سی ان ان در مصاحبه ای با سوزان رایس به نقل از وی می نویسد: ”امریکا بیش از 1.7 میلیارد دلار به اپوزوسیون سوریه کمک کرده است!" رایس در این مصاحبه اعتراف می کند که کمک های امریکا شامل کمک های مرگبار و غیر مرگبار برای اپوزوسیون نظامی و غیر نظامی بوده است که نشاندهنده ی حساسیت فراوان سوریه برای امریکا است.
طبق این اعتراف رایس، کمک هایی که نحن عنوان کمک های انسان دوستانه برای جنگ زدگان سوری به این کشور ارسال میشد درواقع فقط برای مخالفین اسد لحاظ شده بودند نه برای عموم مردم سوریه! سی ان ان سپس تلویحا علت شکست اپوزوسیون سوریه را اجتمال همکاری آنان با گروه های تروریستی می داند و با این توجیه، از طرفی محبوبیت بشار اسد را در پیروزی اش کم اهمیت جلوه می دهد و هم شکست مخالفین اسد را –که تحت قوی ترین کمک ها از سوی امریکا و متحدینش بودند- توجیه مینماید.
البته سی ان ان ناچار اعتراف می نماید که پیروزی اسد، در واقع نشان دهنده ی شکست سیاست خارجی ایالات متحده است!
از طرفی شوک پیروزی اسد وزارت امور خارجه بریتانیا را وادار به چنان واکنشی کرده بود که در نوع خود بی نظیر است. آنها که نتوانسته بودند در صحت انتخابات شک و تردیدی وارد کنند، این موفقیت را ”تقلید مضحک و عجیبی از دموکراسی" نامید! سایت خبری کانزاس سیتی اما با توجیهی بچه گانه سعی در مخدوش کردن نتیجه ی انتخابات کرد. در مطلب این سایت آمده است: ”به دلیل اینکه مردم مناطق تحت اشغال آشوبگرها نتوانسته اند در انتخابات شرکت کنند پس به نتیجه آن نمی توان اعتماد کامل کرد!" این در حالی است که هیچکس عقلا و منطقا انتظار ندارد مناطق تحت اشغال و تخریب شورشیان وحشی –که از کشورهای مختلف و فقط برای جنگ افروزی و خونریزی وارد سوریه شده اند- در انتخابات شرکت کنند.
اما نیویورک تایمز با اقرار به قدرت و کنترل اسد بر کشور خویش نوشت: ”حتی روبرت اس. فورد، دیپلمات و سفیر منتخب برای سفارت امریکا در سوریه و مجری اصلی سیاست های امریکا در این کشور در گفتگو با تلویزیون پی بی اس نیوزآور اعلام کرد که به زودی مسئولیت خویش را تحویل خواهد داد و دلیل آن نیز شکست سیاست های امریکا در سوریه است!
روبرت فورد که تحت شدیدترین حملات قرار دارد گفت علت این تصمیم این است که وی دیگر نمی تواند بیشتر از این از سیاست شکست خورده ی امریکا دفاع کند!"
این شکست به قدری برای دولت اوباما گران تمام شده است که حتی هیلاری کلینتون در مصاحبه با تلویزیون اسکای نیوز خود را به طور کامل از سیاست های دولت اوباما کنار کشید. انتقاد عمده ی وزیر امور خارجه سابق امریکا از اوباما این بود که ایالات متحده خود را درگیر جنگ مستقیم با دولت اسد نکرد.