخیر در اعلام دعوت کمی دیر به این مراسم رسیدیم و همین امر سبب شد جایزه ما از سوی آقای فریادشیران دریافت شود. خوشحال هستم که او این جایزه را به نمایندگی از ما دریافت کرد و این اتفاق سبب خوشحالی او شد.
پخش مشکلات زمین چمن ورزشگاه غدیر اهواز نیز یکی دیگر از بخشهای برنامه «90» بود که به کیفیت پایین چمن این ورزشگاه برای برگزاری دیدارهای لیگ برتر اشاره کرده بود.
مسئول هیات فوتبال استان خوزستان نیز در مورد کیفیت پایین چمن ورزشگاه "غدیر” اظهار کرد: گرمای بالای 50 درجه در اهواز سبب میشود تا چمن خوبی را در این فصل در اختیار نداشته باشیم.
ابراهیم میرزابیگی که به عنوان کارشناس داوری در برنامه «90» حاضر بود، در بخش دیگری از این برنامه در مورد برخورد قاطع با کسانی که به داوریها اعتراض میکنند، گفت: به نظرم این امر اتفاق خوبی است؛ چرا که در سالهای اخیر حتی مربیان خارجی هم که در ابتدا به داوری اعتراض نمیکردند کارشان به جایی رسید که تا پای ضرب و شتم داور نیز پیش رفتند. برای این که مسائل فصل گذشته و اعتراضاتی که به داوریها میشد، رخ ندهد از همان ابتدا برخورد قاطعی با کسانی که به داوریها اعتراض میکنند، صورت میگیرد.
حضور در منزل یکی از داوران فوتسال ایران که این روزها با بیماری سرطان مبارزه میکند از دیگر بخشهای برنامه «90» بود. مرتضی شکرانه با بیان این که در طول مدتی که به این بیماری مبتلا شده است، حدود 40 کیلوگرم وزن کم کرده است و هزینهای بالغ بر 50 میلیون تومان را نیز در این زمینه داشته است، خواستار حمایت بیشتر فدراسیون فوتبال برای درمان بیماریاش شد.
برنامه «90» در نخستین قسمت سری جدید خود بخشهای ویژهای را برای علی کریمی، بازیکن سابق تیم ملی فوتبال ایران در نظر گرفته بود که به تمجید از حضور او در تیمهای مختلف از جمله بایرن مونیخ و پرسپولیس پرداخته بود.
بیان مشکلات هواداران پرسپولیس که برای تهیه بلیت دیدار مقابل نفت تهران دچار مشکلات عدیدهای شده بودند نیز از دیگر بخشهای برنامه دیشب «90» بود که غلامرضا بهروان، مسئول برگزاری مسابقات لیگ برتر در مورد این مشکلات اظهار کرد: همیشه در شروع هر کاری مشکلاتی وجود دارد. در زمینه خرید الکترونیکی بلیتهای دیدارهایی که در ورزشگاه آزادی برگزار میشود نیز مشکلاتی پیش آمد که امیدواریم هر چه سریعتر حل شود.
دلخوری برخی از پیشکسوتان تیم فوتبال پرسپولیس در مراسم رونمایی از پیراهن جدید این تیم در فصل جدید نیز از دیگر بخشهای این برنامه بود.
آفساید بودن گل دوم تیم فوتبال سپاهان در دیدار مقابل پیکان، درستی پنالتی اعلام شده برای تیم فوتبال صبا، نگرفتن یک دقیقه و 10 ثانیه وقت اضافی بیشتر برای دیدار تیمهای پرسپولیس و نفت تهران مهمترین بخشهایی بود که در بخش کارشناسی برنامه «90» به آن پرداخته شد.
بخشهایی از مراسم تشییع پیکر "ناصر احمدپور” از پیشکسوتان عرصه مطبوعات ورزشی از جمله بخشهایی بود که در برنامه «90» به روی آنتن رفت.
سوال پیامکی نخستین برنامه «90» در دوره جدید نیز در مورد خاطرهانگیزترین صحنه فوتبالی "علی کریمی” بود که به ترتیب گلزنی او در دیدار پرسپولیس و استقلال با 31 درصد، گلزنی در دیدار پرسپولیس و سایپا با 21 درصد، گلزنی با پیراهن بایرن مونیخ در مقابل دورتموند با 14 درصد، حرکت پا به توپ او و دریبل زنی بازیکنان آلمان در دیدار مقابل تیم ملی فوتبال ایران با 13 درصد، گلزنی با پیراهن تیم ملی ایران در مقابل کره جنوبی با یازده درصد و ضربه فوقالعاده او با پیراهن تیم ملی در دیدار با رم با 10 درصد نتایج به دست آمده در نظر سنجی بود که بیش از یک و نیم میلیون نفر در آن شرکت کرده بودند.