کد خبر: ۲۳۴۲۱۳
زمان انتشار: ۱۴:۲۷     ۱۴ تير ۱۳۹۳
عضو شورای مرکزی کارگزاران با بیان اینکه اگر در انتخابات اصلاح طلبان همراه روحانی نبودند، پیروزیش ممکن نبود، گفت: اگر مجددا انتخاباتی بخواهد برگزار شود، روحانی و اصلاح طلبان باید با هم حرکت کنند.
به گزارش پایگاه 598، سید حسین مرعشی، عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران در گفتگو با نسیم، نسبت به اظهارات اخیر سعید حجاریان در خصوص نقش اصلاح طلبان در پیروزی روحانی و همچنین برنامه های دولت در انتخابات مجلس و تشکیل حزب اعتدال از سوی دولت واکنش نشان داد.

آنچه که در ذیل می خوانید مشروح مصاحبه وی است:

 آقای حجاریان در روزهای گذشته اعلام کرده که اصلاح طلبان ستون فقرات برنامه های دولت هستند،‌نظر حضرتعالی در این خصوص چیست؟

-اصلاح طلبان را به ستون فقرات یا هرچیز دیگری تعبیر کنیم بالاخره جزو حامیان اصلی روحانی در انتخابات خرداد۹۲ بوده اند و سرنوشت روحانی و اصلاح طلبان به هم گره خورده است.

 به نظر شما در انتخابات ۹۲ می توانیم بگوییم که مجموعه‌ای از همه جریانات سیاسی به روحانی رای دادند؟

-روحانی شخصیت جامعی است و دوستان زیادی در بین اصلاح طلبان و اصولگرایان دارد ولی سالهاست که اصولگراها آقای روحانی را کنار گذاشته اند.

اصولگرایان چند سالی است که دچارعدم انسجام و کشمکش داخلی هستند و شخصیت های موثری همچون روحانی را از خود دور کرده اند؛ به هرحال در انتخابات ریاست جمهوری خرداد۹۲ جریان اصولگرایی پشت سر روحانی نبود و کاندیدای مستقل خودشان را داشتند؛ بخشی از اصولگراها طرفدار جلیلی، برخی طرفدار قالیباف و برخی طرفدار ولایتی بودند.

در واقع جریان اصولگرایی دچارتشتتی شده که در ادامه تشتت های ۱۶ سال اخیرش بوده است، یعنی بعد از خرداد ۷۶ به اینطرف دیگر جریان اصولگرایی هیچ وقت نتوانست در مورد مسائل مهم سیاسی کشور با انسجام و وحدت حرکت کند؛ در انتخابات خرداد۹۲ هم همین تشتت ادامه داشت.

آقای روحانی خواستگاه اصلیش اصولگرایی بوده است ولی سالهاست که اصولگراها روحانی را درجمع خودشان نمی‌پذیرفتند.

 به نظر شما بیان این جملات که" اگر اصلاح طلبان نباشند روحانی هم وجود نخواهد داشت" و یا "اصلاح طلبان بشکنند روحانی می شکند" از سوی اصلاح طلبان صحیح است؟

-اگر در انتخابات آقای روحانی جناح اصلاح طلبان را همراه خود نداشت، پیروزیش ممکن نبود ولی در حال حاضر ایشان رئیس جمهور کشور هستند و می توانند در اوضاع سیاسی ایران تاثیر گذار باشند ولی اگر مجدد بخواهد انتخاباتی برگزار شود، آقای روحانی و اصلاح طلبان باید با هم حرکت کنند.

 پیش از این هم برخی از چهره های اصلاحات همچون موسوی خوئینی‌ها امیدی به همراهی دولت با اصلاحات نداشتند و دولت روحانی را به همین دلیل تنها دولت چهار ساله معرفی کردند.

-بعید می دانم این حرف را آقای خوئینی ها زده باشند چراکه امروز آقای روحانی "متحد جدی"اصلاح طلبان است و بخش مهمی از دولت را هم عناصر اصلاح طلب تشکیل می دهند.

 نظر شما در خصوص راه اندازی حزب اعتدال چیست؟

-این حزب از قبل بوده است و امیداواریم که در دوره جدید فعال تر و به حزب موثری تبدیل شود.

 آيا این حزب می‌‎تواند خلا احزاب اصلاح طلب را در فضای سیاسی پرکند؟

-خلائی بین احزاب اصلاح وجود ندارد چرا که اصلاح طلبان مخاطب خود را دارند ،حزب اعتدال و توسعه یک حزب نوگرای اصولگرا تلقی می شود بنابراین مخاطبان این دو یکی نیستند بنابراین حزب اعتدال صرفا می تواند خلاء تشکل های اصولگرا را تاحدی پر کند.

خلائی احساس نمی کنم، در واقع احزاب اصلاح طلب فعال هستند و مخاطبانشان هم مشخص است.

 استراتژی اصلاح طلبان برای انتخاباتهای آتی مجلس دهم و مجلس خبرگان رهبری چیست؟

- هنوز این موارد مورد بحث قرار نگرفته اند و وقتی بحث و نتیجه گیری شد عنوان می شود.

 در شرایط کنونی لیدر اصلی جریان اصلاحات چه کسی است و جایگاه هاشمی رفسنجانی کجاست؟

-آقای خاتمی لیدر جریان اصلاحات است و آقای هاشمی رفسنجانی یک شخصیت فراجناحی است که مورد احترام خاص اصلاح طلبان قرار دارد.
اخبار ویژه
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها