کد خبر: ۲۳۵۸۶۵
زمان انتشار: ۱۱:۳۲     ۲۳ تير ۱۳۹۳
سران سیاسی غیر اصولگرا (از واژه غیر اصولگرا هم استفاده می‌کنیم که میانه‌رو، اعتدالی و اصلاح‌طلب را شامل شود) تقریباً همگی این‌ را پذیرفته‌اند که انتخابات سال ۸۸ بدون هیچ مشکلی برگزار شد، به عنوان مثال آقای عارف رسماً‌ به این موضوع اذعان کرد که انتخابات سال ۸۸ بدون هیچ مشکلی انجام شده است.
به گزارش پایگاه 598، حجت‌الاسلام موسی قربانی، معاون حقوقی دیوان عدالت اداری در گفت و گو با فارس، با بیان اینکه اگر مدعیان گذشت از طلب سال ۸۸ قبل از انتخابات ۹۲ این حرف‌ها را می‌زدند ممکن بود کسی آن را باور کند، اظهار‌ داشت: سران سیاسی غیر اصولگرا (از واژه غیر اصولگرا هم استفاده می‌کنیم که میانه‌رو، اعتدالی و اصلاح‌طلب را شامل شود) تقریباً همگی این‌ را پذیرفته‌اند که انتخابات سال ۸۸ بدون هیچ مشکلی برگزار شد، به‌عنوان مثال آقای عارف رسماً‌ به این موضوع اذعان کرد که انتخابات سال ۸۸ بدون هیچ مشکلی انجام شده است.

وی تأکید کرد: کسانی که ادعاهایی از قبیل گذشتن از حقشان را مطرح می‌کنند بیشترین جفا را در حق انقلاب کرده‌اند.

*تاثیر خطبه هاشمی در رأی نیاوردن ناطق

قربانی همچنین با اشاره به خطبه ۲۶ خرداد سال ۷۶ هاشمی رفسنجانی گفت: این خطبه که یک هفته با انتخاب خاتمی در دوم خرداد توسط مردم فاصله داشت، تأثیرات فراوانی در رأی نیاوردن ناطق‌نوری داشت؛ آقای هاشمی تأکید کرده بودند که نباید در انتخابات تقلب شود و از این قبیل حرف‌ها، عرض بنده بحث تقلب نیست ولی فضای روانی که در قصه سال ۸۸ ایجاد شده بود، هم به همین گونه است. از کسانی که در قالب یک کار چارچوب‌دار آمدند نمی‌شود، ایراد گرفت، ولی نتیجه‌اش شبیه کاری بود که عوامل اصلی فتنه آن را انجام دادند. کسانی که در فتنه تأثیر داشتند فراتر از موسوی و کروبی هستند که نقش ایفا کردند و این بسیار روشن است.

* اصل حرکت فتنه از دوره کارگزاران آغاز شد

نماینده مجلس ششم با بیان اینکه اصل حرکت فتنه از دوره کارگزاران آغاز شد، تصریح کرد: معتقدم اصل قصه و حرکتی که نهایتاً به فتنه منجر شد توسط کارگزاران شروع شد، انقلاب که پیروز شد یک گروهی تکلیف خودشان را فهمیدند که نمی‌توانند با ما کنار بیایند. اینها خودشان هم چند گروه بودند. گروه اول که کلاً نمی‌توانستند تحمل کنند و رفتند. یک عده دیگر هم در خانه‌شان نشستند و سمتی نگرفتند چون نمی‌توانستند خودشان را با انقلاب و نظام تطبیق دهند.

وی ادامه داد: معتقدم این جریان تا انتخابات مجلس پنجم ادامه پیدا کرد، در انتخابات مجلس پنجم بود که کارگزاران از جامعه روحانیت منشعب شد. اولین باری که کاندیدا شده بودم و معاون وزیر بودم در جمعی بودم که کارگزاران را تشکیل می‌داد خبرهایش هر روز از دولت می‌آمد. اول وزرا آمدند، آقا نهی کردند و اینها نهی آقا را دور زدند. منظور آقا این بود که دولتی‌ها نباید مجلس تعیین کنند اینها آمدند وزرا را حذف کردند و معاونین رئیس جمهور عهده‌دار کارگزاران شدند. در واقع کار خود را انجام دادند. از اینجا انشعاب تحت عنوان کارگزاران به وجود آمد و این جسارت را با شیوه برخوردهایشان به جامعه القا کردند که خانه‌نشین‌ها دوباره به میدان آمدند.

*نماینده مجلس ششم نظام را متهم به تولید سلاح هسته‌ای کرد

وی ادامه داد: در مجلس ششم کسانی آمدند که رسماً با نظام مشکل داشتند. مسائل هسته‌ای را چه کسی در مجلس مطرح کرد؟ شیرزاد نماینده اصفهان که همان وقت کروبی سر وی داد کشید. عیناً یادم می‌آید بلند شدم و جوابش را دادم، ایشان آمد پشت تریبون و نظام را متهم به دروغگویی و تولید سلاح هسته‌ای کرد.

قربانی تصریح کرد: اینها سپس بحث خروج از حاکمیت و عبور از خاتمی را مطرح کردند. این جریان دوبار به اوج خودش رسید و هردو بار رهبری یک صحبت داشتند. ایشان در هجده تیر هم گفتند «مالی ندارم، اما جان و آبروی خودم را برای انقلاب گذاشتم» همین یک جمله اوج خطر را نشان می‌دهد اما اگر اتفاقات موشکافانه بررسی شود مشخص می‌شود اینها به هم وصل بودند و چه هدفی را دنبال می‌کردند. نمی‌توان از کنار امر به این عظمت به راحتی گذشت و گفت چون دادگاه درباره این افراد حکم نداده از نظر ما مشکلی ندارد.

* برخورد دستگاه قضا با سران فتنه از باب رحمت بوده

نماینده سابق مجلس در ادامه سخنانش با تأکید بر اینکه نظام قضایی، از باب رحمت با سران فتنه برخورد کرده است، گفت: به نظر بنده دستگاه قضایی کار خودش را انجام داده است. بالاخره مجموعه نظام آنچه اتفاق افتاد را تدبیر کردند و گفتند بیشتر از این ممکن است برای برخی مردم که واقعیت مطلب را درک نکردند قابل تحمل نباشد. همانطور که در قصه سال ۸۸ اگر داستان روز عاشورا پیش نمی‌آمد بخشی از مردم واقعیت‌ها را درک نمی‌کردند، بنابراین معتقدم نحوه برخورد قضایی با اینها بر اساس مصالح نظام و تصمیمات مسئولین مجموعه نظام بوده و برخورد بیشتر از این را به مصلحت نداستند.

*برخی کارهای احمدی‌نژاد برای کشور خسارت داشت

وی با اشاره به عملکرد احمدی‌نژاد نیز گفت: احمدی‌نژاد کارهایی انجام داده بود که هم برای کشور خسارت داشت و هم طرفداران متعادل خودش را عصبانی کرد، مواردی از قبیل داستان خانه‌نشینی ۱۲ روزه، مصوبات غیر قابل اجرا که وقتی امروز به دیوان عدالت رفته‌ام بیشتر آنها را حس می‌کنم.

قربانی افزود: این موضوع هم که درباره آرای روحانی مطرح می‌شود و برخی افراد قصد دارند به این خاطر بر سر آقای روحانی منت بگذارند؛ باید گفت این افراد چنین حقی ندارند و آقای روحانی باید توجه داشته باشد که آرای او از کجا آمده است. در نهایت اینها به آقای روحانی رأی داده‌اند و آنها که این مطالب را عنوان می‌کنند عملاً قصد دارند به آقای روحانی توهین کنند.

نماینده مجلس ششم در پاسخ به اینکه عده‌ای می‌گویند دولت تدبیر و امید ادامه دولت سازندگی است و عده‌ای آن را ادامه دولت خاتمی می‌دانند گفت: اینکه آقای روحانی از اصلاحات و آقای هاشمی تأثیرپذیری دارد را نمی‌شود منکر شد، اما اگر بخواهیم این دولت را ادامه دو دولت سازندگی و اصلاحات بدانیم، خیر، این ‌چنین نیست. زمانی که روحانی در مجلس بود، مبنایش مبنای اعتدال بود و زمانی هم که در مرکز تحقیقات استراتژیک با همکارانش جمع شد بحث اعتدال از اول مطرح بود.

وی درباره اظهاراتی از سوی اصلاح‌طلبان نظیر اینکه روحانی مستأجر چهار ساله است و با رأی اصلاح‌طلبان روی کار آمده گفت: به نظرم این اظهارات با هدف افزایش سهم از سوی آنها صورت می‌گیرد و قصد دارند که سهم‌خواهی بیشتری داشته باشند بدیهی است که اگر بتوانند چهره‌ای پیدا کنند که به تنهایی رأی‌آوری داشته باشد حتماً از آقای روحانی خواهند گذشت.

*اصلاح‌طلبان و هواداران هاشمی مدیون روحانی هستند

قربانی با بیان اینکه معتقدم هم اصلاح‌طلبان و هم هواداران آقای هاشمی، همگی مدیون آقای روحانی هستند، اظهار داشت: بالاخره او با یک شعاری آمد که اعتماد ملت را به خود جلب کرد و امروز این آقایان در سایه همین اعتماد نفس می‌کشند.

* اصلاح‌طلبان با ساختارشکنی‌ها خود را مقابل ملت قرار دادند

این نماینده سابق مجلس با اشاره به اینکه معتقدم اصلاح‌طلبان با ساختارشکنی‌ها و سوءاستفاده‌ای که از مقدسات ما کردند، خودشان را در مقابل ملت ایران قرار دادند، گفت: امروز عده کمی با این افراد همراهی می‌کنند. افرادی که در نشریات و سایت‌های خبری جایگاه دارند در انتخابات‌ها رأی نیاوردند.

وی در ادامه به مرور ناگفته‌هایی از مجلس ششم پرداخت و گفت: رهبری عبارت جالبی راجع به مجلس ششم دارند که خاطرم هست در سال چهارم مجلس هفتم ایشان این جمله را مطرح کردند. حضرت آقا فرمودند: «صدای عمومی مجلس ششم مخالفت با مصالح نظام بود» این تفسیر رهبری از این مجلس بود.

*تبحر خاص رهبری در تولید واژگان سیاسی

قربانی همچنین با تاکید بر اینکه معتقدم رهبری بیشترین تدبیر را در اداره کشور به کار می‌بندند و کارشناسانه سخن می‌گویند گفت: یکی از ویژگی‌های آقا این است که در تولید واژگان سیاسی تبحر خاصی دارند به عنوان مثال بحث بصیرت، خودی و غیرخودی، دگراندیشان یا نامگذاری‌هایی که ایشان برای هر سال می‌کنند اینها هر کدام در جای خودش کارساز است که متاسفانه ما در عمل به رهبری نمی‌رسیم.

این نماینده سابق مجلس افزود: در مورد واژه‌سازی جدید «فتنه تغلب» هم عده‌ای با زور و تقلب قصد مصادره کردن رای مردم را داشتند، یعنی با ایجاد فضاسازی قصد داشتند به اهداف خودشان نزدیک شوند. برخی‌ها با ایجاد فضاسازی و ادعای پیروزی زود هنگام قصد داشتند فضا را طوری برای خود رقم بزنند که گویی پیروز انتخابات هستند.

*پرونده دولتی‌ها در دیوان عدالت اداری

وی با بیان اینکه در حال حاضر حدود ۹۰هزار پرونده در دیوان موجود است که طبق آخرین آمار موجود تا کنون هشت هزار پرونده در خرداد به دیوان عدالت وارد شده است و تقریبا ماهیانه همین حدود پرونده وارد می‌شود که عمدتا این پرونده‌ها به اقدامات دولتی‌ها مرتبط است اظهار داشت: مثلاً مرخصی زایمان، قانونی است که مجلس تصویب کرده و دستگاه‌ها زیر بار اجرایش نمی‌روند یا مثلاً پاداش مناطق محروم.

*۳۰ هزار پرونده شکایت از تامین اجتماعی به دیوان آمده است

قربانی ادامه داد: در حال حاضر ما ۳۰ هزار پرونده مربوط به تأمین اجتماعی داریم. به نوعی به بیمه و استخدام و سنوات خدمت و پاداش و این چیزها مربوط می‌شود. دستگاه‌هایی مثل آموزش و پرورش و شهرداری‌ها خیلی شکایات دارند. حکم تخریب ماده ۱۰۰، تخلفات اداری که افراد را محکوم کردند یا گزینش‌ها که کسی را رد صلاحیت کردند بخش عمده‌ای به این شکل است. آنهایی هم که به دولت مربوط می‌شود نسبت به مصوباتش است، از دولت کنونی تا به امروز چیزی برای ابطال مصوبات نیامده است.

* طرح استخدام مهرآفرین و تامین اجتماعی مهمترین شکایات از دولت احمدی‌نژاد بود

این نماینده سابق مجلس ششم به مهمترین شکایات از دولت احمدی نژاد اشاره کرد و گفت: احمدی‌نژاد که شکایت زیاد داشت، مثلا در بحث استخدام مهرآفرین، در بحث تأمین اجتماعی در این دو بخش شکایت زیاد می‌شد، مثلاً می‌خواست آقای مرتضوی را آنجا نگه دارد، دیوان عدالت به رئیس جمهور تذکر داد احمدی نژاد به کل اساسنامه تأمین اجتماعی را عوض کردند برای اینکه آن آقا را نگه دارد.

* احمدی‌نژاد در عملکردش نگاه انتخاباتی لحاظ کرد

وی در خصوص جریان انحرافی در دولت قبل گفت: احمدی نژاد و دوستانش یک دوره مدیریت بیست ساله را برای خودشان طراحی کرده بودند. دو تا هشت سال به علاوه یک چهار سال. احمدی‌نژاد دچار دو اشتباه شد. اول اینکه برای دوره چهار ساله دوم گزینه نامناسبی انتخاب کرد که تقریباً خواص کشور، عموماً مراجع و حوزه‌های علمیه در برابرش گارد گرفتند، اشتباه دوم این بود که در عملکردش نگاه انتخاباتی را لحاظ کرد.

چیزهایی را که احمدی‌نژاد مطرح کرد در جامعه واکنش منفی برایش داشت به عنوان مثال قصه مکتب ایرانی. که آقا فرمود که شما اگر دنبال ایرانی هستید ایران دوران اسلام که افتخارآمیزتر است، الآن هم به آقای روحانی گفتم همان اشتباهی که آقای احمدی‌نژاد کرد شما هم دارید آن را انجام می‌دهید، قصه همان شیروخورشید، آن چیزی که باعث انحراف شد این قصه بود.

*نگاه انتخاباتی به مسائل کار را از مسیرش خارج می‌کند

قربانی با تأکید بر اینکه برخی اشتباهات احمدی‌نژاد باعث شد از آن هدف مقدسی که در ذهنش داشت دور شود، اظهار داشت: این مصیبتی است که در کشور ماست، نگاه انتخاباتی به مسائل کار را از مسیر خودش و ریل خودش خارج می‌کند و کار را خراب می‌کند.

این نماینده سابق مجلس درباره قصد ورودش به انتخابات بعدی مجلس گفت: اگر شرایط طوری شود که ببینم می‌توانم کاری کنم و موثر باشم، می‌آیم.

*اصولگرایی باید از تملک اشخاص خارج شود

وی درباره رسالت اصولگراها در انتخابات پیش رو گفت: آقا یک تعریف از اصولگرایی داشتند و یکی از اصول اصولگرایی را خود اصلاحات تعریف کردند. اصولگرایی را از تملک اشخاص باید خارج کنیم و چترش گسترده باشد.

*اصولگرایان واقعی دست از لجاجت بر دارند

قربانی تأکید کرد: اصولگراها اگر واقعاً اصولگرا باشند، وقتی شاهد این هستند که جریان اصولگرایی در حال آسیب‌خوردن است، باید از خواسته خودشان تنزل کنند. یک زمانی رهبری این را به دولت احمدی‌نژاد فرمودند که لزومی ندارد هرکسی هر حرفی را به شما می‌زند، ولو اینکه غلط است شما جواب بدهید. لزومی هم ندارد که شما مدام بر سر یک موضوعی لجاجت کنید.

نماینده مجلس ششم افزود: آن چیزی که اصولگرایان ما امروز به آن دچار شده‌اند این است که هر کسی می‌گوید «من اصولگرا هستم، همین که من می‌گویم تعریف اصولگرایی است و غیر از من هم کسی اصولگرا نیست» باید مصادیق اصولگرایی معلوم شود. بعد هم تصمیم جمعی را در یک مجموعه بپذیریم. بنده معتقدم که اگر اصولگراها به وحدت نرسند، جامعه ما به آنها رأی نمی‌دهند.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۳
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها