به گزارش سرویس بین الملل پایگاه 598، نتایج نه چندان صریح گفتگوی دوجانبه ایران و امریکا که دوشنبه و سه شنبه برگزار شد نشان می دهد رسیدن به توافق جامع تا قبل از پایان مهلت شش ماهه، ضعیف است. به نقل از برخی رسانه ها، نمایندگانی از دو هیئت ایرانی و امریکایی، پس از اتمام گفتگوها اعلام کرده اند اختلافات به قوت خود باقی است. بدیهی است در صورت برجا ماندن اختلافات به قوت سابق، رسیدن به نتیجه ی نهایی چندان محتمل نخواهد بود.
در همین حال، در برخی مطبوعات و رسانه های بین المللی خبری مبنی بر درخواست ایران برای تمدید یک مهلت شش ماهه ی دیگر به گوش می رسد. رویترز در این باره گزارش داد: ”یک مقام ارشد ایرانی اعلام کرد اگر تا 20 جولای به نتیجه ی قطعی نرسیدیم می توان برای ادامه ی گفتگوها شش ماه دیگر نیز به مهلت پیشین اضافه کرد."
اگرچه غرب تعداد سانتریفیوژ های ایران را بهانه کرده و با ادعای معلوم نبودن تعداد واقعی آنها، در نتیجه دهی مذاکرات کارشکنی می کند اما رویترز مشکل اصلی را عدم تطابق خواسته های دو طرف عنوان کرد. در مطلب مذکور آمده است خواسته های غیرمنطقی دو طرف از یکدیگر دلیل اصلی افزایش شک و تردید و مانع از رسیدن به نتیجه است.
به نظر می رسید بتوان گفت خواسته ی غرب از ایران، اطاعت کامل و بدون چون و چرا از اوامر 1+5؛ و خواسته ی غیرمنطقی ایران از غرب، چشمپوشی قدرت های جهانی از منافع خویش و لحاظ کردن منافع ایران است (که چنین چیزی با توجه به شناختی که آنان از قریب به سی و شش سال دشمنی به ما داده اند غیرممکن است).
در هر حال تمدید مهلت شش ماهه با یک چالش اساسی رو به رو است. ایالات متحده با زیرکی هرگونه تغییری در روند مذاکرات از جانب امریکا را منوط به تصویب آن در کنگره کرده است و بنابراین اوباما حتی اگر مخالفتی با تمدید زمان مذاکرات نداشته باشد ولی باید این خواسته را به تصویب سنا برساند. این درحالی است که لابی های صهیونیستی در بین نمایندگان بسیار فعال هستند.
در ادامه ی مذاکرات چندجانبه ی فرعی –که پیش از مذاکرات اصلی در حال انجام اند- امروز و فردا هیئیت های ایران، فرانسه و روسیه دیدارهایی را خواهند داشت.