کد خبر: ۲۲۵۰۳۳
زمان انتشار: ۰۰:۲۳     ۰۱ خرداد ۱۳۹۳
ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره اجرای ۵ گام عملی که سه اقدام مربوط به موضوعات جاری است و ۲ اقدام عملی درباره مسائل گذشته برای سه ماه آینده (سوم شهریور ماه) توافق کردند.
به گزارش پایگاه 598 به نقل از فارس، نشست نمایندگان ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی پیش از ظهر دیروز(سه‌شنبه) در تهران به ریاست «ترو واریورانتا»معاون یوکیوآمانو مدیرکل آژانسدر امور پادمان‌ها و رضا نجفی سفیر و نماینده دائم ایران در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برگزار و تا ساعت 23 نیمه شب به طول انجامید.

در پایان این نشستبیانیه‌ای بدین شرح منتشر شد.

در تاریخ30 اردیبهشت ماه در تهران جمهوری اسلامی ایران و آژانس یک جلسه فنی دیگر در قالب چارچوب برای همکاری که نوامبر سال گذشته توافق شده بود، برگزار کردند.

در این نشست دو طرف پیشرفت خوب حاصل شده در زمینه اجرای 7 گام عملی توافق شده در سه ماه پیشرا مرور کردند، ایران و آژانس در خصوص 5 اقدام عملی دیگر که قرار است تا 25 اوت (سوم شهریور ماه) اجرا شود به توافق رسیدند.

بر اساس اظهارات رضا نجفی نماینده ایران در آژانس از این 5 گام سه اقدام مربوط به موضوعات جاری است و 2 اقدام عملی در خصوص مسایل گذشته می‌باشد.

براساس این توافق، طرفین در خصوص یکی از موضوعات گذشتهکه ادعاهایی در خصوص انجام آزمایش در مقیاس زیاد است بهتبادل اطلاعات خواهند پرداخت و در مورد موضوع دیگر مربوط به گذشته توضیحاتی در خصوص برخی مقالات چاپ شده در ایران که کاملا آشکار بوده است ارائه خواهد شد.

ایران 13 اقدام عملی توافق شده در مذاکرات قبلی با آژانس را کاملا اجرا کرده و انتظار می‌رود تا این موضوع در گزارش آتی آژانس به صورت مثبت منعکس شود.

هیأت کارشناسی و فنی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به ریاست «ترو واریورانتا» معاون مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در امور پادمان‌ها بامداد دیروزسه‌شنبه وارد تهران شدند.

در این نشست درباره موضوعات 6 گانه و هفت گانه و نحوه همکاری‌های دو طرفو تداوم آن به رایزنی پرداختند.

نمایندگان سازمان انرژی اتمی ایران و آژانس دوشنبه هفته گذشته 22 اردیبهشت ماه نیز در وین به مدت یک روز به گفت‌وگو پرداختند.

در پی سفر یوکیو آمانو مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و گفت‌وگوهای انجام شده با علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی در تاریخ 20 آبان ماه 1392 (11 نوامبر 2012) بیانیه مشترکی صادر و قرار شد که ایران شش اقدام عملی زیر را انجام دهد.

1. ارائه اطلاعات مربوطه و دسترسی مدیریت‌شده مورد توافق دوجانبه به معدن «گچین» بندرعباس

2. ارائه اطلاعات مربوطه و دسترسی مدیریت‌شده مورد توافق دوجانبه به کارخانه تولید آب سنگین اراک

3. ارائه اطلاعات در مورد تمام رآکتورهای تحقیقاتی جدید

4. ارائه اطلاعات مربوط به شناسایی 16 سایت مد نظر جهت ساخت نیروگاه‌های هسته‌ای

5. شفاف‌سازی در مورد بیانیه ایران در رابطه با تاسیسات غنی‌سازی جدید

6. شفاف‌سازی بیشتر در مورد بیانیه ایران در رابطه با غنی‌سازی لیزری

به گزارش فارس، ایران و آژانس در طی دو روز مذاکره در 19 و 20 بهمن ماه 1392 نیز در خصوص 7 اقدام عملی که توسط ایران تا 25 اردیبهشت ماه 1393 اجرا خواهد شد، توافق کردند. این موارد به شرح زیر است.

1- ارایه اطلاعات مورد توافق طرفین و دسترسی مدیریت شده مرتبط با معدن ساغند یزد.

2- ارایه اطلاعات مورد توافق طرفین و دسترسی مدیریت شده مرتبط با کارخانه تغلیظ اردکان.

3- تحویل پرسشنامه اطلاعات طراحی (DIQ) بروز شده راکتور IR-40 (اراک).

4- اتخاذ اقدام در جهت به نتیجه رسانیدن رهیافت پادمان برای راکتور IR-40 (اراک).

5- ارایه اطلاعات مورد توافق طرفین و تنظیم بازدید فنی از مرکز لیزر لشکرآباد.

6- ارایه اطلاعات مواد چشمه[source material]، که هنوز به ترکیب و خلوص لازم برای ساخت سوخت و یا غنی سازی نرسیده‌است، شامل واردات چنین موادی به ایران و استخراج اورانیوم از فسفات توسط ایران.

7- ارایه اطلاعات و توضیحات به آژانس به منظور ارزیابی اظهاریه ایران در مورد نیاز یا کاربرد توسعه EBW (نسل جدید چاشنی‌های ایمن)

به گزارش فارس، تیم بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به ریاست ماسیمو آپارو رئیس تیم بازرسان آژانس و مدیرکل پادمان منطقه B آژانس در چارچوب توافق 7 ماده‌ای ایران و آژانس نیمه شب یکشنبه 14 اردیبهشت ماه به تهران سفر کرد و روز دوشنبه 15 اردیبهشت نشستی با حضور مسئولان پادمان سازمان انرژی اتمی و تیم بازرسی آژانس به ریاست آپارو در محل سازمان انرژی اتمی برگزار و نمایندگان دو طرف درباره رهیافت پادمان رآکتور آب سنگین اراک به جمع بندی رسیدند.

تیم بازرسان آژانس 16 اردیبهشت ماه از معدن ساغند یزد بازدید و روز چهارشنبه 17 اردیبهشت ماه نیز از کارخانه تغلیظ اردکان بازدید کردند و چهارشنبه شب به وین بازگشتند
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها