وی با بیان اینکه بیشتر فعالیتهای این گروه جهادی استان چهارمحال و بختیاری و شهرستان کوهرنگ بوده، افزود: در روستاهای این شهرستان تا به حال چند اردو برگزار شده که خواهران و برادران حضور داشتند که خواهران بیشتر در بحثهای آموزشی و بعضاً بهداشتی و درمانی فعالیت داشتهاند و برادران هم در بحثهای عمرانی و فرهنگی و آموزشی که چند اردو تاکنون برگزار شده در مناطقی که به لحاظ محرومیت جزو چند روستای محروم ایران هستند چراکه این روستاها آب، گاز ، برق، تلفن و جاده مواصلاتی ندارند
قبادی به سه روستانی «چین»، «زرک» و «دره توت» اشاره و تصریح کرد: این روستاها به گونهای است که برای دسترسی داشتن به آنها از آخرین جاده مواصلاتی نزدیک به سه ساعت پیادهروی در دره نیاز هست تا به آنجا برسیم.
وی با بیان اینکه با شرایط سخت و پیادهروی به این روستاها میرسیم، افزود: متأسفانه در این روستاها آب لولهکشی ندارند و به خاطر همین معضل خیلی از جوانهای این روستاها جوانان میگفتند چون ما نمیتوانیم غسل بکنیم نماز را هم کنار گذاشتیم به این بهانه که آب لولهکشی برای استحمام نیست و در کل شرایط خیلی سختی هست.
* مردم به به منابعی مثل نهجالبلاغه یا مفاتیح دسترسی نداشتند
قبادی به فرهنگ عشایری حاکم بر این روستاها اشاره کرد و ادامه داد: مردم این روستاها یکجانشین نیستند و چون منطقه، منطقهای کوهستانی است و در فصل زمستان نمیتوانند آنجا بمانند، از آنجا به جاهای دیگر میروند و به نوعی به ایل بختیاری تعلق دارند.
عماد قبادی در ادامه این گفتوگو به کارهای فرهنگی این گروه جهاد اشاره کرد و با بیان اینکه کارهای هنری اندکی انجام شده، گفت: کارهای ما بیتشر فرهنگی و آموزشی بوده و برای آنهایی که حداقل سوادی داشتهاند که تعدادشان اندک است، کلاسهای آموزشی و کلاسهای عقیدتی و احکام گذاشتهایم.
وی افزود: مردم در این مناطق واقعاً مشتاق بودند و چون به منابعی مثل نهجالبلاغه یا مفاتیح دسترسی نداشتند راغب بودند به این منابع دسترسی داشته باشند و استفاده کنند.
* ارسال نامه به مقام معظم رهبری/مسئولان منتظر حکم رهبری برای اقدام به محرومیتزدایی هستند
مسئول گروه جهادی «منتظران خورشید» از ارسال نامهای به مقام معظم رهبری خبر داد و گفت:در این نامه شرایط منطقه را توضیح دادیم و اینکه در کوهرنگ چه روستاهایی وجود دارد و سطح محرومیت در چه حدودی است و عنوان کردیم که متأسفانه برخی مسئولان به جای اینکه دغدغه داشته باشند و به فکر حل معضلات آن منطقه باشند و به رفع محرومیت کمک کنند نه تنها این کار را نمیکنند بلکه وقتی گروههای جهادی و خودجوش میخواهند خدمتی انجام دهند نه تنها همکاری نمیکنند بلکه سنگاندازی میکنند.
قبادی ادامه داد: متأسفانه این نهادها کار را سخت میکنند و به اسم اینکه زیرمجموعه مقام معظم رهبری هستند عنوان میکنند که ما نمیتوانیم امکاناتی در اختیار شما قرار دهیم مگر اینکه حضرت آقا مستقیماً به ما دستور بدهند و ما نمیدانیم در یک منطقه محروم چه نیازی هست که مقام معظم رهبری شخصا دستور بدهند که شما وظیفه ذاتی خودتان را انجام دهید این چیزها به واقع غیرمنطقی و عجیب و غریب است.
مسئول گروه جهادی «منتظران خورشید» در ادامه درباره هزینههای اردوی جهادی گروه متبوعش گفت: چون گروه زیرنظر ناحیه بسیج دانشجویی است، سازمان بسیج سازندگی هزینههایی را به صورت نفر ـ روز و به ازای هر نفر هزینهای را پرداخت میکند که این مبلغ البته خیلی کفاف نمیدهد و تنها هزینه خودرو و خوراک دوستان میشود اما ما برای رایزنی با جاهای مختلف این هزینهها را بستگی به نوع پروژه که عمرانی باشد یا فرهنگی - آموزشی تامین میکنیم و با کمیته امداد و جاهای دیگر ارتباط میگیریم و بعضی از هزینهها را تأمین میکنیم که البته بعضی هزینهها را هم طبیعتاً خیرین تأمین میکنند.
قبادی افزود: یکی از مشکلاتی که ما مثلاً داریم این است که باید مردم را توجیه کنیم که اگر کسی امکاناتی دارد بقیه هم بتوانند از آنها استفاده کنند مثلاً اگر چشمهای در زمین کسی بهوجود آمده امکان استفاده برای بقیه را فراهم نمیکنند چرا که در آن زمین این افراد است و این منطقه در کنار محرومیتهای فیزیکی که ذکر شد مشکلات فرهنگی نیز دارد.
* مسئولان به وظیفه خودشان عمل کنند محرومیت حذف میشوند/نیاز بالا به مبلغان دینی
مسئول گروه جهادی «منتظران خورشید» در پاسخ به این سوال که مهمترین کار اساسی برای این منطقه چیست، گفت: مهمترین کار این است که همه افراد ذیربط در این قضیه که مسئولیت مستقیم دارند به وظیفه خودشان عمل کنند؛ یعنی اگر افراد به وظیفهای که به آنها محول شده و در قبالش بودجه و حقوق دریافت میکنند کارهایشان را به نحو احسن انجام دهند مشکلات و محرومیتها برطرف میشود.
وی افزود: وقتی شما به این روستاها میروید و سرکشی میکنید و میبینید مردم نه تنها مسئولان استانی بلکه مسئولان بخش و فرمانداری را نمیبیند و سرکشی نمیکنند که چه بر اینها میگذرد واقعاً جای تعجب دارد و مردم وقتی بچههای جهادی را میبیند واقعاً تعجب میکنند که چرا به آنجا رفتهاند.
قبادی به وظیفه دستگاههای فرهنگی اشاره و تاکید کرد: سازمان تبلیغات اسلامی یکی از سازمانهایی است که به شدت در این حوزه امکان و وظیفه فعالیت دارد که باید در بحث ارسال مبلغ اقدام کند چرا که خیلی از مردم در آنجا اولیات احکام را هم نمیدانند و این واقعاً خیلی بد است که مسائل شرعی توسط مردم رعایت نمیشود و چنین وضعیتی در حکومت اسلامی اصلاً جالب نیست.
وی افزود: این در حالی است که این مردم، افراد فراری از دین و مذهب نیستند و خیلی هم تمایل دارند و شما اگر به این روستاها بروید و یک روحانی همراهتان باشد مردم بیشتر استقبال میکنند و مردم تشنه مسائل فرهنگی و دینی هستند و اگر در این حوزه کار شود جواب خواهد داد حتی اگر به علت بافت عشایری شرایط فرهنگی خیلی خوب نباشد اما اگر به صورت مستمر کار شود تا حدودی جواب خواهد داد.
قبادی در پایان ابراز امیدواری کرد: گروههای جهادی دیگر هم به این مناطق سر بزنند و فقط به مناطقی که اسمشان در ذیل مناطق محروم است اکتفا نکنند.