کد خبر: ۲۳۸۳۳۱
زمان انتشار: ۲۳:۳۰     ۰۲ مرداد ۱۳۹۳

طبق اخبار، برنامه اعلامی قبلی و مطابق آیین نامه داخلی مجلس، با توجه به شروع مرداد ماه و فرارسیدن اتمام زمان حضور نمايندگان عضو فعلي شوراي نظارت بر سازمان صدا و سيما و هيئت نظارت بر مطبوعات، انتخابات جهت معرفی اعضای جدید در دستور کار جلسه علنی امروز مجلس قرار گرفت.

به گزارش نماینده؛ برابر ماده  ۲۱۸ آئین‌نامه داخلی مجلس، افراد برگزیده از میان افراد متقاضي عضويت در اين سمت ها توسط کمیسیون فرهنگی باید به صحن علنی معرفی و انتخابات صورت می‌گرفت. که طبق اعلام سخنگوی کمیسیون فرهنگی آقايان رسائي و نبويان به عنوان كانديداهاي كميسيون فرهنگی برای عضويت در هيئت نظارت بر مطبوعات به صحن علنی معرفی شدند. تا مطابق رویه قبل از میان این دو نفر نمایندگان یک نفر را به عنوان منتخب مجلس انتخاب نمایند. اما برخلاف عرف و برنامه اعلام شده قبلی انتخابات انجام نشد تا آنجا که محمد صالح جوکار، نماینده مردم یزد در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با نماینده تصریح کرد که «در اقدامی خلاف عرف با اینکه کارت انتخابات جهت شورای نظارت بر صداوسیما هم توزیع شد ولی اخذ آرا نشد و به تذکرات پرداخته شد! »

*هیئت رئیسه با تشخیص غلط و تخلف باعث شد انتخابات برگزار نشود!

حجت‌الاسلام نصرالله پژمانفر در گفتگو با نماینده علت عدم برگزاری انتخابات را دو تذکر غیر واردی خواند که توسط آقایان پیرمؤذن و مطهری مطرح شده بود و در این خصوص با اشاره به اظهارات علی مطهری و تذکر داده شده در این خصوص، اظهار داشت: «مطرح کردند که چرا بیش از دو نفر معرفی نشده است! در صورتی که پاسخ آن روشن است؛ طبق آیین نامه و قانون ذکر شده که حداقل دو نفر باید معرفی شوند و در قانون گفته نشده که همه کاندیداها معرفی شوند.»

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه در قانون مرجع تشخیص و معرفی کاندیداها کمیسیون فرهنگی است، تصریح کرد: «اگر تمام کاندیداها معرفی شوند به این معناست که جایگاهی برای کمیسیون در نظر گرفته نشده و بدیهی ست که اشکالی غیر وارد است. »

وی با مطرح کردن اعتراضات نسبت به تشخیص غلط و تخلف هیئت رئیسه در این خصوص تأکید کرد: «این اعتراض را به هیئت رئیسه داریم که با تشخیص غلط و تخلف باعث شدند این انتخابات که برایش وقت و هزینه مجلس صرف شده بود برگزار نشود. »

آیین نامه در این خصوص صراحت دارد که باید طبق تشخیص کمیسیون در صحن رأی گیری شود

ضرغام صادقی در این خصوص در گفتگو با نماینده اشاره داشت: «آقای لاریجانی تشخیصشان این بود که این مسئله به دلیل استنباط‌های متفاوت برخی از نمایندگان از آیین نامه ابهاماتی دارد که باید بعد از طرح در هیئت رئیسه به صحن علنی بیاید. »

عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی ضمن اشاره به ابهامات وارد شده در تذکر داده شده و نظر برخی نمایندگان مبنی بر اینکه غیر از اعضای کمیسیون افراد دیگری بتوانندکاندیدا شوند، تأکید کرد: «آیین نامه صراحت دارد که باید انتخاب افراد به تشخیص و نظر کمیسیون فرهنگی در صحن رأی گیری شود. متن صریح آیین نامه در این خصوص تعیین تکلیف کرده که آنچه از مفاد آیین نامه داخلی می‌آید باید از کانال کمیسیون مربوطه، افراد به صحن معرفی شوند. »

وی در نهایت اذعان داشت «اگر نظر این باشد که بر خلاف نص صریح آیین نامه کنونی رفتار شود باید آیین نامه داخلی اصلاح شود. »

آقای لاریجانی در این مسئله سیاسی برخورد کردند/ ایشان باید پاسخگوی تخلف خود باشند

عضو دیگر کمیسیون فرهنگی مجلس در گفتگو با نماینده، نسبت فامیلی آقای مطهری با آقای لاریجانی را عامل اصلی عدم برگزاری انتخابات دانست و اذعان داشت: «به همین دلیل به علت تذکر دو نماینده، رئیس مجلس تشخیص داد که این موضوع ابهام دارد و باید در هیئت رئیسه بررسی شود! در صورتیکه آیین نامه هیچ گونه ابهامی ندارد و به صراحت گفته شده که حداقل باید دو نفر توسط کمیسیون فرهنگی انتخاب شود. »

حجت الاسلام حسینی نماینده مردم قزوین در مجلس شورای اسلامی  چون آقای مطهری انتخاب نشده بر خلاف آیین نامه عمل شد. آقای لاریجانی در این مسئله سیاسی برخورد کردند و خلاف قانون رفتار شد و ایشان باید پاسخگوی تخلف خود باشند.

همچنین حجت الاسلام سید محمود نبویان در واکنش به عدم برگزاری این انتخابات در گفتگو با نماینده تأکید کرد: «آقای رئیس بر خلاف قانون اجازه برگزاری انتخابات را نداد. در حالی که رای گیری انجام شده و آقای مطهری رأی نیاورده بود. »

بخاطر یک دستمال قیصریه را به آتش کشاندند...

الیاس نادران نیز در گفتگوی تفصیلی با نماینده ضمن شرح وقایع رخ داده امروز در این خصوص تصریح کرد: «اعتنا کردن به تذکرات بی‌ارتباط به اجرای آیین نامه توسط رئیس مجلس هر چند غیر معمول نبود (چون معمولاً خلاف آیین نامه عمل می‌کنند) ولی از این جهت تعجب برانگیز بود که وقتی آقای مطهری مطرح شد و پای ایشان به قضیه باز شد رئیس مجلس حساسیت نشان دادند. از این جهت به نظرم رفتار آقای رئیس شبیه مثلی است که به خاطر یک دستمال قیصریه را به آتش می‌کشند! »

بر اساس تشخیص مصلحت شخصی جلوی انتخابات را گرفتند

همچنین در این خصوص روح الله حسینیان در گفتگو با نماینده تأکید کرد: «آقایان خلاف قانون و بر اساس تشخیص مصلحت شخصی جلوی انتخابات را گرفتند»

با این اوصاف باید دید هیئت رئیسه‌ چه تدبیری برای برطرف کردن ابهامات ناشی از تخلف خود بر خلاف نص صریح قانون اتخاذ و چگونه دامن خود را از هرگونه شائبه سیاست زدگی پاک خواهد کرد...

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۴
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها