بولتن نیوز: هر چند که درگیری سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با گروهک تروریستی پژاک منجر به تسلیم این گروهک و فاصله گرفتن یک کیلومتری از مرزهای شمال غرب کشور شد، ولیکن عملیات بر علیه پژاک همچنان ادامه دارد. این خبر را وزیر اطلاعات روز گذشته در گفت و گو با خبرگزاری ها داد. حجت الاسلام حیدر مصلحی در خصوص اقدامات وزارت اطلاعات در رابطه با گروهک تروریستی پژاک با بیان اینکه مقابله اطلاعاتی-امنیتی با گروهک پژاک ادامه دارد، گفت:اقدامات ما علیه گروهک پژاک تا اضمحلال کامل این گروهک تروریستی ادامه خواهد یافت و انشاء الله هم این گروهک تروریستی از بین خواهد رفت.
این اظهارات وزیر اطلاعات در حالی است که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از تیرماه سال جاری به منظور پاکسازی مناطق شمال غرب کشور از لوث وجود عوامل ناامنی در این مناطق، به نبرد با پژاک پرداخت. سلسله عملیات های سپاه بر ضد مواضع پژاک، باعث شد تا این گروهک، از طریق اقلیم کردستان فرصت یک ماهه ای را به منظور تصمیم گیری برای خروج از مرزهای ایران درخواست کند. این فرصت یک ماهه در نیمه اول شهریور به پایان رسید و پژاک هنوز در مناطق مرزی ایران حضور داشت. به همین سبب دور دوم عملیات سپاه آغاز شد.
نبرد لا پژاک به قدری کارشناسانه بود که بعد از دو روز، پژاک تاب مقاومت در برابر سپاه را از دست داد و درخواست آتش بس داد. این آتش بس به دلیل روشن نبودن مفادش از سوی سپاه رد شد؛ جرا که سپاه فقط به خروج پژاک از مرزهای جمهوری اسلامی ایران می اندیشید و این اندیشه از ادامه نبرد با پژاک خبر می داد.
این درگیری ها بر علیه پژاک ادامه داشت تا اینکه جانشین فرمانده نیروی زمین سپاه از تسلیم پژاک در اواخر شهریور ماه خبر داد. سردار عراقی با بیان اینکه با اقتدار سپاه پاسداران اعضاي اين گروهک تروريستي نهايتاً دستان خود را بالا برده و اعلام کردند شما چه شرايطي داريد، گفت: به پژاک گفتيم بايد يک کيلومتر از مرز ايران عقبنشيني کنيد؛ چون جمهوري اسلامي تحمل نميکند کسي در خاکش بماند. وي با اشاره به اينکه بهعنوان دومين شرط اعلام کرديم که حق نداريد در داخل کشور ما کار نظامي انجام دهيد، تصريح کرد: به آنها هشدار داديم حق نداريد از نيروها و مردم ما براي استخدام اعضاي خود پذيرش کرده و بهعنوان پژاک از آنها سوءاستفاده کنيد.
پس از خروج پزاک از ارتفاعات شمال غرب کشور، سپاه پاسداران به استحکامات و محکمسازي در ارتفاعات روی آورد. پس از خروج پژاک از این مناطق بود که فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی،این عملیات را در راستای پیشگیری از تهدیدات مهم آینده در این مناطق ارزیابی کرد.
سردار سرلشکر محمد علی جعفری در مراسم گرامیداشت شهدای شمال غرب سپاه در حسینیه امام خمینی (ره) ستاد نیروی زمینی، با اشاره به عملکرد یگانهای عملیاتی سپاه در منطقه شمال غرب جهت مقابله با اشرار و گروهکهای تروریستی گفت: میتوانست این عملیاتها همانطور که در سالهای قبل انجام نشده صورت نگیرد اما این اقدام سپاه نشان دهنده هوشمندی و اقتدار سپاه در برخورد با چنین مسائل است که راه را برای تهدیدات آینده میبندد.
از بین بردن پایگاههای پزاک در مرزهای ایران در حالی بود قبل از آغاز عملیات سپاه، یک مقام عالی رتبه نظامی از واگذاری 300 هزار هکتار از اراضی اقلیم کردستان به پژاک خبر داده بود. از دیگر سو، این گروهک از آموزشهای خاص نظامی تا شیوه های بمب گذاری را از رژیم صهیونیستی آموخته بودند. این در حالی است که این گروهک در ابتدا فقط با اسلحه کلاشینکف مبارزه می کردند ولی در عملیات سپاه به سیستم پدافندی نیز دسترسی داشتند.
اما تجهیزات و استحکامات نتوانست پژاک را از عملیات سپاه مصون بدارد و به گفته فرمانده کل سپاه این گروهک فکر نمی کرد سپاه پاسداران با چنین عزم راسخ و آمادگی به مقابله با آنها بپردازد.
جعفری افزود با بیان اینکه «گروهک پژاک بهدلیل درگیریهایی که با ارتش کلاسیکی مثل ارتش ترکیه داشت فکر میکرد توان سپاه نیز در همین حد باشد»، افزود:از آنجایی که سپاه علاوه بر نبرد کلاسیک، به صورت نامتقارن و چریکی نیز توان مبارزه را دارد، با گروهک پژاک نیز با روش خودشان مقابله شد هرچند در این صحنه نبرد، از تانک، توپ و آتش سلاح های دیگر نیز استفاده شد و آنها فهمیدند ما توان حضور در هرکجا که اراده کنیم، داریم.
فرمانده کل سپاه خاطرنشان کرد: پس از این نبردها بود که آنها در نقاط فاصلهدار با مرز جمهوری اسلامی ایران یعنی آنجا که اراده و خواست ما بود مسقر شدند و می توان گفت که به برکت خون شهدایی که در این منطقه ریخته شد، امروز کردستان از امنیتی حتی بهتر از استانهای مرکزی کشور برخوردار است.
براساس این گزارش، تجربه تلخ منافقین باعث شد تا سپاه پاسداران در مقابل این تصمیم اقلیم کردستان موضع گیری کند و به رایزنی های دیپلماتیک از یکسو و عملیاتهای نظامی از دیگر سو روی بیاورد. این اقدام پیشگیرانه باعث شد تا این گروهک به کلی از مرزهای ایران خارج شود و مجالی برای نا امنی در غرب کشور نداشته باشد.اما این پایان کار نبود.چرا که اظهارات روز گذشته وزیر اطلاعات نشان از آن دارد، که رویکرد جمهوری اسلامی ایران در مواجهه با پژاک از، نظامی به اطلاعاتی تغییر نموده است.