کد خبر: ۲۳۶۸۹۸
زمان انتشار: ۱۰:۴۸     ۲۹ تير ۱۳۹۳
وزارت ورزش و شخص وزیر در آغاز سال جدید تلاش فراوانی کردند تا به هر ترتیبی مقابل ریخت و پاش‌های میلیاردی در فوتبال را بگیرند. از این رو به فدراسیون فوتبال فشار آوردند و از آنها خواستند برای هر باشگاهی سقف معینی را برای هزینه‌ها تعیین کنند. طبق اعلام فدراسیون فوتبال و سازمان لیگ برتر تیم‌های آسیایی باید 18 میلیارد هزینه کنند و تیم‌های دیگر 15 میلیارد اما نگاهی به خرید‌های استقلال و سپاهان نشان می‌دهد این دو تیم به راحتی سقف قرارداد را شکافته‌اند و پرسپولیس هم توان حفظ ستاره‌های سابقش را ندارد حتی با 18 میلیارد تومان. به خرید‌های استقلال توجه کنید؛ استقلال 4 ملی‌پوش دارد که مبلغ قرارداد یکی از آنها (آندو تیموریان) حدود 2 میلیارد تومان است. امیرحسین صادقی و خسرو حیدری هم بدون تردید بالای یک‌میلیارد درخواست مالی دارند و مبلغ قرارداد هاشم بیگ‌زاده هم قاعدتا در حد میلیارد است. با این وصف نیمی از بودجه جاری بازیکنان بزرگسال (به شرط رعایت سقف قرارداد) فقط به این 4 بازیکن می‌رسد. تازه استقلال ستاره‌هایی مثل شهباززاده و امید ابراهیمی را در فصل نقل و انتقالات جذب کرده که بازیکنان گرانقیمتی هستند. به جز این، بازیکنانی مثل حنیف عمران‌زاده و محمد قاضی با چه مبلغی حاضر به تمدید قرارداد شدند؟ هزینه 2 دروازه‌بان‌ تازه استقلال چقدر بوده است؟ از سوی دیگر سپاهان در پیکان خط‌حمله خود محمدرضا خلعتبری، جواهیر سوکای و لوسیانو پریرا را دارد. بازیکنان ایرانی و برزیلی خریدهای تازه سپاهان‌ هستند و سوکای از ۲ فصل پیش در جمع زردها باقی مانده. خب، آیا مبلغ 650هزار دلاری لوسیانو درست است؟ هزینه 2 میلیارد تومانی خلعتبری چطور؟ محرم نویدکیا با چه مبلغی در سپاهان خواهد ماند (اساسا چرا او به غر زدن مشغول است؟) هزینه جا‌به‌جایی عبدالله کرمی از فولاد به سپاهان چقدر بوده؟ و... آیا 15 میلیارد کفاف این بلندپروازی‌ها را می‌دهد؟ امیدواریم مدیران این باشگاه‌ها مردم را هالو تصور نکنند. اما پرسپولیس به راحتی تنها به خاطر مسائل مالی و نداشتن بودجه کافی سیدجلال حسینی یکی از ارکان خط دفاعی‌اش را از دست می‌دهد (البته تا این لحظه این جدا شدن قطعی نشده است) مهرداد پولادی می‌گوید در ایران نمی‌ماند،خلعتبری راهی سپاهان شد و این تیم نتوانست هیچ خرید بزرگی در فصل نقل و انتقالات انجام بدهد. گویا هیات مدیره پرسپولیس تنها هیات مدیره بین تیم‌های مدعی است که قانون سقف 18 میلیارد تومان را جدی گرفته است. قطعا با ادامه این روند قرمزها در لیگ چهاردهم و همچنین مسابقات برون مرزی به مشکل اساسی برمی‌خورند و مقصر کسی نیست جز وزارت ورزش که نتوانست قانون را به خوبی اجرا کند.
استقلال تا امروز 15 میلیارد هزینه کرده
شاید هنوز افرادی مانند مدیرعامل همیشه محتاط استقلال در عرصه رسانه ادعا کنند قانون را رعایت کرده‌اند اما مصاحبه چند روز قبل نظری‌جویباری ناگهان همه چیز را برملا ساخت. جویباری، معاون باشگاه استقلال و مسؤول نقل و انتقالات این تیم روز پنجشنبه پس از تمدید قرارداد با آندو تیموریان درباره هزینه‌های باشگاه استقلال عنوان کرد؛ ما تا الان به طور حدودی فکر می‌کنم 15میلیارد تومان هزینه ‌کرده‌ایم. همین مصاحبه نظری‌جویباری نشان می‌دهد استقلال هرگز سقف بودجه 15 میلیاردی که سازمان لیگ برای تیم‌ها مشخص کرده را رعایت نکرده و او این موضوع را ناخواسته لو داده است. طبق آنچه سازمان لیگ مشخص کرده است تیم‌ها برای کل فصل‌شان باید مبلغ 15 میلیارد تومان خرج کنند. این در حالی است که تیم استقلال پیش از آغاز مسابقات، طبق گفته نظری کل بودجه‌اش را خرج کرده است. با این حساب اگر بخواهیم هزینه سفرهای استقلال در طول لیگ، اردوها، البسه، پاداش‌ها و البته باقی‌مانده قراردادها را محاسبه کنیم، هزینه یک فصل آبی‌پوشان بسیار بیشتر از 15 میلیارد می‌شود، بسیار هم بیشتر از 15 میلیارد. اکنون پس از سپاهانی‌ها که علنا اعلام کردند سقف قرارداد را رعایت نکرده‌اند، مشخص می‌شود استقلال نیز سقف بودجه را رعایت نکرده است تا تیم‌های لیگ برتری نشان دهند به هیچ سقفی، چه بودجه و چه قرارداد پایبند نیستند.
تهدید تاج عملی می‌شود؟
طبق اعلام قبلی سازمان لیگ برتر، همه تیم‌ها موظف هستند بدون استثنا لیستی را درباره قیمت بازیکنان و کادر فنی خود روی سایت اصلی باشگاه قرار بدهند. تا امروز تنها باشگاه راه‌آهن این کار را انجام داده است. البته با توجه به وضعیت مالی نه‌چندان خوب این تیم، قیمت‌ها به گونه‌ای بود که انتشارش بیشتر به نفع آنها شد. گران‌قیمت‌ترین بازیکن آنها تا این لحظه بهادر عبدی با مبلغ 550 میلیون تومان است اما آیا باشگاه‌های دیگر هم تن به چنین خواسته‌ای می‌دهند؟ مجید جلالی و امیر قلعه‌نویی در مصاحبه‌های خود گفته‌اند این کار حرفه‌ای نیست و تنها باشگاه‌هایی که تمایل به این کار دارند باید این لیست را منتشر کنند و اجبار بر انجامش صحیح نیست اما مهدی تاج به‌تازگی اعلام کرد باشگاه‌ها اگر این کار را انجام ندهند سازمان لیگ این کار را انجام خواهد داد. به گفته تاج، آنها برای شفاف‌سازی حتما موظف به انجام این کار هستند. اما سوال بزرگ این است؛ تکلیف قانون با تیم‌های متخلف چیست؟ مدیرانی که به راحتی دروغ گفته‌اند آیا توبیخ می‌شوند؟ آشکارترین نمونه مربوط به محمدرضا خلعتبری است. مهاجم سابق پرسپولیس روز پنجشنبه حرفی را زد که با صحبت‌های مدیرعامل سپاهان صد و هشتاد درجه تناقض داشت. مهرزاد خلیلیان روز چهارشنبه در مصاحبه با مهر با اعتماد به‌نفس فراوان در پاسخ به خبرنگار این خبرگزاری اعلام کرد باشگاه سپاهان هیچ پولی را به باشگاه عجمان برای دریافت رضایتنامه خلعتبری نداده است. مدیرعامل سپاهان سپس تاکید کرد خلعتبری از جیب خود مبلغ 200 هزار دلار را به این باشگاه اماراتی پرداخت کرده است. اما وقتی خبرنگار از او سوال کرد رقم قرارداد واقعی این بازیکن با سپاهان چقدر است، خلیلیان سکوت کرد و چیزی را اعلام نکرد. حالا برای اینکه به واقعیت پی ببرید باید مصاحبه خلعتبری که روز پنجشنبه انجام داد را بخوانید. او صریحا گفت: «کل بدهی ۳۵۰ هزار دلار بود که حدود دوسوم آن را باشگاه سپاهان تقبل کرد و یک‌سوم را هم خودم پرداخت کردم» این یعنی حدود 250 هزار دلار معادل 750 میلیون تومان تنها برای رضایتنامه او از سوی سپاهان پرداخت شده و قطعا خلعتبری زیر 5/1 میلیارد با سپاهان قرارداد جدید امضا نکرده است. در بهترین حالت تنها خرید این بازیکن حدود 2 میلیارد تومان برای سپاهان هزینه داشته است. صورت مساله بسیار شفاف است. مدیران ما برای حفظ صندلی خود به راحتی قانون را زیر پا گذاشتند و بیشتر از سقف تعیین شده هزینه کردند. آیا وزارت صنایع و معادن که پیش از این قول همکاری با وزارت ورزش را داده بود با مدیر سپاهان برخورد می‌کند؟ آیا امیررضا خادم که وعده اصلاح فوتبال و ریخت و پاش‌های میلیاردی را داده بود، می‌داند در استقلال چه خبر است؟ هیات مدیره پرسپولیس و مدیرعامل این تیم سعی بر اجرای قانون داشتند که ثمره‌اش شده جدایی بازیکنانی مثل خلعتبری، محسن مسلمان، پولادی، سیدجلال حسینی و... . گویا وعده‌های وزارت ورزش و پزهای خادم به همین سادگی رنگ باخته است. مدیرانی که قول اصلاح را داده بودند حالا مجبور به برخورد هستند و تاریخ به ما نشان داده هیچ برخوردی از سوی آنها صورت نمی‌پذیرد چرا که از روز نخست به وعده‌های خود دال بر اصلاح وضعیت موجود، اصولا مومن نبودند. تنها یک مانور رسانه‌ای بود و حالا رسیدیم به خانه اول؛ پول میلیاردی بده و ستاره‌ات را حفظ کن! قابل توجه وزارت ورزش، امیررضا خادم و دولتی که قرار بود ورزش را درگیر اقتصاد مقاومتی کند.
اخبار ویژه
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها