به گزارش 598، خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، این اظهارنظر جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا در حالی مطرح شده که سه تیم انگلیسی و یک هواپیمای جاسوسی نیروی هوایی سلطنتی انگلیس به برنامه جستجوی دختران محصل ربوده شده توسط شبهنظامیان بوکوحرام پیوستهاند.
فرانسه نیز مشاورانی را به نیجریه اعزام کرده و نشستی که شنبه هفته گذشته در پاریس در مورد بررسی مساله تهدید از جانب بوکوحرام برگزار شد بیانگر این مساله است که به غیر از آمریکا کشورهای دیگر نیز میتوانند در یافتن 300 دختر دانش آموز ربوده شده توسط این گروه شبهنظامی به دولت ابوجا کمک کنند.
با این حال جان کری معتقد است که ایالات متحده آمریکا تنها کشوری است که میتواند در یافتن این دختران ربوده شده به دولت نیجریه کمک کند.
وی در جریان مراسمی در وزارت امور خارجه آمریکا و بزرگداشت نوزدهمین سالگرد ایجاد این سرویس دیپلماتیک آمریکا گفت: ایالات متحده تنها کشوری است که به دولت نیجریه برای یافتن این دختران دانش آموزان پیشنهاد کمک را در سایر کشورها برای این منظور دعوت نشدهاند و پیشنهاد نیز ندادهاند. بنابراین تفاوتی میان کمک و پیشنهاد از جانب دولت آمریکا و سایر کشورها وجود دارد.
این منبع دیپلماتیک غربی در لاگوس پایتخت تجاری نیجریه با ابراز ناامیدی از اظهارنظرهای جان کری گفت: این اظهارنظرها از جانب دیپلمات ارشد آمریکایی شرم آور است و اگر ما به دنبال همکاری میان آمریکاییها و بریتانیاییها باشیم میتوانیم به راحتی مسالهای که برای دولت نیجریه و دختران دانش آموز به وجود آمده است را حل کنیم.
ربوده شدن این 300 دختر دانشآموز در چهاردهم آوریل سال جاری میلادی توجه جهانی را به خود جلب کرده چرا که بوکوحرام که شبهنظامیان فعال در نیجریه محسوب میشوند این دختران را ربودهاند.
در هجدهم آوریل سال جاری میلادی نیز "ویلیام هیگ"، وزیر امور خارجه انگلیس موافقت کرد تا تیمی متشکل از مشاوران این کشور را به نیجریه بفرستد. این گروه شامل هشت تا 10 مقام مسئول از جمله متخصصان در امور مقابله با تروریسم، میانجیگران اقدامات گروگان گیری و حمایت از قربانیان هستند.
دیوید کامرون، نخستوزیر انگلیس نیز اعلام کرد که یک تیم از ارتش این کشور قرار است برای استقرار در یک مقر نظامی به نیجریه بروند.
سومین گروه از مقامهای انگلیسی نیز برای همکاری با آمریکا وکارشناسان این کشور به نیجریه میروند تا با کارشناسان آمریکایی به تحلیل اطلاعات درباره محل نگهداری این دختران بپردازند.
همچنین یک هواپیمای شناسایی نیروی هوایی سلطنتی انگلیس نیز در نیجریه مستقر شده تا به بررسی دادههای هوایی بپردازد.
در همین حال یکی از مقامهای وزارت امور خارجه انگلیس با اشاره به این مساله که تمامی این کمکها با همکاری آمریکا صورت میگیرد گفت: ایالات متحده و شرکای بین المللیاش در حال همکاری با یکدیگر و تبادل اطلاعات با دولت نیجریه به منظور کمک کردن برای یافتن دختران و آزادی امن آنها هستند.