کد خبر: ۲۳۰۱۱۰
زمان انتشار: ۱۲:۳۴     ۲۵ خرداد ۱۳۹۳
گرچه به گفته کارشناسان رواج فردگرایی، افزایش سطح تحصیلات، اشتغال زنان، افزایش شهرنشینی و رواج فرزندسالاری از جمله علل کاهش جمعیت در ایران عنوان شده اما باید این واقعیت را پذیرفت که دلایلی همچون مشکلات اقتصادی و عدم حمایت دولت از جوانان و بی توجهی به سیاست های حمایتی در حوزه ازدواج بر کاهش آمار ازدواج و به تبع آن رشد جمعیت تاثیری غیر قابل انکار داشته است.
به گزارش پایگاه 598 به نقل از قم نا، هشدار ها نسبت به کاهش زاد و ولد در کشور و پیر شدن جمعیت در حالی ابراز می شود که سیاست کنترل نرخ رشد جمعیت که از دهه شصت شروع شد آثار خود را آرام آرام نمایان می کند.

چند سالی است که بحث کاهش جمعیت و زنگ خطر نسبت به پیری جمعیتبه موضوع مهمی در جامعه تبدیل شده تا جایی اخیر رهبر معظم انقلاب اسلامی سیاست‌های جمعیتی را به
روسای سه قوه ابلاغ نموده است .

گرچه به گفته کارشناسان  رواج فردگرایی، افزایش سطح تحصیلات، اشتغال زنان، افزایش شهرنشینی و رواج فرزندسالاری از جمله علل کاهش جمعیت در ایران عنوان شده اما باید این واقعیت را پذیرفت که دلایلی همچون مشکلات اقتصادی و عدم حمایت دولت از جوانان  و بی توجهی به سیاست های حمایتی در حوزه ازدواج  بر کاهش آمار ازدواج و به تبع آن رشد جمعیت تاثیری غیر قابل انکار داشته است.

به طور حتم یکی از سیاست های حمایتی دولت در حوزه ازدواج، ارایه تسهیلات مناسب برای زمینه‌سازی ازدواج است موضوعی که تاکنون تنها به شعار بسنده شده و گام محکمی در این راستا برداشته نشده است؛ براساس گفته مسئولین استان قم مشخص گردیده است در سال گذشته ۵۰ درصد افرادی که ازدواج کرده بودند موفق به دریافت وام ازدواج نشده اند که این تعداد بالغ بر ۱۳ هزار نفر می باشد.

با وجود آنکه روز گذشته عباس جهان بینی مدیرکل ورزش و جوانان استان قم عنوان نمود که : برای زوج هایی که امسال ازدواج می کنند یا سال گذشته ازدواج کرده و وام دریافت نکرده اند، ۲۶ هزار تسهیلات ازدواج در نظر گرفته شده است اما همچنان هیچ بانکی در لیست تسهیلات وام ازدواج در استان قم یافت نمی شود .

وام ازدواج

متاسفانه  عدم توجه دولت به سیاست های تشویقی جهت امر ازداج سبب گردیده است  استان‌ قم پس از استان زنجان کمترین ازدواج را در بین سال‌های ۹۱ تا ۹۲،  با ۱۸٫۶-  داشته است.

01براساس آمار منتشر شده از سوی سازمان ثبت احوال کشور

با توجه به آمار منتشر شده از سوی سازمان ثبت احوال کشور لازم است تا مسئولان استان بیش از گذشته نگاه جدی به معضل کاهش جمعیت داشته باشند و از شعارهای همیشگی دوری گزینند زیرا ادامه چنین روندی طی سال‌های آتی کشور را با جمعیت کهنسالی روبرو می نماید و همین امر صدمات زیادی از جهت تولید و نیروی انسانی جوان به کشور خواهد زد.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها