کد خبر: ۲۳۴۰۰۵
زمان انتشار: ۲۲:۵۲     ۱۲ تير ۱۳۹۳
گزارش ششمین دور مذاکرات ایران و ۵+۱
رایزنی معاونین وزرای خارجه ایران و سه کشور اروپایی و دیدار سه جانبه نمایندگان ایران، آمریکا و اروپا در وین آخرین اخبار مخابره شده از دور ششم مذاکرات ایران و گروه موسوم به 5+1 است که در وین درحال برگزاری است.
به گزارش پایگاه 598 به نقل از مهر، تیم مذاکره کننده هسته ای کشورمان را در این دور از مذاکرات را محمد جواد ظریف ، وزیر امور خارجه ، سید عباس عراقچی و مجید تخت روانچی، معاونین وزیر امور خارجه، حمید بعیدی نژاد، مدیر کل سیاسی وزارت امور خارجه ، امیری و رحیمیان از سازمان انرژی اتمی و گروهی از مشاوران فنی و هسته ای تشکیل می دهند

 

رایزنی معاونین وزرای خارجه ایران و سه کشور اروپایی در وین

معاونین وزرای امور خارجه ایران و سه کشور اروپایی انگلیس ، فرانسه و آلمان در وین به رابزنی نشستند. همچنین قرار است معاونین وزرای خارجه ایران بعد از ظهر امروز با نماینده روسیه نیز دیدار دو جانبه ای داشته باشند. رایزنی ها در وین برای نگارش متن توافق نهایی میان ایران و 1+5 صورت می گیرد و دو طرف اعلام آمادگی کرده اند که تا 20 جولای زمان پابان مهلت توافق ژنو در وین برای نگارش متن حاضر باشند


تلاش رسانه های غربی برای فضاسازی و تاثیرگذاری بر نتیجه مذاکرات

رئیس تیم مذاکره کننده هسته‌ای کشورمان با گروه5+1 در حالی که برای ادامه مذاکرات در وین به سر می برد، صبح امروز در صفحه فیسبوک خود نوشت:

دور جدید مذاکرات از دیروز شروع شد و در دو هفته آینده به صورت فشرده ادامه خواهد داشت. با توجه به پیچیدگی و بهم پیوستگی موضوعات متعددی که برای رسیدن به تفاهم جامع باید مورد توافق قرار گیرند، واقعا دشوار است نتیجه مذاکرات را پیش‌بینی کرد و گمانه‌زنی‌های برخی رسانه‌ها به ویژه در غرب را نباید چندان جدی گرفت چون بیشتر از تحلیل و خبررسانی تلاش‌شان برای فضاسازی و تاثیرگذاری بر مذاکرات است.

 

آن‌چه می‌توانم به شما اطمینان دهم این است که من و همکارانم تمام تلاش خود را برای رسیدن به راه حل منطقی و پایدار بکار خواهیم گرفت و در این مسیر دشوار بیش از همیشه به حمایت و به ویژه به دعای خیر شما در این ماه رحمت نیازمندیم

 

دیدار دو جانبه ایران و آمریکا پس از نشست افتتاحیه

ششمین دور از مذاکرات ایران و کشورهای 1+5 در وین صبح دومین روز حضور تیم مذاکره کننده کشورمان در وین یعنی پنج شنبه 12 تیر با حضور کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان در مقر سازمان ملل متحد در وین برگزار شد.

پس از برگزاری نشست افتتاحیه ایران و آمریکا در وین دیدار و رایزنی های دو جانبه ای داشته و قرار است بعدازظهر امروز نشست چهار جانبه بین هیات های ایران، آلمان، انگلیس و فرانسه در هتل کبک وین برگزار شود.

 

ظریف: در سه هفته آینده شاهد فرصتی تاریخ ساز خواهیم بود

محمدجواد ظریف در مستندی که بمناسبت آغاز دور جدید و پایانی مذاکرات هسته‌ای ایران و گروه پنج به اضافه یک تهیه شده است، اظهار کرد: سه هفته آینده فرصتی منحصر بفرد و مغتنم برای دستیابی به توافقی فراگیر بر سر برنامه انرژی اتمی ایران و پایان دادن به بحران بی نتیجه و غیر ضروری است که ما را از تعامل و رسیدگی بیشتر به چالش های مشترک از جمله رویداد های هولناک هفته های اخیر در عراق دور کرده است.

ما می توانستیم مساله هسته‌ای را در سال دو هزار و پنج حل کنیم. اما طرف‌های این مساله در آن زمان به سخنان من که تاکید داشتم «ایرانی‌ها به فشار حساس هستند » باور نداشتند. دولت بوش با درخواست تعلیق و پایان دادن همه فعالیت‌های غنی‌سازی، دست‌یابی به توافق را غیرممکن ساخت. سپس آن‌ها بمدت هشت سال روی به تحریم و فشار آوردند. تحریم‌ها « فلج کننده » و حتی بمعنای عام « کشنده » بود. بیماران سرطانی ایران بعلت تهدید شدن بانک‌های بین‌المللی در سراسر جهان از سوی وزارت خزانه‌داری آمریکا و عدم انتقال معاملات مالی، قادر به تهیه و خرید داروهای مبارزه با سرطان با هزینه شخصی نبودند.

اما تحریم‌ها؛ برنامه هسته‌ای ایران را زمین گیر (فلج) نکرد. قتل دانشمندان هسته‌ای، خرابکاری درتاسیسات هسته‌ای ما که می‌تواند خطرات و فجایع زیست محیطی بسیار جبران ناپذیری در پی داشته باشد و یا تهدیدهای مکرر نظامی نیز مانعی برای توقف فعالیت هسته‌ای ایران نشد. در حقیقت این اقدامات هیچ دستاوردی برای آن‌ها نداشت و نتیجه کاملا برعکس شد. تاکید و پافشاری بر عدم غنی‌سازی؛ نتیجه‌ای جز صد درصد شدن شمار سانتریفیوژهای ما یعنی افزایش آن‌ها از کمتر از دویست دستگاه به تقریبا بیست هزار دستگاه نداشت. اجتناب و خودداری از فروش سوخت برای راکتور هسته‌ای تحقیقاتی ما که ساخت آمریکا است، ما را وادار کرد خودمان سوخت را با افزایش میزان غنی‌سازی از سه و نیم درصد به بیست درصد، تهیه و تولید کنیم.

محروم کردن بیماران سرطانی ما از رادیو ایزوتوپ های پزشکی ما را مجبور کرد راکتور آب سنگین را که درآن زمان در حد یک ایده بود به یک نیروگاه تمام عیار که بتواند خیلی زود بازدهی داشته باشد، تبدیل کنیم و تهدیدها در خصوص بمباران و نابودی تاسیسات هسته‌ای ما، چاره‌ای جز ساخت تاسیسات هسته‌ای فردو که توسط رشته کوه‌ها محافظت می‌شود، پیش روی ما نگذاشت.

دولت‌های غربی فریاد برآوردند و از یاد بردند که خود باعث ایجاد چنین وضعی شده اند. همزمان با این‌که به تاریخ بیستم ماه ژوئیه نزدیک می‌شویم احساس من این است که بار دیگر هشدار دهم که دنبال کردن بازی مرغ ( مرغ یک پا دارد) با هدف از دست دادن توافق دقیقه آخری، دستاورد و نتیجه ای بهتر از نتایجی که در سال دو هزار و پنج بدست آمد، در پی نخواهد داشت.

به آن‌هایی که همچنان بر این باورند«تحریم‌ها»، ایران را به پای میز مذاکره کشانده است، فقط می توانم بگویم:(راهکار) فشار را نه در هشت سال پیش که درحقیقت در سی و پنج سال پیش، آزموده‌اید. فشار باعث نشد که مردم ایران چه در گذشته و چه اینک و چه در آینده، تسلیم شوند. ما هنوز برای خروج از تنش زمان داریم. احترام متقابل را بیازماییم. قطعا نتیجه خواهد داد. تلاش می کنیم که به توافق برسیم. نه توافقی خوب و یا بد بلکه توافقی پایدار و با دوام و هرگونه توافقی؛ در نتیجه درک متقابل از یکدیگر است و ربطی به موضع طرف‌های مقابل ندارد.

اراده و تمایل ما اتخاذ راهکارها و تدابیر قاطع برای تضمین دادن این‌که برنامه هسته‌ای ما همواره صلح‌آمیز خواهد بود، می‌باشد. هنوز زمان داریم که به این توهم که ایران در صدد تولید بمب اتمی است، پایان دهیم. ما با تاریخچه بیش از دویست و پنجاه سال عدم تجاوزگری به مذاکرات باز می گردیم تا با دلیل و مدرک حقانیت خود را ثابت کنیم. دولت من همچنان بر پایان دادن به این بحران غیر ضروری تا بیستم ماه ژوئیه، پایبند است. امیدوارم همتایان من نیز چنین تعهدی داشته باشند. نام من جواد ظریف است و این پیام ایران است

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها